Stacje radiowe

RMF MAXXX.

Założony przez DJGraco 185 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 9 z 10

Tak, z pewnością w związku z wojną lokalnych magazynów nie ma.

dziwne, bo winnyh stacjah jest
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Dzisiaj rano o 6:00 nie było jeszcze magazynów lokalnych. Ciekawe, czy to tak już będzie na stałę, czy jednak te magazyny wrócą? Zamiast magazynów była od razu muzyka.

za pewnie od poniedziałku powrucą magazyny lokalne.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Newsy lokalne już od dzisiaj były emitowane o 6 rano. Czyli wszystko jest po staremu.

hm jak zawsze.

#167 Edytowano

Odświerzam wątek. Od dzisiaj jest nowa ekipa wstawaj nie udawaj. Teraz jest prowadzone w trio, a prowadzą ten program Filip Kliber, Irek Jakubek, Joanna Meus.
Jeszcze dodam, że Maciek Rock odchodzi z rmf maxxx. Bardzo dobrze, że odszedł, bo jak był ten program prowadzony we dwójkę, to nie lubiłem go słuchać, drażnili mnie ci prowadzący. Może teraz będzie lepszy ten program. Dzisiaj go jeszcze nie słuchałem, ale od jutra planuję go słuchać. Mowa oczywiście o programie wstawaj nie udawaj.

Edit: Jeszcze dodam, żeby nie tworzyć nowego postu, że dzisiaj nie było magazynów lokalnych, była od razu muzyka. Czy to tak będzie nastałę?

muszom być magazyny lokalne, bo tego wymaga koncesja

Musi być jakieś maćki czy inne, bo przynajmniej p sobie jeździli cz coś w tym programie, a teraz to same nudy będą.

Słaby Program ktoś pamięta?

ja pamiętam, na youtube jakieś fragmenty można wynalejść

Markusie, muszom być, koncesja.

Transkrypcja

Widzę, że tutaj w RMF Max, z tego co widzę, że tak powiem, jest parę zmian, a więc będzie codziennie nadawana HopBands Extra, czy jak to tam się nazywa, już Wam powiem. Tak, HopBands Extra prowadzone przez Michała Siwka, który kiedyś był związany z radiem Alfa. Nie, nie z radiem Alfa, tylko z radiofonią. Lista HopBands oczywiście w soboty od godziny 17 do 20, a od 20 do północy będą grane jakieś piosenki klubowe w remiksach. I tutaj jeszcze jedna taka... Ta podstawowa zmiana to taka, że programy lokalne są nadawane od 9 do 12. I jeszcze jedna rzecz bym zapomniał. Od czerwca Konrad Bogusz już w RMF Max nie pracuje.

Transkrypcja

Małe wprostowanie i programy lokalne są od dziewiątej piętnaście do trzynastej, nie do dwunastej.

Transkrypcja

A to bardzo przepraszam, mój błędzik, pomyliłem się, będę musiał w wolnej chwili sprawdzić te programy lokalne jeszcze raz, w sensie z racji tego, że odszedł Konrad Bogusz, kto jest za niego w niektórych oddziałach, ale postaram się to na dniach zrobić, jak mi oczywiście czas na to pozwoli. No i dowiedziałem się niestety, że RMF Max ma coraz niższą słuchalność ze strony wirtualne media, chociaż no szczerze powiedziawszy troszkę to mnie dziwi, bo no RMF Max jaki jest, taki jest, ale ten program lokalny jest, w SC już go w ogóle nie ma, więc to mniej więcej tak wygląda. No raczej tyle. Jak na razie jak coś się zmieni, to oczywiście będziemy też w tym wątku dawać znać.

Transkrypcja

A mnie niestety nie dziwi, bo ludzie pamiętają stary Remek Max, który grał więcej muzyki klubowej, więcej rapu, więcej różnych innych ciekawych rzeczy, dużych ciekawych konkursów. Ja takiego starodzkiego Maxa to nie pamiętam, w sensie z 2004-2005, od 2007 to powiedzmy, że tak. Ja też był zdecydowanie lepszy. Program lokalny jest, to gdyby on jeszcze był na żywo, myślę, że to by dało im jeszcze większego plusa. To jest fajnie, że program lokalny jest, tylko niestety ludzie głupi nie są i wiedzą, że to są Voicetracki. A fajnie by było, gdyby te programy miały jakąś integrację ze słuchaczami, jakiś więcej konkursów lokalnych. No tylko niestety... Dlatego musieliby więcej ludzi zatrudniać, a to też nie jest proste. Więc moim zdaniem to jest też na plus, że te programy lokalne są, no ale właśnie... Więcej ludzi by zatrudnili, ale wiadomo, że wszystko dzisiaj się robi po kosztach. Tniemy jak się da, tych korpo-wszystkich i... Co zrobić, jak nic nie zrobisz? Tak to działa.

Transkrypcja

No niestety na pewne rzeczy tutaj nie mamy w tym momencie wpływu, bo tak jak mówisz, tutaj wszystko tną według kosztów, ale ja jednak cieszę się, że jednak te jakieś programy lokalne są w tym Maxie, tak? Fakt faktem, tak jak ty mówisz, to jest wszystko z Wojtstraka, ale najważniejsze, że są. Co do dawnego RBF Max, to wypowiem się w ten sposób, że faktycznie RBF Max się zmieniło. Tak jak dawniej były fajne sety klubowe w soboty, tak teraz po prostu to wszystko jest zmiksowane tak standardowo, jak, no nie wiem, jakbyś jakimś programem na komputerze miksował dwa utwory naraz, znaczy, żebyś je pięknie złączył. To nie jest to, co było kiedyś. Kiedyś było Tiesto Club Live na przykład, też fajna rzecz, teraz już tego nie ma. Fakt faktem, program w sobotę jest nadawany do północy z tego, co wyczytałem, więc no... Tutaj się troszkę postarali. No co do Eski, no to niestety, ale programu do północy nie ma, już nie będzie, chyba, że będzie ten sezon... To, co było w sierpniu, już nie pamiętam, jak to się nazywa, ale ten na ten wątek. No w każdym bądź razie, fakt faktem, jest różnica, jeżeli chodzi o RMF Max, jakie jest teraz, a jakie było choćby kiedyś. No tutaj jest... To jest wielka różnica, tak. To trzeba przyznać, że tutaj się, no, trochę pozmieniało. Zresztą, no, nie tylko w Maxie, bo też i w Esce się pozmieniało, czy zarówno RMF Max, czy radio Eska, no to jakoś obie stacje nie starają się, moim zdaniem, aż tak o to, żeby słuchaczy do siebie bardziej zbliżyć, że tak powiem, żeby się zainteresowali bardziej tymi stacjami, tak. Teraz jest tak, że po prostu nawet nie ma fajnych klubowych audycji, takich typowo klubowych audycji, jakie były kiedyś, tak. Teraz to jest wszystko rzucane na jedno kopyto i... Co z tego, że Niewald jest, na przykład, jak on, no, zresztą mówiłem na początku postu, tak, że on to, to wszystko tak robi, o, jedno z drugim ewentualnie przyspieszy i tylko tyle i tak naprawdę na tym się kończy. I tyle. Grabowski zresztą też praktycznie to samo robi, więc, no, niestety się pozmieniało, moim zdaniem, no, troszkę, niestety.

Transkrypcja

A to jest niewątpliwie plus, bo nawet w tygodniu teraz program w RMF MAX jest do północy, co powinno być teraz konkurencją dla ESKI. I szczerze, mimo że RMF MAX jakoś nie lubię, to będę kibicował MAX-owi, żeby udało mi się z tym przewyciezkę. To nie będzie proste, ale może w końcu bym się to za jakiś czas udał, jakbym miał program do północy teraz. Z Przemkiem Grabowskim od dwudziestej. No właśnie, jeszcze muszę sprawdzić, czy on jest na żywo, czy z Wojstraka. Właśnie, bo to też jest to, że RMF MAX strasznie dużo rzeczy robi z tego Wojstraka. Już mi się przekleństwo ciśnie na usta. Już prawie bym to zrobił. Więc ten Hogman Trackstra o dziwo jest nadawany na żywo, od siedemnastej do dwudziestej. Tak. Chociaż szkoda, że kopia pomysłu z RMF FM. Zresztą Radio Z też teraz to skopiowało. Ostatnio coraz więcej stacji kopiuje od siebie pomysły, typu damy wam jakąś listę ekstra i będziecie mogli sobie dziesięciu piosenek posłuchać o godzinie dziewiętnastej. I w RMF MAX, i w LMFC, i w ZC. Czekać jeszcze, aż ESKA zrobi go nam z tą dwudziestkę ekstra. I nie wiem, w OS FM bez listy ekstra i w jeszcze więcej stacji będzie to robić. No, w ogóle listy przebojów już z młodych wypadły też swoją drogą. Inna sprawa jest inna. To chyba na razie tyle mojego wywodu a propos stacji z kopca.

Transkrypcja

To ja się tutaj wypowiem teraz, co tutaj, chwilka, czekaj, o dobra jest, przepraszam, bo tutaj nagrywam, piszę jednocześnie na Messengerze. Ja się wypowiem tutaj co do kwestii właśnie RMF Max pod tym względem, że raczej od 20 wydaje mi się, że będzie coś z Wojstraka, ponieważ wiadomości lokalne, w sensie magazyny lokalne, dawniej były nadawane rano i wieczorem, od 21 jak nie myli mnie pamięć. Więc mnie nie zdziwi, jeżeli teraz też tak będzie. Chyba, że to w inny sposób rozwiążą, ale wątpliwa sprawa. Co do tego, co mówiłeś przed chwilą, to ja też jednak kibicuję RMF Max, no bo SK, no dobra, może ma więcej tych nadajników, ale ewidentnie się praktycznie nie starają o to, żeby jednak więcej tego programu było. No a już z likwidowaniem tego lokalnego... ...to już trochę przesadzili moim zdaniem.