Stacje radiowe

RMF MAXXX.

Założony przez DJGraco 185 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 7 z 10

Transkrypcja

Dobrze, więc tak, teraz do ciebie Łukaszu. Nie będę słuchał, nie mam możliwości słuchania innego RMF Max niż ten beznadziejny internetowy stream, który gra głośno i beznadziejnie, podczas jak jest chujowy. Poza tym, poza tym, poza tym, co chciałem powiedzieć, wolałbym, żeby jednak faktycznie mi lokalny prezenter siedział w tym RMF Max, co jest dzisiaj niemożliwe, był na żywo i faktycznie mówił o tym, co się w danym mieście dzieje, a nie, że oni sobie to zmontują, wyślą na serwer i heja banana i pocałujcie nas w piś, znaczy, no, bo za bardzo się zaczynamy spędzać. Odpowiadając Daszku Marcelu na twoje pytanie. Do RMF Max mnie nic nie ciągnie, natomiast co do eski, jak to ty chcesz powiedzieć, do tej sieczki i papki, więc do tej sieczki i papki pociąga mnie sentyment. Jestem człowiekiem sentymentalnym, no i słucham te eski ze względu na sentyment, gdzieś tam jednak mam nadzieję, że jakieś upadki będą, gdzieś tam lubię to obserwować jeszcze. Owszem, ja się zgadzam, że jak chodzi o playlistę, to już jej nie wymieniają, od września nie wymieniają tych... ...starszych numerów za bardzo i owszem, to jest nudne, ale, ale no, czasem, nie wiem, jakaś uprawa się zmieni, coś się zmieni, no mnie to jara, jednych z jaraja, jarają jakieś radia RSC, które mnie w ogóle na przykład RSC nie pociąga, w żadnym wypadku, Polskie Radio mnie w żadnym wypadku nie pociąga, bo tam dla mnie nic nie ma, na przykład, a innych pociąga sieczka i papka w stylu eski. Tyle mojego w tym temacie, pozdrawiam serdecznie. Dziękuje za oglądanie.

Transkrypcja

Odpowiadając na ten temat, o czym teraz Puszkin mówiłaś, to może nie masz takiej reakcji, tylko że pytanie jest tutaj takie, skąd by takich lokalnych prezentacji, prezenterów znaleźć do poszczególnych miast, jakby tak iść tym tokiem myślenia, no bo wiadomo, że żeby znaleźć teraz jakichś lokalnych prezenterów, którzy mogliby w stoku siedzieć na tytuł się struktur, na przykład w Białymstoku, czy w Słupsku, czy w Katowicach, nie wiem, taki jest mój tok myślenia, no nie? Więc tak to wygląda, na chwilę obecną. No to chyba raczej tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Oczywiście wiadomo, dlaczego w R15 jest tak, a nie inaczej, bo money, money, money, cięcia kosztów tak zwane, niestety cięcie kosztów jest często teraz w polskich radiostacjach uskutecznione, nie wiem jak z tym jest dokładnie w stacjach amerykańskich, brytyjskich i tak dalej, ale wydaje mi się, że taki brytyjski hard też nie ma programów na żywo, ale nie jestem tutaj akurat pewien. W ogóle w brytyjskich radiostacjach jest, a to można by kiedyś oddzielny wątek zrobić do tego, ale w brytyjskich radiostacjach jest tak, że tam prezenter siedzi całą noc. Tam 24 na 7 są reklamy, są prezenterzy, po prostu radio żyje cały czas.

Transkrypcja

A tutaj w RMF MAX program na żywo jest nadawany chyba od 6.30 do 9.00 i od 19.00 do 21.00. Przy czym to chyba w piątki, ponieważ przecież w piątek jest emitowana lista openc. No tak, że chcąc nie chcąc tak to na chwilę obecną wygląda. Więc co do ogólnopolskiego MAX-a to od 9.00 nie ma fleszy. Tak, że tak to na chwilę obecną chcąc nie chcąc musi wyglądać.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Jeszcze że mam jednak już od dawna, to przestałem cokolwiek widzieć i aż tak naprawdę, jeśli mam być szczery, to Maxa nie słucham, ale, no, mówiłem tylko, że szkoda, że nie mają streamów lokalnych, ale to nie znaczy, że już tak słucham jak kiedyś, po prostu, no, ja też bardziej wolę takie, albo jakieś stacje internetowe, no, takie stacje, które są nadawane po prostu, faktycznie niektóre niemieckie, ten, zupełnie co innego.

Transkrypcja

Ale czasami sobie przeglądam Maxa, żeby zobaczyć jakieś spadki czy pączki.

Transkrypcja

No niestety Łukaszu, twojego ostatniego posta nie zrozumiałem przez jakieś tam pachnące, cudne oczy, włosy, inne coś. Natomiast tak, czyste hotband chyba jest na żywo. No przecież nie jestem tego pewien, bo nie słuchałem, ale kiedyś na pewno było na żywo. Od poniedziałku do czwartku rad, czy są emitowane wojstroki? Kiedyś jeden z kolegów spotkał jednego z radiowców z Rymów Max, takiego Konrada B. Który tam powiedział tym koledze, no ja teraz mam program w Rymów Max. No jak to pan ma program w Rymów Max, skoro pan teraz ze mną w autobusie jedzie? A no, nagrałem. No to jest dopiero coś. Przyznać się, że się program nagrało. I oni za to zarabiają. Straszne.

Transkrypcja

Mówiłem, że ja tylko czasami wyglądam na tą stację, bo czekam wpadek ciekawych.

Transkrypcja

Co natomiast, jeżeli chodzi na przykład o RMF Max Poznań, to zapewne wiecie wszyscy, w szczególności ty Gracjanie, powinieneś wiedzieć, że swego czasu, kiedy RMF Max Poznań miało swój stream, to były lata chyba 2014, chyba 2016. W każdym razie, w tym czasie, kiedy RMF Max Poznań miało swój stream, to przez bardzo długi okres czasu właśnie w RMF Max Poznań była taka audycja, nie wiem, czy ona była wzięta z Radia Planeta, bo w Radiu Planeta kiedyś była taka audycja Klub FM i to była audycja właśnie w Planecie Poznań. I potem ta audycja była w RMF Max Poznań, prowadzona przez Niewalda. I pamiętam, jak RMF Max Poznań właśnie codziennie od 19 do którejś godziny wieczornej prowadziło właśnie tą audycję i to była właśnie chyba jedyna stacja pod znakiem RMF Max, która właśnie nadawała w tych godzinach właśnie lokalny program Klub FM, bo reszta nadawała z Krakowa. Pamiętam, gdzieś kiedyś czytałem, że jak... ...RMF Max Pomorze zaistniało w Eterze, to w większości program był tam właśnie nadawany z Słupska chyba. Nie wiem, jak jest teraz. Natomiast Klub FM potem chyba był emitowany w całej sieci, jak już wyłączyli ten stream RMF Max Poznań. Nie wiem, czy ten program Klub FM jest teraz emitowany. Nie wiem, czy ten program Klub FM jest teraz emitowany. Nie wiem, czy ten program Klub FM jest teraz emitowany. Niesto stwierdzić, bo tak na codzien to RMF Max nie słucham. Nawet pamiętam swego czasu, i to był dosyć długi okres czasu, kiedy RMF Max Konin z samego początku nadawania właśnie nadawało program lokalny. Od 9 do... ...17 właśnie, kiedy to... ...zanim zmienili linear na hity na Maxa. ...i ten program lokalny był chyba prowadzony przez Słup entré Day... ...i ten program lokalny był chyba prowadzony przez Słup entré Day... przez Rafała Witkowskiego. On teraz, podejrzewam, prowadzi i wszystko gra w RMF Max conning od 15 do 19. Także taka to ciekawostka jeszcze odnośnie tejże stacji. No. No to chyba na razie tyle, no bo to, co miałem powiedzieć, to powiedziałem. Jeżeli by ktoś z Was miał ten podkład do fresh'a RMF Max, to miło by było go uświadczyć gdzieś, jakby ktoś gdzieś to podrzucił. No a tak jak na razie to tyle i wszystkich Was serdecznie pozdrawiam.

Transkrypcja

I teraz taka informacja, że od września lista Hope Band będzie nadawana w każdą sobotę od 17 do 20.

Transkrypcja

Tutaj się wypowiem też i ja Ja RMF Max słucham często Ponieważ mi na głośniku Odbiera bardzo dobrze Czasami Jak mi się zechce To sobie na stronkę RMF Maxu zajrzę I nutki sobie pobiorę Bo ja, że tak powiem Jestem piratem Nie ukrywajmy, więc RMF Max zawsze i wszędzie Także Dziękuję za uwagę

<3 :* <3

Transkrypcja

Nie, to tak, ostatnio rzadziej słucham RMF Max, aczkolwiek czasami mi się zdarza jeszcze posłuchać, ale bardziej bym wolał, gdyby w internecie były lokalne streamy.

Transkrypcja

Myślę, że by było wygodniej, na pewno, a co do stacji rmfmax, to ja akurat pobieram sobie pliki, ponieważ brak mi pomysłów co grać, a też uwielbiam zbierać różne tam utworki, nie?

Transkrypcja

RMF Max to taka sama sieć jak i S-ka w kółko, tylko jakieś najnowsze hity, które się z dobrą muzyką bardzo rozwijają.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

A co Daszku poradzisz, jak żyjemy w dobie komercji?

Transkrypcja

Nie zawsze, Daszku, na przykład spotkałam się, znaczy usłyszałam szurkę Tiny Turner What is the Love, coś takiego, czy What's Love w wersji właśnie przerobionej. Ona jest troszkę inna, także nie są koniecznie tylko nowe, także do starszych też wracają.

Transkrypcja

A propos utworu, który Ty wymieniłaś Paulino, istotnie Tina Turner What's Love Got To Do It, bardzo ładny numer, tylko że to nie RMX wrócił do tego numeru, wrócili by oni do tego numeru, gdyby zagrali wersję oryginalną Tina Turner z roku 1980, bodajże czwartego właśnie, której słuchacze zdecydowanie wolę. No, tańczyć do remixu Kygo jak najbardziej, ale dlatego RMX wrócił do tego numeru, bo Kygo postanowił zrobić cover tego numeru, tak samo jak było z numerem Lotrici McNeil, chociaż tutaj jednak sama Lotricia zaśpiewała Ain't That Just The Way, o, mówmy wyraźnie, w Anglii mieszkamy. I co jeszcze chciałem powiedzieć? Jakoś chyba jednak wolę Eski niż Maxa, z różnych względów, z sentymentów. Mimo wszystko, wiadomo, że to wszystko będzie tak samo grać, bo to radio komercyjne w formacie CHR, CHR, czyli, o Boże, zapomniałem jak to, o, nieważne, nie pamiętam, uciekło mi, jak się rozwija skrót, CHR, CHR, Contemporary Hit Radio, o, jakoś tak chyba, właśnie. Ale wiadomo, że one będą grały nową muzykę zazwyczaj, no. Tak zwane top 40-tki muszą, muszą tak grać, tak grają, no, a co do remixu, który ty, Paulino, którym ty, Paulino, powiedziałeś jeszcze, tak wracając, lubię nawet te wersje, ten cover nawet, a że ostatnio dużo takich coverów się robi, to już jest inna sprawa i na to też się nic nie poradzi. Są fajniejsze, są słabsze, ja mimo wszystko cieszę się, że słucham nowej muzyki, bo jednak warto być na czasie. Z tym, co się dzieje obecnie, może jakiś Eurodent, czy zdecydowanie lubię jakieś inne, nawet ostatnio trochę rocka, no to jednak tę nową muzykę też warto znać.

Transkrypcja

Powiem w ten sposób, ja na przykład też wolę słuchać Eski niż Maxa, choćby pod tym względem, że Eska nadaje większość programu na żywo, co prawda sieciowego, ale jednak na żywo, a RMF Max niestety nadaje program tylko na żywo od 6.30 do 9.00, potem to wszystko leci z Voicetracka. Jeszcze lista Hope Band jest nadawana chyba na żywo w soboty. No i tyle głównie, tak to reszta jest z Voicetracka. Teraz właśnie żyjemy w czasach, kiedy wraca się do coverów, rzadko kiedy jakiś DJ wychodzi z czymś nowym. Dziękuję. Dziękuję.

Transkrypcja

To, że jest jakiś remix starego utworu, nie znaczy, że wracają do starych utworów, bo nie brzmi to oryginalnie, a mi ogólnie chodzi o całą nową sieć, którą jeszcze nie raz słuchać.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Słuchajcie, chcę wam tutaj tylko zakomunikować jeszcze wsiąki wobec, że moim zdaniem chyba największy zasięg jaki emituje RMF Max, to jest chyba nawet na teren kilku województw, to jest RMF Max Kielce-Radom. Na to wszystko wygląda, że właśnie ta stacja ma największy zasięg z całej sieci RMF Max. Mogę się mylić, ale na to wygląda, że tak.