Zmywarka dostępna po niewidomemu.
Wróć do Na zakupach#1 Kat
Jak w temacie. Powoli rozglądam się za zmywarką. Polecacie jakąś konkretną? Najlepiej na pokrętła tudzież inne przyciski, ewentualnie obsługiwana przez appkę też mogłaby być.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#2 misiek
Do zabódowy czy zwykłą, małą czy dużą?
#3 Kat
Zwykłą, 60-tka ma być.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#4 misiek
Zwróć uwagę na zmywarki Hotpoint. Ja mam dwa lata i póki co jest dobrze. Ma zwykłe przyciski, których trzeba się nauczyć i niema nic dotykowego. Tylko ja mam w zabódowie, ale zwykłe może też są dostępne.
--Cytat (Kat):
Zwykłą, 60-tka ma być.
--Koniec cytatu
#5 Julitka
Mamy taką malutką do zabudowy, z fizycznymi przyciskami i to takimi wyciskanymi. Każdą operację sygnalizuje dźwiękiem, włącznie z zakończeniem mycia i otwarciem zmywarki. Gdy jest otwarta dłużej, niż kilka sekund podczas mycia (np. jak chce się do niej coś dołożyć), to też sygnalizuje.
I dochodzę do pointy: Nie, nie wiem, jaki to jest model! :( Zapytam, jak tylko będę miała okazję. Wątpi, czy akurat ten jeszcze jest w sprzedarzy, no i ona jest malutka, ale może seria/producent się przyda.
#6 misiek
Prawdopodobnie mamy taką samą.
--Cytat (Julitka):
Mamy taką malutką do zabudowy, z fizycznymi przyciskami i to takimi wyciskanymi. Każdą operację sygnalizuje dźwiękiem, włącznie z zakończeniem mycia i otwarciem zmywarki. Gdy jest otwarta dłużej, niż kilka sekund podczas mycia (np. jak chce się do niej coś dołożyć), to też sygnalizuje.
I dochodzę do pointy: Nie, nie wiem, jaki to jest model! :( Zapytam, jak tylko będę miała okazję. Wątpi, czy akurat ten jeszcze jest w sprzedarzy, no i ona jest malutka, ale może seria/producent się przyda.
--Koniec cytatu
#7 Julitka
Nasza te przyciski ma na krawędzi drzwiczek.
--Cytat (łysy):
--Cytat (Julitka):
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
#8 misiek
Tak, albo jakaś bardzo bliźniacza.
--Cytat (Julitka):
Nasza te przyciski ma na krawędzi drzwiczek.
--Cytat (łysy):
--Cytat (Julitka):
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
#9 Dominiczkin
My mamy zmywarkę Bosza. Nie pamiętam teraz jaki to jest model, ale sprawdza się doskonale. Ja nie mam problemu z obsługą. To jest zmywarka pod zabudowę, no i jak się otworzy drzwiczki, to na ich krawędziach jest właśnie ten panel. Ma fizyczne przyciski do naciskania. Podczas naciskania i ustawiania czegoś nie sygnalizuje, ale sygnalizuje, jak skończy zmywać, no tylko nie wiem kiedy się kończy tam sul, albo nabłyszczacz. To okiem wydać, która lampka się zapali.
#10 misiek
Bosha były bardzo dobre swego czasu. Te nowe to z Bosha mają tylko logo.
#11 Mulka
W tamtym roku też kupiliśmy Bosha Silence plus i świetnie się sprawdza, więc wśród nowszych modeli też powinno się coś znaleźć.
#12 Julitka
Witajcie,
Ma ktoś do polecenia taką właśnie zmywarkę?
Musi być szerokości 45 cm, obsługiwanie mieć na krawędzi drzwi, a nie na froncie, no i być, niestety, do zabudowy. Nasza się chyba zużywa. :(
#13 MarOlk
Kupiłem niedawno Bosh SPV4XMX16E. Sterowanie klawiszami na krawędzi drzwi, osobna szuflada na sztućce, chyba 6 programów tzn eco, auto, kilka temperatur, silent i jakiś własny zdefiniowany. Jak na razie daje radę. Jest też model wyższy z większą liczbą programów z cyfrą 20 zamiast 16 na końcu, ale jest droższy, a większości programów i tak się nie używa albo bardzo rzadko, więc nie wiem czy warto dopłacać.
#14 Julitka
Ale ona jest z tych takich malutkich?
#15 Julitka
Bo u nas zmywarka jest właśnie w szafce, w zabudowie, więc dlatego takie wymagania.
#16 MarOlk
Do zabudowy 45 cm
#17 misiek
Ja mam właśnie taką Hotpoint, tylko że ja kupowałem z 5 lat temu.
#18 cinkciarzpl
Boshe i Siemensy na prawdę spoko z aplikacją nawet. szmery bajery w rodzaju powiadomień o kończącej się soli lub płynie, zdalne przyśpieszanie zmywania i takie tam.
#19 nietoperz
witam ja mam zmywarke boscha z fizycznymi przyciskami wolnostojącą 45 cm
#20 Julitka
Nietoperzu, co nam po takiej informacji, skoro nie podałeś konkretnego modelu, kiedy był kupiony itp? No i nie powiedziałeś, czy Ci się sprawdza, więc...
-- (nietoperz):
witam ja mam zmywarke boscha z fizycznymi przyciskami wolnostojącą 45 cm
--