Nie można tworzyć nowych forów w grupach.
Wróć do Pytania i odpowiedzi#1 misiek
Jak w temacie, dlaczego?
#2 balteam
W mojej grupie mogę. Jestem adminem jeśli cośto zmienia z uprawnieniami.
#3 misiek
Właśnie chodzi o grupy, w których nie jesteś adminem. Sądzę, że taka opcja byłaby przydatna.
#4 tomecki
Myślę, że dobrze jest jak jest. Gdyby nie bylo grup, zgodziłbym się, ale jeśli takowe są to kwestia admina.
#5 Zuzler
A właśnie, że dobrze, bo zapanowałby chaos. Jeśli chcesz stworzyć forum, które miałoby sens, to przecież żaden to problem poprosić admina grupy i uzasadnić ten pomysł. Kiedy nie było grup, też nie dało się samemu tworzyć forów i jakoś nikogo to nie raziło w serce.
#6 misiek
Właśnie nie jest dobrze, bo przykładowo jest sobie grupa motoryzacja, w której jest tylko forum poświęcone samochodom osobowym, a ja bym chciał np- stworzyć forum o motocyklach, samochodach dostawczych czy mechanice. I co w tym złego?
#7 tomecki
W takim razie jakiś wihajster do zaznaczania czy się admin zgadza coby se użytkownicy fora tworzyli. To chyba najbardziej kompromisowe rozwiązanie.
#8 Zuzler
To napisz do admina, kulturalnie uzasadnij, że chcesz utworzyć wątek o ciężarówkach, a dla porządku chciałbyś, żeby nie znajdował się on w forum poświęconym osobówkom i tyle. A jak admin ma coś przeciw, to zawsze możesz utworzyć swoją grupę.
#9 daszekmdn
Admini mają czasem koncepcję na jakąś grupę i konkretne fora jak np ja w radiowej i nie chcą, by im ktoś coś zmieniał. Moderator to moderator i on może mieć takie prawa, ale i tak powinna być możliwość wyboru co moderator może.
#10 Julitka
Jeszcze by tego brakowało, żeby userzy mogli sobie sami fora tworzyć... Powstałby kompletny haos, bo skoro fora tworzyć, to i wątkami zarządzać. Nie, to nie jest dobry pomysł. Po to są moderatorzy i po to jest admin, a jeżeli ten jest długo nieaktywny - Rada Starszych.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#11 Prof.Falkowicz
zgadzam się z Julitką łysy wtedy był by bałagan