Pogaduchy o wszystkim

Co lubicie jeść?

Started by Astenka 25 posts last post 6 months ago Page 1 of 2

Transcription

Hej, witajcie! Pytanie do was jest takie co lubicie jeść w domu jak sobie robicie i co lubicie jeść w restauracjach Dobra, może ja od ciebie zacznę Ja lubię wszystko to co słodkie Wszystko Ja mogę pochłaniać słodyczy nie wiem, z minut na minutę chociaż, no nie powiem, że jestem chuda, bo nie jestem i staram się ograniczać ale to mi nie wychodzi Lubię jeść też wegańskie jedzenie Staram sobie sama jakoś tam kombinować z posiłkami tak, aby nie jest za dużo mięsa, ponieważ nie gotuję sobie sama obiadów i chodzę do jakichś barów czy restauracji ale na kolację czy na śniadanie staram się jeść wegańską Pozdrawiam was i życzę miłego dnia i zachęcam do zbierania się informacjami co do co do tego co lubię co lubicie jeść po prostu

Olastenka.

Transcription

Witajcie, co do jedzenia to uwielbiam na pewno fast foody, co nie są zdrowe, ale za to można raz zjeść, raz w roku na przykład. Lubię też chińskie jedzenie, na przykład sajgonki czy kurczaka w cieście kokosowym. No a z polskich to oczywiście pierogi, z chaboszczaka, no a czasem i rosół. Także tyle, także dzięki.

<3 :* <3

Transcription

Hej. Słuchajcie, ja lubię jeść rzeczy dodomowe. Lubię jeść rosół, albo duchową, albo zupę fasolową. Albo jeszcze jakąś inną zupę fajną. Jeżeli chodzi o zjedzenie na mieście, to lubię jeść placki grill'a. Lubię jeść kebaby. Takie rzeczy. No to tyle co jest o mnie. Jak się tego wypadnie, to raz jeszcze powiem o tym co robię jeść. To tyle, pa.

Transcription

Cześć, witajcie, czas na mnie, no to tak, ja może powiem to co lubię jeść, ale powiem też to co mogę jeść i chcę jeść, dobra, więc tak, lubię jeść kebaba, lubię bardzo kebaby, ale no teraz z tego względu, że się staram odchudzać, no to na razie kebab jest rzadko, chociaż też nie jadłem bardzo często, a czy trochę częściej, lubię fast foody, których też nie mogę za dużo teraz jeść, ostatnio więcej zdrowych warzyw i to wszystkim polecam, warzywa, owoce, chleb ziarnisty, pełne ziarnisty, owsianki itd., itd., takie rzeczy teraz zjem, a że trochę lubię inne rzeczy. I sobie czasem no nie pozwalam, ostatnio bardzo polubiłem mięso gryzlowane na parze, bo jest takie ulegące, takie tupre, soczyste, z kebaba, mielonego itd., też wiadomo, że lubię, tylko że tego na razie nie, pozdrochy.

Transcription

Witajcie, jadę to jedzenie jeszcze to lubię jeść chińskie jedzenie, frytki i oczywiście peluszki krabowe.

Transcription

A co do jedzenia, to jeszcze lubię taką tortillę na zimno, ona jest często robiona z łososiem, z koperkiem, z serem, no i papryką, pomidorem, z czym tam chcecie i to jest również pokrojone w, no w takie krążki.

Transcription

Witajcie, to jeszcze raz ja, nie wiem czy wspomniałam, ale uwielbiam chińskie jedzenie, to znaczy to jest tak zwany kurczak w cieście kokosowym, jest bardzo, bardzo pyszny, naprawdę mega, no i sajgonki też uwielbiam.

Transcription

Witajcie, co do jedzenia, no to ja, można powiedzieć, zjem wszystko poza szpinakiem. Jak widzę szpinak, to zwiewam jak najdalej od tej potrawy, jakoś nie podszedł mi ten szpinak i po prostu nie zjem. No może jakiś tam owoców morza, czy coś tam nie jadłem, to się nie powiem, ale to co jadłem, to co próbowałem, no to wszystko poznawa się tym nieszczęsnym szpinakiem.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Więc tak Mati, ja szpinak lubię, ale w koktajlach na przykład i jeśli jest to na przykład smażone z czosnkiem, dużo czosnku wtedy musi być, spróbuj na razie sobie dodać szpinak do koktajlu.

Olastenka.

Transcription

Zaku to na przykład można go również spotkać w cieście, polecam, ale go nie czuć, tylko jest kolor taki zielonkawy. No i jeszcze jak przyprawicie dobrze szpinak typu, nie wiem, z masłem czy z czosnkiem, to no nie czuć tego smaku jednak, przynajmniej ja nie czuję. Nie wiem jak tam wy.

Transcription

Witam, co do jedzenia, na pewno uwielbiam sałatki, różne sałatki, ok, są sałatki, których też nikt nie czynił, ale sałatki bardzo lubię, szczególnie w barze Grodno, w białym stołku Przesienkiewicza i w restauracji Mickiewicza 62, tu jest naprawdę bardzo dobre sałatki mają, w restauracji w Bielsku Podlaskiej Mickiewicza 62, może nie wszystkich podobałem, w Grodnie też, ale naprawdę pycho, tak, dobre sałatki mają i tu i tu, i to się cieszę, że jeszcze w tych dwóch barach, restauracjach sałatki kosztują poniżej 20 zł za porcję, jak będzie teraz po tym wszystkim, nie wiemy, nie wiem, ale naprawdę do tej pory poniżej 20 zł. I naprawdę dobre sałatki, polecam wszystkim, czy są jeszcze tu sałaty z sucikiem i jajkiem, które też uwielbiam, mogę jeść, zjeść codziennie, czy te napki z jajkiem, uwielbiam, a, i do sałaty, które lubię, zawsze musi być jakiś sos, najlepiej majonez, bo dla mnie sałata, sałatka bez majonezu, czy innego sosu, takiego typu, jak sos, sos tysiącowysp, czyli te wybrane ze sałatki, oczywiście, nie są dla mnie tak dobre, jak z tym sosem. Dla mnie, przede wszystkim, dla mnie przeważnie to musi być sałatka z majonezem, inaczej, mógłbym je, może, może i nie jeść, ale tu wspomniałem o młodej, jeść jajce z majonezem codziennie, te napki trzeć, nie chcę jeść, jeszcze, ze, ze, kiełbasku, do, swojsku, o, pychota, co jeszcze, no i ciasta, ciasta, też lubię, ale nie lubię ciasta, żeby, dla, ja lubię ciasta jeść, które, w sobie nie zawierają, ani kakao, ani kawy, ani czekolady. Dla mnie, właśnie, takie ciasta, to już, tak, tak, w sobie, pozostaje mi, ten, gorzki, posmak, w ustach, ale uwielbiam, te wszystkie, różne ciasta, które, które, różne ciasta, różne jadudzianki, z bitą śmietaną, pychota, ale to jest, i chyba, na razie, to tyle, pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Nie wiem czy wspomniałam, ale lubię też niektóre ciasta. Na przykład na zimno lubię 3-bita bądź 3-bitopodobne. Uwielbiam też blok czekoladowy. I... no nie wiem, takie biszkoptowe typu cappuccino czy dajmy na to... Rolada czy kremówka. Takie, no wiadomo. I szarlotka też również.

Transcription

Witam serdecznie. W swoim poprzednim wpisie wspominałem, iż lubię ciasta. Lubię ciasta, które nie zawierają ani kakao, ani kawy, ani czekolady. Ale muszę szczególnie wyróżnić kilka swoich ulubionych ciast, które uwielbiam. Nie będę mówić, bo nie jestem pewien, czy dobrze powiem liczbę moich ulubionych ciast. Moje ulubione ciasta to salseson, chlora dębu, biała dama, marcinek, bananowiec. To są moje ulubione ciasta. Szczególnie dwa. Chlora dębu, przepyszne ciasto z wiórkami kokosowymi, delicjami, pechota. Salseson. Jest to ciasto nadziewane jabłkami. Dużo jabłek. Potrzeba do zrobienia tego ciasta. I jeszcze na wierzchu posypany cynamonem. Biała dama. Biała dama to jest ciasto, gdzie właśnie jest dużo kremu, ale oprócz tego jest z brzoskwiniami i w cieście chlora dębu również znajdują się brzoskwinie. Bananowiec. Jest tam delikatnie. Jest zielona belareczka Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Słyszałam o tym pierwszym cieście co mówiłeś, natomiast inna nazwa tego ciasta to jest również amerykańskie Bo mówimy o tym, o tym, o tym, o tym salsasonie No to jest akurat z susepkami też z, to co mam na myśli jest też właśnie na wierzchu z dzynomonem Albo może być ciepłecznikiem z kolei jest z jabłkami, ma różne nazwy Co do białej damy to muszę spróbować, białej kory też raczej muszę spróbować Ale słyszałam, że, ale chyba jest podobna do tej sylwii co moja mama piecze, też jest z kokosem i z delicją

Transcription

Witam serdecznie.

Pozdrawiam

Transcription

Witam serdecznie, niedawno sobie zamawiałem z restauracji Baristacja w Białymstoku dla mnie sałatkę bardzo dobrą, nawet i niedrogu to była sałatka z indykiem, jajkiem oraz warzywami pyszna i nie jest taka droga, już nie pamiętam ile mnie kosztowała, ale na pewno poniżej 20 zł co mnie bardzo cieszy, że są jeszcze takie lokale również bardzo dobrą sałatkę, nie wiem czy tutaj mówiłem niedawno sobie zamówiłem niedawno sobie zamówiłem niedawno sobie zamówiłem sałatkę z wołowiną 19zł porcja, 160zł dla mięsa plus warzywa więc bardzo dobra sałatka naprawdę i naprawdę duża porcja to mi jak najbardziej posmakowało jak ktoś kiedyś Kiedyś byłem i coś zwiedzał w Białymstoku i byłem i chciał coś normalnego, jakieś domowe, trzeba się sałatki zjeść, polecam, trzyma się ten miły burger, tylko ostrzegam, bo co tutaj mój brat mówił, że oni mają najostrzejszy sos i jak ktoś ten najostrzejszy sos weźmie, to otrzymuje, że podpisuje, że to bierze na własną odpowiedzialność i dostaje do tego mleko. Ale ja nie brałem, wziąłem zwykły majonez, który oni nazywają siebie sosem balsamicznym. To jest dobra, tylko dla, ja miejscowy w Białymstoku miałbym wielkie problemy z nojściem. Nie dość, że to jest ukryte, to jesz, nie dość, że to jest ukryte między blokami, między blokami, to restauracja, to jeszcze trzeba wejść na piętro. Wchodzi się i później trzeba wstać gdzieś tam w lewo chyba na schody. Wejść na schody, parę schodków, w prawo parę schodków, w prawo parę schodków, w prawo parę schodków. I kolejnym minusem dla nas w tym lokalu jest to, że jak się otwiera drzwi, od razu jest stopień. Bo zajrze, więc trzeba uważać na to. I polecam jak najbardziej baristację. Też tam jak najbardziej. Gdzieś jeszcze będę jadł i coś mi posmakuje, to tutaj nagram się i powiem. A na razie to byłoby ode mnie tyle. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

No w sumie powiem, że opis brzmi zachęcająco, takie sałatki są dość ciekawe.

Transcription

Powiem tak, ja bardzo uwielbiam sałatki, mało jest chyba sałatek, które bym nie zjadł, bardzo mało, więc naprawdę, ale te sałaty naprawdę smakują dobrze, tak samo jak już wcześniej wspominałem w Grodnie na Sienkiewicza, w tym barze jest sałata z tłumczykiem i jajkiem, a ja jestem i uwielbiam i jajka uwielbiam i mięso uwielbiam i sałatki właśnie również uwielbiam. Właściwie bardzo dobra sałatka, ja się jeszcze wymieszam te z sosem tysiącowe, czyli ten majonez z teczupem oraz te suczaki mało dobre i w tym samym pomieszaniu też jest bar drugi, to już bardziej warta, ale tam też mała sałatki z mięsem, no i tam też z jajkiem, też bardzo dobra sałatka, naprawdę też polecam. Cało polecam sałatki. W restauracji Mickiewicza 62 w Bielsku Podlaskim, to jest nazwa restauracji i adres jednocześnie, Mickiewicza 62, powtórzę, też dobre sałatki mają i do czytania na razie w tych restauracjach, które ja już wspominałem, jeszcze można znaleźć sałatki poniżej dwudziestu złotych. Bardzo dobre. Bardzo fajnie. Więc pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Witam serdecznie, nie wiem czy już wspominałem w swoim poprzednim wpisie, ale niedawno na obiad, no czy już niedawno, w sobotę, czyli już praktycznie tydzień minął, u mnie w domu był na obiad pieczony schab w sosie zrobionym z teczupu i majonezu i do tego jeszcze chyba jakąś tam cebulką. Pychota, pozdrawiam i polecam.

Pozdrawiam

Transcription

Mmm, brzmi pysznie. Ja to miałam zapiekankę zrobioną z, no oczywiście, ziemniaków, jajka, piersi kurczaka, a do tego jeszcze był pomidor, pomidor i majonez i rozpuszczone jajko. To było mega po prostu.