Forum

Komunikatory społecznościowe oraz portale społecznościowe z których korzystaliśmy kiedyś, jak to się zaczęło?

Forum mieszane

1 / 2 Następna

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

No witam, wątek taki chciałbym, żeby był poświęcony właśnie komunikatorom, takim komunikatorom, czy takim, o takich portalach społecznościowych, o których już się zapomina, a one dalej istnieją. Jakby nie patrzeć, niektóre się trzymają. Ja zacznę tradycyjnie od siebie, a więc u mnie korzystanie z komunikatora następująco się od... Znaczy, był mój pierwszy komunikator, z jakiego korzystałem, zaraz po uprzednim zainstalowaniu Klango. To było gadu-gadu, tylko że na początku miałem problem dosyć poważny z tym, bo ja już na początku, znaczy na początku nie wiedziałem zbyt wiele o Mirandzie, że tak powiem, więc korzystałem z gadu 6.ileś, takiej starej wersji poczciwej, która jako tako współpracowała z Zosem. Ale irytowała mnie strasznie, bo dopiero potem dowiedziałem się o Mirandzie i generalnie przesuciłem się tam na Mirandę. Pamiętam nawet, kiedy to było zakładane. To było zakładane konto 21 stycznia o godzinie 21.00 i 2009... Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, wróć. 21 kwietnia 2000. 2009 roku, gdzieś tak przed pierwszą w nocy. Pamiętam, że jeszcze przez internet zakładał mi je mój przyjaciel, taki były, z którym się już kontakt urwał. Pamiętam nawet numer 2893013. Taki był mój numer gadu, pamiętam. Bardzo długi czas z tego gadu korzystałem, naprawdę bardzo długi. Tam się tam już pisało, jeszcze pamiętam, że na bieżąco na Klang'o zgłaszałem błędy z tą Mirandą, właśnie z tym gadu, bo była taka sytuacja, że nie mogłem pisać z kimkolwiek, kto miał na jakiś awatar jakieś zdjęcie, bo się wtedy zwieszała cała Miranda. Więc były takie zloty i upadki, pamiętam. Ale w końcu jakoś potem korzystałem, korzystałem i jakieś dwa lata temu to konto usunąłem. A moja przygoda z facebookiem natomiast zaczęła się na przełomie roku 2011. Tylko ja już za bardzo nie pamiętam, kiedy to jakby miało czas. Pamiętam, że też mi je kolega, też mi tego facebooka kolega, założył. Ja wtedy jeszcze nie wiedziałem, że jest mobilna strona facebooka. Eee, Pamiętam, że na Skype'ie siedziałem na Facebook'u. Miałem Skype'a połączonego z Facebook'iem, tylko tak jakoś wyszło i Facebook'a chyba usunąłem, żeby Was nie skłamać, gdzieś w lutym tego roku, ale parę miesięcy temu powróciłem. Założyłem nowe konto i jestem. Jeszcze w międzyczasie korzystałem, no krótki czas, bo krótki z naszej klasy, też ją miałem skonfigurowaną w Mirandzie, ale tam to już faktycznie się wtedy nic nie działo, bo ja już chyba tam założyłem konto wtedy, kiedy już naprawdę ta społeczność się wykruszała. Jakiś czas później korzystałem sobie z BADu. Strona tak średnio, jak dla mnie była przystosowana, więc też z tego zrezygnowałem. Miałem też i mam jeszcze konto na fotka.pl, ale ja nie pamiętam roginu i hasła, więc tak wyszło. To konto było zakładane w 2014 roku, w marcu. Dziękuję. Jeszcze z czegoś korzystałem. Tak sobie próbuję przypomnieć. Co to jeszcze mogło być? O, z Tlena nie korzystałem, a jest taki komunikator. A, na Skype pojawiłem się też w 2009 roku, ale już pod koniec. Moje pierwsze konto to było Arturek19. Pamiętam, ale hasła już nie pamiętam. Potem dopiero sobie założyłem. Znaczy, najpierw to miało być konto po prostu Łukasz i moja data urodzenia, ale z racji tego, że było to zajęte, to stąd wzięła się końcówka 258, dlatego potem zacząłem wszędzie sobie taki sam nick zakładać. Więc... Tak wyszło. No i mam, mam ten, mam ten Skype. Czasami tam wejdę, rzadko, bo rzadko, ale gdyby ktoś chciał, to można mnie śmiało dodać. Więc... Ja jeszcze na wizytówce dodam swój profil na Facebooku. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Mam na Facebooku. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Tam link do mojego profilu sobie dodam, więc generalnie nie będzie problemu. Także Was pozdrawiam, życzę miłej nocy. Także Was pozdrawiam, życzę miłej nocy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

strowbery

#2 ·

Transcription

Fajnie Łukaszu, że stworzyłeś ten fontek. No i ja powiem tak, że ja miałam naszą kasę na początku, ale pomagali mi widzący niestety. Co było dla mnie trochę uciążliwe, bo tak żeby czytać komuś co kto napisał to nie jest zbyt fajne. Potem miałam Klango, dowiedziałam się od Oli Stenki, że takie coś jest. No i miałam Sympathia, ale to miałam złe wspomnienia z Sympathia, więc nie opowiem. I miałam Zaadoptuj Faceta, to jest darmowa aplikacja, też ją posiadam. No i też mam Mirandę. A z Klango coś mi się stało, nie wiem co, bo niestety w dziesiątce się nie odpala, a powinno. Może masz Łukaszu jakiś pomysł, żeby mi jakoś pomóc?

<3 :* <3

daszekmdn

#3 ·

1 likes
Transcription

z używanych najbardziej, teamtalk i whatsapp z takich mniej używanych messenger twitter jeśli o wiadomości chodzi skype smsy zwyczajne klango tak najmniej i konferencja dźwiękowa która nie jest zlikte komunikatorem, ale jest społecznościową aplikacją tamto już nie pamiętam kiedy się logowałem ostatni raz nawet hehe a się zaraz zaloguję żeby zobaczyć czy coś nowego powstało i to chyba tyle

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

Nie masz się co wodzić, poza paroma moimi wpisami się nic nowego nie pojawiło, poza ewentualnie nową wersją, tylko też nie wiadomo kiedy sobie ją pobierałeś, więc też tak ci powiem w ten sposób. Jeżeli chodzi o zwyczajne smsy, to ja, no powiem tak, średnio lubię, nie przepadam, piszę tylko po prostu kiedy muszę, więc tak to na co dzień nie, bo po prostu średnio lubię. Co to jeszcze, coś jeszcze miałem powiedzieć. A ten Whatsapp to co to jest? Bo ja się w ogóle nie orientuję, coś o tym gdzieś słyszałem, ale jakoś się nigdy w to za bardzo nie wgłębiałem. Sweet, teraz w ogóle nie korzystam. No to raczej tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

strowbery

#5 ·

Transcription

Whatsapp to jest taki podobny do Messengera, ale taki bardziej prostszy, no tam nagrywasz wiadomości audio, video, możesz dzwonić, a połączenie audio, a też połączenie video, no i możesz też pisać wiadomości, wysłać zdjęcia, no tak jak Messenger, tylko uprostrzona wersja.

<3 :* <3

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Ja z Messengera jeszcze nigdy nie korzystałem, ale temu WhatsAppowi to się może w wolnej chwili przyjrzę.

DJGraco

#7 ·

Transcription

Witam wszystkich tutaj bardzo serdecznie Jeśli chodzi o komunikatory, z których korzystałem To praktycznie chyba moja historia nie jest już taka dosyć zburzona, że tak powiem No dobra, na początku to był Skype Swoją drogą ja Skype'a dalej używam, ale już bardzo rzadko No ale na początku właśnie w tym 2011 roku, gdzie dostałem mój pierwszy komputer Mama założyła mi konto na Skype'ie I swoją drogą bardzo mi się ten komunikator spodobał Gadałem wtedy chyba głównie z Dawidem Pieperem Później jeszcze z jakimś Maćkiem Kawczyńskim, czy jak on tam ma nazwisko już nie pamiętam Gadałem jeszcze też z moim kolegą Piotrkiem, ale to już dopiero później I tak swoją drogą do Skype'a to ja mam miłe wspomnienia Bo Skype to ogólnie dla mnie był najlepszy komunikator Właśnie też próbowaliśmy korzystać z Klango Dawid coś tam mówił o Klango Mama pobrawa zainstalowała, ale ten Klango mi się wtedy nie podobał Bo nie rozumiałem tego SP-ka co on mówił A nie byłem jeszcze taki zaawansowany, żeby sobie zmienić na inny głos Chociaż miałem głos SAP-i ustawiony jakiś tam Chyba Iwona miałem, ale mówię, że nie pamiętam już To chyba praktycznie tyle, bo wątek to komunikator, z którym korzystaliśmy A nie dalej korzystacie, więc... Więc ja tu się wyłudniam o tych komunikatorach, których korzystaliśmy Czyli ja korzystałem właśnie ze Skype'a i z Klango Próbowałem, ale tak nie za bardzo mi to wychodziło Jakieś tam chyba próbne konto mam, ale to już mniejsza z tym No i jeszcze Facebooka próbowałem używać Też mam próbne konto założone Też mi się Facebook jakoś nie spodobał I Twitter, nawet mam kilka tweetów, ale nie aż tak dużo Tak więc... Myślę, ja tu... No... To chyba tyle

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

Tutaj powiem jeszcze tak, jeżeli chodzi o Skype'a, że ja ze Skype'a korzystałem dosyć swego czasu, bardzo, bardzo, bardzo często, praktycznie codziennie byłem dostępny i praktycznie codziennie z kimś rozmawiałem. Natomiast jeśli chodzi o Klango, no to jakby, bo ja jeszcze nie instalowałem Klango 3, tylko jeszcze miałem to wcześniejsze Klango, Klango 2, podaję, że Klango Player, bo ogólnie z Klango Playera korzystałem w roku 2009, gdzie jeszcze nie było możliwości jakby zainstalowania SPiKa. No i tam następnie. No i od samego początku, jak korzystałem z Klango, tak właśnie miałem zainstalowaną Agatkę 22KHZ, no i raczej to tyle.

monstricek

#9 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry wszystkim, jeżeli chodzi o komunikatory, to ja kiedyś, nie wiem, w roku 2008 chyba, czy 2007, założyłem konto na ICQ i używałem to do roku 2014, czy jakoś tak, dopóki ktoś tam jeszcze był. ICQ to taki odpowiednik gadu-gadu, jak ktoś nie wie, coś w tym stylu. A tak, jeżeli chodzi o komunikatory, których używam na co dzień, to jest Whatsapp, to jest czas od czasu Skype, to jest VK, ale to rosyjski komunikator, to taka społecznościówka, w sumie jak Facebook. No oczywiście, jak wszyscy, piszę SMS-y, no i tyle chyba. Ja jakoś tak nie jestem chyba miłośnikiem dużej ilości komunikatorów. Czyli ja tegoż samego Messengera mam, ale rzadko na nim piszę, także nie zaliczam go do listy takich komunikatorów, z których często korzystam. Kiedyś jeszcze korzystałem z Hangouta, bo było z kim. Tak rozmawiać, tak powiem. Teraz mam go, ale też nie używam. Jeżeli chodzi o typowo takie komunikatory dla niewidomych, czyli tam Klango, nie Klango. Kiedyś bardzo lubiłem Klango, ale teraz już nie ma z czego tam korzystać. W sumie jakoś z konferencji dźwiękowej, bo jest to coś dziwnego. Jakoś społeczność rosyjska na konferencjach. Konferencja zniknęła, nawet nie wiadomo z jakich powodów, po prostu chyba ludziom odechciało się, a Polska nawet się jej nie zaczynała, szczerze powiedziawszy, bo jakby było próbowano coś tam robić, coś pisać, ale nie więcej. Także konferencja dźwiękowa do lasu, w sumie także jako Klango, chociaż z Klango związano bardzo dużo dobrych historii, rozmów, bardzo dużo fajnego tam działo się. Szkoda, że nie działają też same fora głosowe, że nie da się tam tego posłuchać i powspominać jak to było i tak dalej, ale co już zrobisz.

daszekmdn

#10 ·

1 likes
Transcription

Ja nie zgodzę się z tym, że Whatsapp to taki messenger, bo messenger jest głównie nastawiony na tekst i wideo, a Whatsapp, jeśli o wiadomości chodzi, to nastawiony jest przede wszystkim na audio, no a oczywiście dokumenty tekstowe, obrazki itd., ale główną komunikacją jest chyba audio i ewentualnie tekst, pole tekstowe. Chociaż ja zazwyczaj używam właśnie audio, chyba że w danym momencie nie mam zbytnio warunków do nagrywania wiadomości głosowej, tudzież jakoś nie mam zbytnio chęci jej nagrywać, wolę napisać, to wtedy tekst. Wydaje mi się, że Whatsapp jest fajniejszy od messengera.

lukasz1993258

#11 ·

Transcription

Co do konferencji dźwiękowej, to podejrzewam, że chyba takie ogólne zniechęcenie jest nie tyle, jeżeli chodzi o płatności, co to, że jest tylko 40 minut na odsłuchiwanie postów. Ja też już osobiście z tego praktycznie w ogóle nie korzystam, bo jednak ja już się wypowiadałem w tej kwestii i ja uważałem zawsze, że odsłuchiwanie postów powinno być za darmo, a nie przez jakiś czas. Także to tak, jeżeli chodzi o ten temat. Co do Klango, też żałuję, że forum głosowy nie działa, bo sobie chciałem raz tam kiedyś czegoś posłuchać, w sumie rok temu, powspominać sobie stare, dobre dzieje, ale niestety od roku to nie działa i ja chyba wiem, dlaczego to nie działa. Aczkolwiek mogę się pomylić, ale wydaje mi się... Wydaje mi się, że nie działa to od momentu, kiedy opłaty za serwery są mocno zoptymalizowane, po prostu od roku i wydaje mi się, że to dlatego nie działa. Mogę się mylić, wiem, ale tak to wygląda.

monstricek

#12 ·

1 likes
Transcription

A propos konferencji, zgadzam się w 100%. Myślę, że jednak jak już nagrywać wiadomości, no ok, niech ona będzie na możliwość płatna, ale jeżeli chodzi o odsłuchiwanie, to jednak trzeba to zrobić bezpłatnym. Plus jeżeli chodzi o konferencję dźwiękową, ja myślę, że nie tylko z tych powodów, że ludzie jakby nie chcieli płacić, ale jeszcze z tych powodów, że program ma dużo błędów w sobie i fakt faktem, że niektóre z nich rozwiązują się bardzo długo, no i niestety użytkownik jakby może długo czekać, ale po co jakby czekać i używać czegoś, co jest z błędami, kiedy jest to, co działa normalnie. Jeżeli chodzi o klango, to ja nie wiem po co w ogóle to jeszcze działa, skoro producenci jakby po prostu już nijak nad tym nie pracują. Po co? Po co to już nie zamknąć, no i niech by to nie działało w końcu. Albo jednak już skoro to działa, to chociażby wspierać ten serwer, żeby wszystko działało jak ma. Albo na pewno napisać jakieś ogłoszenie do użytkowników, że ludzie jak chcecie, żeby to wam działało, to zbierajmy taką a taką kasę, będzie działać. Dobra, można tam żadnego rozwoju nie robić, ale można było po prostu by napisać może, no jakby wątpię w to, ale mogli teoretycznie znaleźć się parę, trójkę jakichś chętnych osób, żeby w to inwestowali. Ale tak i tak klango to już wspomnienia. Myślę, że już nigdy ten projekt nie będzie działać. Tak jak ma i nic tam już się nie zmieni.

lukasz1993258

#13 ·

Transcription

No dobra, powiem teraz tak Co do konferencji dźwiękowej Ten temat odnośnie odsłuchiwania postów za darmo Już poruszałem prawie rok temu Gdzieś na ten temat wspominałem Ale już za bardzo nie wiem gdzie Nie wiem dokładnie jak wygląda płatność Bo nigdy nie zamawiałem żadnych tam sobie forów Bo ja nawet nie wiem dokładnie jak ta płatność wygląda Co tam trzeba, przez jakąś stronę to trzeba Wiem, że tam można swój numer konta wpisać Ale nie wiem czy to jest sens Bo polskiej społeczności w ogóle Polskich użytkowników tam nie ma Więc generalnie uważam Że to póki co nie ma sensu A ten limit na odsłuchiwanie postów Jak dla mnie Szczerze powiedziawszy zniechęca Użytkownika I to bardzo Co do Klango Powiem może tak Jeżeli chodzi o Klango Jest też utworzony osobny wątek Więc też jakby co można się tam wypowiadać Ale ten wątek też służy właśnie Portalom społecznościowym Więc i w tym wątku Powiem jakby swoją opinię Na temat tego Klango W następujący sposób Że Też zastanawiam się Po co oni te serwery utrzymują Skoro de facto Nic przy nich nie robią Od roku te opłaty Są mocno zoptymalizowane Generalnie Rzekomo od Paru lat odnoszą się Z zamiarem Od oddania tego projektu Jakiejś organizacji Do tej pory brak rezultatów Bo oni sami jakby nie wychodzą z inicjatywą Żeby to zrobić Nie napiszą ogłoszenia A kontakt z nimi też jest jakoś utrudniony Bo zazwyczaj nie odpowiadają na maile Użytkowników To że Dawidowi odpowiedzieli To no w sumie trochę mnie to zszokowało No ale tak to wygląda I niestety Ale też się zastanawiam Po co oni to jeszcze utrzymują Skoro to naprawdę Nic się tam dokładnie nie dzieje Wszystko Zamilkło W sumie trudno się dziwić No i to raczej tyle co miałem do powiedzenia Pozdrawiam

wojtas

#14 ·

1 likes
Transcription

Ja na początku używałem Skype'a śmiesznawego, a potem to było tak, że Skype się zgubił i tyle. No i potem Tim to Klango i te inne ścierwa.

daszekmdn

#15 ·

Transcription

co do konferencji dźwiękowej wypowiem się w następujący sposób program potencjał miał ale przede wszystkim nie każdy lubi się wypowiadać głosowo niektórzy wolą tekst a niektórzy wolą poprosić sobie słuchać po drugie obecna wersja konferencji w kwestii tłumaczenia jest po prostu fatalna po trzecie polscy administratorzy projekt porzucili nikt się z nich chyba nie loguje z tego co mi się wydaje bo na forach konferencji ich nie słychać program jest trudny do pobrania to też warto zauważyć i mało rozpowszechniane co do klangu tak się zastanawiam po co to jeszcze działa skoro to naprawdę od roku nie działają fora głosowe w ogóle i blogi autorzy mieli niby coś z tym zrobić i nie zrobi z tym nic bo ktoś do nich pisał i dostał odpowiedź nawet że zrobią i nie zrobią z tym nic co oni nie zrobili już podejrzewam że klango jeszcze działa dla angielskiej społeczności bo tam faktycznie ludzie jeszcze są no i tyle polskiej społeczności na klango już nie ma praktycznie jak się tam loguje z sentymentów żeby se posty stare były czytać my chcieliście a jak jest coś nowego to się przy okazji udziela gdzieś tam winy

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

No, co do Klango, no to już od bardzo długiego czasu w ogóle nic nowego się nie pojawia, w co nowego, także już tam naprawdę nie ma sensu wchodzić. No i raczej tyle, no bo ja już wspomniałem tam w wątku, bo właśnie temat blogów i forum głosowych przez pewnego użytkownika został poruszony w listopadzie. Ja już na wstępie napisałem, że nikt nic z tym nie zrobi. No i mamy dzisiaj 25 luty, no i macie na załączonym obrazku, że z tym faktycznie nikt nic nie zrobił. No i tyle, no, tak jak mówię, już od chyba miesiąca, w sumie ja tylko w styczniu i to chyba początkiem stycznia się to tylko w jednym wątku wypowiedziałem. No i tyle, bo... Generalnie, no nic już tam się kompletnie nie dzieje, totalna cisza. Więc wchodzę tam tylko już sporadycznie, a jak już wejdę, to tak jak już tutaj mówiłem, tylko z innych przyczyn. No i tyle raczej, co tutaj chciałem jeszcze dopowiedzieć co do Klango. Co do konferencji dźwiękowej, no to... No co tu by powiedzieć, no też już tam nie wchodzę praktycznie, bo nikogo z Polski już tam nie ma. I nikt się nie wypowiada. I tyle.

ankafurman

#17 ·

Transcription

No, jak zwykle to był pierwszy Skype, właśnie później Klango, później nasza klasa, później jakieś messengery są przecież. Ale ten przecież jest teraz zaniasklęga już, czy tam jeszcze było gadu gadu. Nasza klasa była i już nie mam naszej klasy, cholera poszło. Facebook przecież, blog kiedyś prowadziłam, ale już nie. Prowadzę, ale dobra.

lukasz1993258

#18 ·

Transcription

No tak, gdzieś tutaj też nie zostało wspomniane, że od 24 maja klęgo już nie działa, więc się nie można zalogować oraz, że konferencja dziennikowa też nie działa, więc również z tego już nie można korzystać. Jakieś tam pogłoski idą, że to zostanie włączone, ale no ja powiem tak, że osobiście w to nie wierzę. Bo ja już takie obietnice troszkę znam. Na chwilę obecną to ja korzystam tylko z Eltena, Facebooka, Gadu, Skype, tylko wtedy, kiedy ktoś chce ze mną rozmawiać, ja ostatnio i tak z nikim nie rozmawiałem, więc Skype praktycznie jest wyłączony.

matid25

#19 ·

Transcription

A więc tak, co do komunikatorów, to zacząłem korzystać z GaduGadu w 2006 roku, gdzieś tam było, w styczniu, w lutym, założyłem sobie konto, dlatego, że po prostu chodziło o kontakt z kolegami z klasy stynieckiej. No to sobie założyłem konto, jeszcze wtedy korzystało się z GaduGadu 6.1, wtedy jeszcze pracowałem na Joesie i jak odczytać chciałem wiadomość, to trzeba oddać Joes do PC, czyli insert i numeryczny minus i tam po prostu sobie strzałkami czytać. Później jak chcieliśmy coś napisać, dawaliśmy sobie PC, czyli numeryczny plus, pisaliśmy wiadomość. No i tak się z GaduGadu korzystało, tam się jeszcze etykietował grafiki, żeby był dostępny i niedostępny, zaraz wracam, takie troszeczkę można powiedzieć zabawa, no ale ogółem korzystać się dało i się korzystało z GaduGadu 6.1 gdzieś do 2011 roku. W trakcie korzystania z GaduGadu pojawiła się nasza klasa, no to wtedy jeszcze korzystało się przez stronę, wtedy jeszcze ta strona była jakoś tam można powiedzieć dostępna, dało się pisać, dało się coś tam samemu zrobić, bo teraz ta strona, jeżeli jest, to już chyba niedostępna. No i też korzystałem z naszej klasy z tego komunikatora NK. Ja tam coś próbowałem, gdzieś do 2011 roku, bo wtedy pojawiła się Miranda i sobie po prostu wszystko i GaduGadu i naszą klasę przestawiłem na Mirandę. No wiadomo, że w 2000 chyba albo siódmym, albo ósmym, już do końca nie pamiętam, zainstalowałem sobie Klango, korzystałem z Klango. Aż do upadnięcia. Do upadnięcia serwerów. Dalej. Ze Skype'a też zacząłem korzystać gdzieś w 2006 roku. Do tej pory z tego Skype'a korzystam. Komputerowy Skype jest wyłączony, ale jak ktoś chce, to się może zadzwonić na iPhone'owskiego, bo iPhone'owskiego czasami tam coś używam, żeby przejrzeć statusy. Co do obecnych komunikatorów. To od 2013 roku używam Facebooka. A na początku z tym Facebookiem to było tak, że założyłem konto, ale nie korzystałem, bo nie umiałem, bo takie tam coś tam. Ale potem w końcu trzeba było zacząć korzystać, bo mieliśmy grupę klasy w Masażu na Facebooku i tam były przekazywane wszystkie informacje. Więc no siłą rzeczy musiałem się jakoś tego Facebooka nauczyć. To jest komunikator, który korzystam do dziś. I komunikatorem, z którego korzystam do dziś jest Elten. Eltena w sumie też zainstalowałem sobie w 2014 roku. Ale później jakoś tak nie wchodziłem na Elten, a potem się zepsuł komputer. Z Windowsem 7 miałem, z Windowsem XP. No a z Windowsem XP Elten nie działa. Więc dopiero zacząłem korzystać z Eltena. Jak wymieniłem sobie komputer na Windowsa 10.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

Co do Gadu-Gadu i Mirandy, to też dopiero jak przeczytałem na klangodnośni Mirandy dla niewidomych, to dopiero wtedy zacząłem z tego korzystać. Znaczy na początku, tak jak już tutaj wspomniałem, miałem spore problemy, bo nie wiedzieć czemu Miranda nie obsługiwała kontaktów ze zdjęciami i nie szło w ogóle pisać. Ale wtedy jeszcze to Mirandę Paweł Masarczyk robił, więc zgłaszały mu się błędy w wątku słynnym Miranda dla niewidomych. No i potem jakoś to zaczęło w miarę działać, no nie było problemów. I potem jak już założyłem Facebooka, to przez krótki czas właśnie miałem, tak jak tutaj już było wspomniane, Skype'a połączonego z Facebookiem. Po czym potem sobie skonfigurowałem Mirandę. I tak zostało do dnia dzisiejszego. No i jakoś działa co prawda ten Facebook z Mirandą, chociaż szczerze powiedziawszy, no on tak ledwo działa. No ale na tyle działa, że można jeszcze na szczęście z kimś tam popisać, więc aż takich wielkich problemów nie ma. Także na razie tyle. Pozdrawiam. Do zobaczenia.

1 / 2 Następna