Forum

Przeglądarki

Forum mieszane

1 / 6 Next

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Witam Was w tą piękną noc w tym wątku porozmawiajmy sobie o przeglądarkach internetowych czy to na komputerze czy to na telefonie o wszystkich możemy śmiało porozmawiać nie ma najmniejszego problemu czyli z jakich korzystacie z jakich korzystaliście Wasze opinie itd. No to zacznę od siebie Kiedyś korzystałem jakiś tam czas z Internet Explorer tak średniało mi się z tego internetu Explorer korzystało no nie za fajnie ale jakoś to tam było a to właśnie było na początku mojej kariery z komputerem że tak powiem i no jakoś korzystałem tylko kiedy musiałem potem korzystać zacząłem właśnie z przeglądarki Firefox i z tej przeglądarki mi się do tej pory najlepiej korzysta chociaż chociaż , osoba, czy mój kolega mój kolega, który widzi mówi, że ta przeglądarka bardzo dużo RAM ponoć zżera czy coś tam, że RAMy zżera, nie wiem ale powiedział mi, że Opera mniej zżera niż Firefox niż Firefox ja tam nie wiem, ponieważ Opera na komputer nie jest to jest to znaczy, puu, co ja gadam dla nas nie jest dostępne na komputer bo ja na komputerze kiedyś właśnie sobie zainstalowałem yyyy Operę i niestety że tak powiem nie byłem w stanie z tej przeglądarki korzystać po prostu yyyy więc do dnia dzisiejszego sobie korzystam właśnie yyyy z Firefoxa i jestem z niego bardzo bardzo zadowolony nie zmieniłbym go na razie na inne przeglądarki natomiast jeżeli chodzi o telefon a i jeszcze słyszałem też o przeglądarce yyyy zapomniałem jej nazwy, no dobra to dalej mówię jeżeli chodzi o telefon to ja nie wiem jaką przeglądarkę miała Nokia C5 bo nawet na C5 którą kiedyś miałem korzystałem sobie właśnie z przeglądarki z przeglądarki i ta przeglądarka, no nawet taka fajna była jedyny kłopot w tym wszystkim był taki, że niestety, ale nie mogłem za wszelką cenę, no nie wiem czy to była wina gadacza yyyy, którego wtedy miałem, a miałem nokieskim lider więc nie wiem czy to było tego wina, czy to była wina czegoś innego no w każdym bądź razie, jeżeli ktoś napisał mi na Facebooku a na C5 w tej przeglądarce mogłem przeglądać Facebooka bez żadnego zarzutu no to niestety, ale jak chciałem odczytać wiadomość odczytać wiadomość mogłem natomiast jeżeli już chodzi o odpisanie to już nie mogłem bo nie mogłem wejść w edycję nie mogłem nic zrobić i też tam próbowałem zainstalować operę, ale również na ta opera na telefon na tą C5 nie była właśnie przystosowana jeżeli chodzi o iPhona to próbowałem korzystać z przeglądarki, która nazywa się Safari no powiem tak, że jeśli chodzi o tą przeglądarkę na iPhone no to dobrze mi się z niej korzystało więc jak uda mi się i będę mieć własnego iPhona no to będę tylko z tej przeglądarki korzystać jeżeli chodzi o iPhona, no bo póki co ja nie zauważyłem jakiś tam uchybień udziwnień czy czegoś co nie byłoby dostępne a jeszcze wrócę do komputerów jakiś czas później, bo teraz mi się widzicie przypomniało, korzystałem sobie przez jakiś czas z Google Chrome i nawet ta przeglądarka była o dziwo przystosowana, no dało się wyszukiwać dało się wszystko tylko od jakiegoś czasu wydaje mi się i tutaj możecie mnie poprawić że ta przeglądarka niestety już nie jest dla nas dostępna chyba, że o czymś nie wiem no to mnie poprawcie no dobrze, także ja już kończę i życzę miłej nocy także do usłyszenia cześć

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#2 ·

1 likes
Transcription

Witam, ja używałam Firefoxa, Internet Explorera, kiedyś w takich starych alternatywnych sytuacjach. Google Chrome się zdarzyło używać. Opery przez jakąś minutę. Microsoft Edge'a używałem kiedyś, jak było trzeba. Safari słynnego. I w sumie nic jeszcze, chyba już nic więcej.

DJGraco

#3 ·

Transcription

Więc tak no, ja, może zacznę od tego jaki przyglądarkę używam, ja kiedyś używałem Internet Explorer, ale jest to słaba przyglądarka, przynajmniej dla mnie, bo wiesza się przy pierwszej, lepszej, bardziej obciążonej stronie. Nawet się kiedyś kulcze tak zawiesiły, że już nie pamiętam co, ale się strasznie zawiesiło, teraz korzystam w Mozilla Firefox wersja 5602, ponieważ od 57 się całkowicie popsuła Firefox, niestety, więc zostałem na 5602, i to tyle.

da_blindmasterz

#4 ·

Transcription

No mi się wydaje, że Safari akurat dla NVDA i dla JOSa, nie przynajmniej dla NVDA o ile testowałem, w ogóle nie jest dostępna. Moim zdaniem Microsoft Edge, nie jestem do niej przyzwyczajony, absolutnie. Co do Mozilla, wersja 56.2 jeszcze się trzyma i jest bardzo stabilna. Natomiast ta najnowsza wersja Mozilla powoduje, że się screen reader wiesza, zarówno jak i NVDA jak i JOS. Instalowałem ją kilkukrotnie, próbowałem. Próbowałem coś z nią robić, nie da rady. Zauważyłem to. Teraz jestem zmuszony używać Google Chrome'a czasami, chociaż jest jeden minus. Nie mogę cofnąć do, nie mogę cofnąć jakiejś strony wstecz Backspacem. Dlatego Google Chrome staram się nie używać. Natomiast mam... Pytanie. Wiem, że to może być Mozilla Firefox o wersja 56.2, ale mam w związku z tym pytanie. Polecicie jakąś przeglądarkę, która jest dostępna dla czynników ekranu i szybka? Z góry dziękuję za odpowiedź. Operę testowałem. Operę testowałem, ale jakoś nie przypadła mi do gustu. Microsoft Edge mi nie przypadł do gustu. Internet Explorer też mi nie przypadł do gustu. No i tak jak mówiłem, pozostała mi Mozilla wersja starsza 56.2. A czy istnieje jakaś inna przeglądarka, która mogłaby być... Szybka i dostępna dla czynników ekranu? Dla Windowsa? Przynajmniej o ile jeszcze na Windowsie siedzę. Pozdrawiam.

Pieniądze to nie wszystko.

lukasz1993258

#5 ·

Transcription

no poza Firefoxem to ja żadnej takiej innej przeglądarki dostępnej dla nas nie znam, więc mi jest ciężko cokolwiek na ten temat powiedzieć pozdrawiam

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

monstricek

#6 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, ja najczęściej używam Opera, kiedyś używałem Simanki, to takie połączenie aplikacji z Mozilla Thunderbird, Firefox i jeszcze parę innych. Kiedyś jeszcze używałem do niektórych rzeczy Web AI Browser, to taka przeglądarka niby dla niewidomych, tekstowa, dziwna. A co jeszcze z takich nietypowych? No to chyba tyle. Jak i każdy używałem Firefoxa, Internet Explorera, Edge'a, czegoś jeszcze tam. Jeszcze czas od czasu używam Tor do jakichś rzeczy.

daszekmdn

#7 ·

1 likes
Transcription

Swego czasu używałem Firefoxa, teraz używam Chroma, a jeszcze przed Firefoxem Explorera używałem przez ponad rok.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

A co to jest ten tor?

daszekmdn

#9 ·

1 likes
Transcription

break break break break break break

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

I to jest taka aplikacja na komputer, to znaczy po prostu chodzi mi o to czy mogę ją bez problemu poprać i zainstalować, bo jak tak to prosiłbym o wysłanie linku na wiadomość prywatną, to z chęcią się tym zainteresuję, bo to jest ciekawe.

daszekmdn

#11 ·

1 likes
Transcription

Takk for at du så med.

lukasz1993258

#12 ·

Transcription

Nie tak wpiszę i zobaczę, jak to wygląda, bo zaciekawiło mnie to naprawdę. Także pozdrawiam i życzę miłego dnia.

DJGraco

#13 ·

Transcription

Ja swoją drogą już o to, że słyszałem kiedyś

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

Ktoś tutaj wspominał, że najnowsza wersja Firefoxa ponoć się zacina i nie jest dla nas dostępna. Otóż mi się zaktualizowała bez problemu ta przeglądarka do najnowszej wersji. A najnowsza wersja jest... chwileczkę... 5253, tak mi tutaj pisze. SRX coś tam, więc to jest najnowsza wersja Firefoxa, którą mam. Która mi się dzisiaj zaktualizowała i muszę powiedzieć, że... Że nie ma problemu, bo mi ta przeglądarka chodzi, więc ja nie wiem dlaczego tak jest, że komuś się tnie, ale... Mi to bez problemu działa, sprawdzałem, nie tnie się, pięknie śmiga, więc generalnie nie powinno być z niczym problemów. Tak jak mówiłem, nie tnie się i... No i raczej to tyle. Co chciałem przekazać. Więc ja będę... ja pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

daszekmdn

#15 ·

1 likes
Transcription

Undertextning av Nicolai Winther

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

No to może była taka sytuacja po prostu, że jakaś z wydanych wersji miała jakąś awarię i to zostało poprawione, nie wiem, naprawdę. W każdym bądź razie mi śmiga, że aż miło.

patras

#17 ·

Transcription

Powiem tak, ja się przerzuciłem na Google Chrome, ponieważ Firefox przymula YouTube'a. Dziękuję za uwagę bardzo Państwu.

longshoot

#18 ·

Transcription

Jak się nie ma odpowiedniej wersji, no to przymula.

Kosa12

#19 ·

Transcription

Drodzy Państwo, chciałem poinformować, że zacząłem używać przeglądarki Google Chrome, ponieważ ta wersja Bozilli zamula mi niektóre strony, np. jak wchodzę na Eurofly stronę, to wchodzę w trafik, to zanim się to załaduje, trochę to potrwa. A na Google Chromie jest inaczej. No i nie zamula też mi YouTube, a np. na Bozilli zamulał. Dziękuję Państwu za uwagę, pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

A mnie nie zamula YouTube. Działa, że aż miło.

1 / 6 Next