Takie rzeczy powinno się z zasady ustawiać przez gpedit, nie rejestr. Oczywiście o ile ma się system w wersji Pro. ;)
Nadal mimo zainstalowanych wszystkich sterowników, aktualnie najnowsza kompilacja windows 10 i system nie daje żadnego dźwięku kiedy podłączam kartę pamięci w czytniku, tak samo bezpieczne usuwanie sprzętu nie widzi tej karty, ale karta jest widoczna,czytelna i można dodawać i usuwać pliki czy foldery.
Jedna rzecz, która mnie denerwuje w win 10 to taka, że jak na zasobniku systemowym chcę zmienić sieć wi-fi to nie zawsze to mogę zrobić. Okienko połączenia sieciowe raz się pokazuje a raz jest połączenia sieciowe okno i nic nie mogę zrobić, tabulator nie działa.
Nie wiem jak u Ciebie i co robisz nie tak, ja u siebie zmieniam sieć dowolnie
U mnie też wszystko działało super do tego momentu. Chciałam sprawdzić te okienko Połączenia sieciowe. Poklikałam tabulatorem, i teraz nie działa tak jak u Ciebie graco :). Podbijam temat. Co z tym zrobić??? Z klawiatury numerycznej wyświetla mi jakiś komunikat, ale nie rozumiem.
Ja mam dwa komputery i w obu działa z klawiatury, klikam enter, tabulator i chodzę po liście połączeń wi-fi imogę wybierać dowolną z listy
Kontekstowy na koszu, opcja opróżnij kosz i mam zapytanie, czy na pewno chcesz trwale usunąć te elementy, 55, klikam tak i co ciekawe to tak jest domyślnie zaznaczone, a powinno być nie, tak na wszelki wypadek,niby tak dbają o bezpieczeństwo naszych danych, ale nie w tym rzecz, klikam tak i jaki mam komunikat? Trwa usuwanie, 66 elementów, ponad 11 elementów różnycy, to w końcu ile tam było, 55 czy 66?
U mnie hm normalnie powiedziało, usuwanie 7 elementów a było ich faktyczni 7 bo teraz sprawdziłem i na szybko w koszu tylko tyle miałem
Nie zawsze tak jest, ale bywa
1 likes
No i koleny z psikusów windows 10, wczoraj miałem aktualizację, ale nie kompilacji, jakieś poprawki i co się stało, ponownie musiałem ustaiwać widok folderów, miałęm ustawione rubryki z bitrate oraz czasem trwania dla katalogów z mp3 i po aktualizacji zosały zresetowane, ale nie wszystkie, tylko te w których były jedynie pliki mp3.
TAk na marginesie to dziesiątka ma chore ustawienia widoku folderw, w poprzednich wersjach stosując aktualny widok folderu do wszystkich oznaczało zastosowanie do wszystkich, w windows 10 jeśli aktualny widok zawiera np. pliki mp3 i plik txt i zastosujemy widok do wszystkich to zostanie on zastosowany jedynie do folderó gdzie są pliki mp3 i txt, ale wystarczy, że w folderze znajdzie się jeden plik jpeg i już ustawienia w takim folderze nie zostaną zastosowane, dla takiego trzeba ponownie klikać, aby zastosował do wszystkich tego typu folderów, a jeśli w następnym będzie jeszcze docx lub jakiś html no to znowu trzeba zastosować dla podobnych folderów itp, itd. - masakra.
TAk na marginesie to dziesiątka ma chore ustawienia widoku folderw, w poprzednich wersjach stosując aktualny widok folderu do wszystkich oznaczało zastosowanie do wszystkich, w windows 10 jeśli aktualny widok zawiera np. pliki mp3 i plik txt i zastosujemy widok do wszystkich to zostanie on zastosowany jedynie do folderó gdzie są pliki mp3 i txt, ale wystarczy, że w folderze znajdzie się jeden plik jpeg i już ustawienia w takim folderze nie zostaną zastosowane, dla takiego trzeba ponownie klikać, aby zastosował do wszystkich tego typu folderów, a jeśli w następnym będzie jeszcze docx lub jakiś html no to znowu trzeba zastosować dla podobnych folderów itp, itd. - masakra.
Ktoś mi wyjaśni ten fenomen?
Laptop asus, amd 7 5 gen... Tryb turbo ustawiony... Na Windowsie wentylatory dostają szału, gwiżdże, swiszcze, sapie...
Odpalam Linucha, ten sam tryb, ten sam laptop, te same aplikacje odpalone... Cisza.
Laptop asus, amd 7 5 gen... Tryb turbo ustawiony... Na Windowsie wentylatory dostają szału, gwiżdże, swiszcze, sapie...
Odpalam Linucha, ten sam tryb, ten sam laptop, te same aplikacje odpalone... Cisza.
Edytowano
No i kolejna złośliwość mojej dziesiątki.
Mam sobie katalog pobrań z mega.nz. Pobierane tam katalogi i archiwa bez problemów usuwam poza jednym.
Ile razy pobioerę katalog o nazwie EKA, wewnątrz jest plik excela, mogę go uruchomić tylko raz, przy kolejnej próbie wyskakuje komunikat, że ścieżka do pliku jest nieprawidłowa. Mogę ten plik excela przenieść w inne miejsce i wówczas otwiera się bezproblemowo, folder EKA pozostaje oczywiście pusty, ale nie mogę go usunąć, wyskakuje komunikat, że folder o takiej nazwie nie istnieje w danej lokalizacji, a przecież wciąż tam jest.
FRST przy próbie usunięcia kiedy podaję ścieżkę tego folderu informuje w logu, że folder EKA w takiej lokalizacji nie istnieje, jaja jak berety.
Tak się dzieje jedynie z tym folderem.
Usunąć mogę jedynie przy pomocy programu Unlocker.
Mam sobie katalog pobrań z mega.nz. Pobierane tam katalogi i archiwa bez problemów usuwam poza jednym.
Ile razy pobioerę katalog o nazwie EKA, wewnątrz jest plik excela, mogę go uruchomić tylko raz, przy kolejnej próbie wyskakuje komunikat, że ścieżka do pliku jest nieprawidłowa. Mogę ten plik excela przenieść w inne miejsce i wówczas otwiera się bezproblemowo, folder EKA pozostaje oczywiście pusty, ale nie mogę go usunąć, wyskakuje komunikat, że folder o takiej nazwie nie istnieje w danej lokalizacji, a przecież wciąż tam jest.
FRST przy próbie usunięcia kiedy podaję ścieżkę tego folderu informuje w logu, że folder EKA w takiej lokalizacji nie istnieje, jaja jak berety.
Tak się dzieje jedynie z tym folderem.
Usunąć mogę jedynie przy pomocy programu Unlocker.
Edytowano
A co z tc?
Inną złośliwością dziesiątki jest to, że ostatnio uruchomiła mi się sama z siebie ponownie bez mojej zgody, bo jakieś tam aktualyzacje na kyju.
Inną złośliwością dziesiątki jest to, że ostatnio uruchomiła mi się sama z siebie ponownie bez mojej zgody, bo jakieś tam aktualyzacje na kyju.
Nie wiem, nie próbowałem, a ma jakiś tryb usuwania trudnych plików/folderów?
Edytowano
To znaczy, jaka komenda?
jeśli po kolei przechodzę do tego folderu czyli X:
potem cd Folder pobierania, a następnie cd EKA mam komunikat, że system nie może odnaleźć okreśonej ścieżki, czyli cmd również nie widzi tego folderu
I jak pisałem to się dzieje tylko z tym folderem, a najciekawsze jest to, że jak sam w tym katalogu stworzę taki sam folder, czyli EKA to normalnie można go usuwać :)
jeśli po kolei przechodzę do tego folderu czyli X:
potem cd Folder pobierania, a następnie cd EKA mam komunikat, że system nie może odnaleźć okreśonej ścieżki, czyli cmd również nie widzi tego folderu
I jak pisałem to się dzieje tylko z tym folderem, a najciekawsze jest to, że jak sam w tym katalogu stworzę taki sam folder, czyli EKA to normalnie można go usuwać :)