[nieaktualne] Zawieszenie prac nad Eltenem
Wróć do Archiwum Eltena#21 Julitka
Nie wiem, jak on na to patrzy, ale wydaje mi się, że dlatego właśnie odrzuca w ogóle pomysł obowiązkowych składek/mikropłatności.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#22 cinkciarzpl
Idealizm kontra życie. Ot i tyle. Bez kasy się nie da, po prostu.
#23 nuno69
++++++++++++++++++++++++++++++
--Cytat (cinkciarzpl):
Idealizm kontra życie. Ot i tyle. Bez kasy się nie da, po prostu.
--Koniec cytatu
#24 Zuzler
Ja wiem... Nie mam 30, a ze smutkiem kiwam głową, przyznając rację.
#25 misiek
Niestety, ale z przykrością i całą stanowczością muszę się zgodzić.
--Cytat (denis333):
Ludzie mówią, że czepianie się o wpłaty jest bezzasadne. A ja tak tylko przypomnę kwoli ścisłości, że Dawid kiedyś, gdy niektórzy przepowiadali, że to się może skończyć tak, jak to teraz widzimy, zapierał się rękoma i nogami, że ten program będzie cały czas darmowy i nigdy nie będą wymagane żadne wpłaty od użytkowników.
Ja oczywiście dołożę się jak tylko będę mógł, ale postawa ludzi mnie tak jakoś specjalnie nie dziwi ;)
--Koniec cytatu
#26 grzegorzm
a mnie jakoś tak to zadziwia. Patrząc na kwotę jaka miała by być płacona to nie jest ona wielka, ale wiadomo więkrzość wszystko chciała by darmowe.
#27 balteam
Heh, nie znam ludzi, którzy by nigdy nie zmieniali zdania. Zwłaszcza w takim przypadku, gdzie Pajper obstawiał niższącenę na starcie, a wzrosła ona kilkukrotnie przez chociażby liczbę użytkowników.
Głupotą by było nie ogłaszanie zbiurki tylko dlatego, że kilka ludzi się obrazi, bo miało być darmowe 4 lata temu i tyle.
#28 Prof.Falkowicz
ale to było 4 lata temu, a teraz chciał bym nawiązać do wypowiedzi kolegi Markusa, Markusie, powiem Ci tak tylko jak to powiedział Łysy Eltena prowadzi i robi osoba prywatna, a Klango robiła korporacja, która miała środki na utrzymanie serwerów Klango, i mogli pociągnąć ten projekt dalej, ale uznali że poco ciągnąć i utrzymywać nadal Klango, jak można go zamknąć i pieniądze które wydaje się na Klango i na jego utrzymanie można zachować dla siebie, tak samo działa Microsoftbo dlaczego upadła apka Gw connect, bo Microsoft powiedział, basta, tego się nie opłaca robić dalej, tak samo postąpiło Simplito z projektem Klango
#29 tomecki
No niee, Simplito to nie korporacja. To zwyczajn firma, której celem jest, jak w każdej innej, kasa. Niestety, trzeba to wyraźnie powiedzieć, projekty dla osób niewidomych generalnie nie przynoszą korzyści, a zdecydowana większość z nich generuje straty. Czy nam się to podoba czy nie takie są fakty i trzeba się pogodzić z tym, że większość projektów jest albo uzależniona od kasy z PFRONU czy innych tego typu potworków albo tworzona jest jako reklama firmy, na zasadzie "zobaczcie, my taacy dobrzy jesteśmy".
Na Klango dostali kasę, tę kasę wydali i niby po co mieli dalej to rozwijać? Żadnych korzyści im projekt nie przynosil więc poszedł w odstawkę.
#30 nuno69
Profesor co wykładasz? Aaa, to nie tu.
GW Connect robiło GWMicro, nie MS