Transcription
No witam, wątek taki chciałbym, żeby był poświęcony właśnie komunikatorom, takim komunikatorom, czy takim, o takich portalach społecznościowych, o których już się zapomina, a one dalej istnieją. Jakby nie patrzeć, niektóre się trzymają. Ja zacznę tradycyjnie od siebie, a więc u mnie korzystanie z komunikatora następująco się od... Znaczy, był mój pierwszy komunikator, z jakiego korzystałem, zaraz po uprzednim zainstalowaniu Klango. To było gadu-gadu, tylko że na początku miałem problem dosyć poważny z tym, bo ja już na początku, znaczy na początku nie wiedziałem zbyt wiele o Mirandzie, że tak powiem, więc korzystałem z gadu 6.ileś, takiej starej wersji poczciwej, która jako tako współpracowała z Zosem. Ale irytowała mnie strasznie, bo dopiero potem dowiedziałem się o Mirandzie i generalnie przesuciłem się tam na Mirandę. Pamiętam nawet, kiedy to było zakładane. To było zakładane konto 21 stycznia o godzinie 21.00 i 2009... Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, wróć. 21 kwietnia 2000. 2009 roku, gdzieś tak przed pierwszą w nocy. Pamiętam, że jeszcze przez internet zakładał mi je mój przyjaciel, taki były, z którym się już kontakt urwał. Pamiętam nawet numer 2893013. Taki był mój numer gadu, pamiętam. Bardzo długi czas z tego gadu korzystałem, naprawdę bardzo długi. Tam się tam już pisało, jeszcze pamiętam, że na bieżąco na Klang'o zgłaszałem błędy z tą Mirandą, właśnie z tym gadu, bo była taka sytuacja, że nie mogłem pisać z kimkolwiek, kto miał na jakiś awatar jakieś zdjęcie, bo się wtedy zwieszała cała Miranda. Więc były takie zloty i upadki, pamiętam. Ale w końcu jakoś potem korzystałem, korzystałem i jakieś dwa lata temu to konto usunąłem. A moja przygoda z facebookiem natomiast zaczęła się na przełomie roku 2011. Tylko ja już za bardzo nie pamiętam, kiedy to jakby miało czas. Pamiętam, że też mi je kolega, też mi tego facebooka kolega, założył. Ja wtedy jeszcze nie wiedziałem, że jest mobilna strona facebooka. Eee, Pamiętam, że na Skype'ie siedziałem na Facebook'u. Miałem Skype'a połączonego z Facebook'iem, tylko tak jakoś wyszło i Facebook'a chyba usunąłem, żeby Was nie skłamać, gdzieś w lutym tego roku, ale parę miesięcy temu powróciłem. Założyłem nowe konto i jestem. Jeszcze w międzyczasie korzystałem, no krótki czas, bo krótki z naszej klasy, też ją miałem skonfigurowaną w Mirandzie, ale tam to już faktycznie się wtedy nic nie działo, bo ja już chyba tam założyłem konto wtedy, kiedy już naprawdę ta społeczność się wykruszała. Jakiś czas później korzystałem sobie z BADu. Strona tak średnio, jak dla mnie była przystosowana, więc też z tego zrezygnowałem. Miałem też i mam jeszcze konto na fotka.pl, ale ja nie pamiętam roginu i hasła, więc tak wyszło. To konto było zakładane w 2014 roku, w marcu. Dziękuję. Jeszcze z czegoś korzystałem. Tak sobie próbuję przypomnieć. Co to jeszcze mogło być? O, z Tlena nie korzystałem, a jest taki komunikator. A, na Skype pojawiłem się też w 2009 roku, ale już pod koniec. Moje pierwsze konto to było Arturek19. Pamiętam, ale hasła już nie pamiętam. Potem dopiero sobie założyłem. Znaczy, najpierw to miało być konto po prostu Łukasz i moja data urodzenia, ale z racji tego, że było to zajęte, to stąd wzięła się końcówka 258, dlatego potem zacząłem wszędzie sobie taki sam nick zakładać. Więc... Tak wyszło. No i mam, mam ten, mam ten Skype. Czasami tam wejdę, rzadko, bo rzadko, ale gdyby ktoś chciał, to można mnie śmiało dodać. Więc... Ja jeszcze na wizytówce dodam swój profil na Facebooku. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Mam na Facebooku. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Także Was pozdrawiam, życzę miłej nocy. Także Was pozdrawiam, życzę miłej nocy.