Odbiorniki

Dobre radio fm

Started by matius 55 posts last post 1 year ago Page 3 of 3

#41 2 likes Edited

Łysy, ty już serio przesadzasz.
obecnie te firmy, które robiły wierze w latach 90 już raczej ich nie produkują. Chyba tylko się Philips ostał.
WG Ciebie wszystko, co nie nazywa Się Sony, Panasonic etc to ścierwo :P a po prostu firmy się zmieniają, wzajemnie wypierają lub zmieniają zakres usług i tak jest od zawsze.
A, to ja Markus nie wiem, co ty robisz z tymi Boomboxami skoro Ci się anteny łamią. Ja od lat mam swoje i wszystko działa, a anteny całe.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Po prostu się anteną teleskopową kręciło, wyginało się, i takie były skutki.

#43 1 like

Ja też kręcę, ale nie wyginam na siłę.

No to wejdź sobie na stronę pierwszego lepszego sklepu i zobacz sobie ile jest dostępnych modeli Sony, czy Panasonica i dopiero mów ok? Oczywiście, że robią i to w każdym segmencie.
-- (daszekmdn):
Łysy, ty już serio przesadzasz.
obecnie te firmy, które robiły wierze w latach 90 już raczej ich nie produkują. Chyba tylko się Philips ostał.
WG Ciebie wszystko, co nie nazywa Się Sony, Panasonic etc to ścierwo :P a po prostu firmy się zmieniają, wzajemnie wypierają lub zmieniają zakres usług i tak jest od zawsze.
A, to ja Markus nie wiem, co ty robisz z tymi Boomboxami skoro Ci się anteny łamią. Ja od lat mam swoje i wszystko działa, a anteny całe.

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Antena teleskopowa kosztuje od 5, do 20 zł.
-- (markus1234):
Po prostu się anteną teleskopową kręciło, wyginało się, i takie były skutki.

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Tak, wiem, że antena teleskopowa jest tania. Na razie mam w tym moim starym radiu od czerwca antenę teleskopową, którą kiedyś moja mama znalazła na strychu. Ma 3 segmenty. Na razie używam tego nowego radia, może kiedyś, jak to nowe się zepsuje, wrócę do starego grundiga. Nie wyrzucam go, bo może się przydać.

Dobra antena na dachu czy cokolwiek, gdzie macie te koncentryki wpięte i tak będzie lepsza niż każda teleskopówka i unikniesz nadmiernych zakłóceń od komputera.

Prędzej jakiś dipol, czy coś. Ja już antenę na dachu miałem i jednego dnia radio potrafiło odbierać elegancko, drugiego prawie wcale. Może ktoś źle założył nie wiem, ale powiedziałem sobie, że nie chce mi się już piepszyć z tym wszystkim, łaskawie znaleźć człowieka co ci to zrobi co już samo w sobie nie jest proste. I piepszyć się z kablami, przeprowadzać przez haupę i jeszcze za ten interes trzeba zapłacić. Ja mam pokojową ze wzmacniaczem, wszystko zrobiłem sobie sam, a w razie czego sam ją mogę ustawić.I też jest dobrze.

To nie to samo, lepsza antena na dachu mimo wszystko, może być i dipol. A kto Ci broni np. siatkę na dach wyrzucić? To będzie to samo.

Mówić łatwo i z regóły fajnie, tyle że nie wszędzie możesz sobie taką antenę na dachu postawić. U mnie w bloku czekałem na pismo i się nie doczekałem do wyprowadzki jak chciałem telewizyjną umieścić.

Telewizyjną możesz na wysięgniku lekko za parapetem, nikt się o to ne przywali a wystarczy często za krawędź dachu, w sensie żeby dch nie był nad anteną i też nie będzie tłumił.

U nas trzeba było dachową bo nic nie odbierało. Konsultowane nawet z gościem od anten.

No ale właśnie też dlatego, że dach mocno tłumi, więc pewnie w domu żadna nic nie da.
Dlatego mówiłem o wysuniętu anteny poza dach nawet na poziomie Twojego piętra.

Odświeżam temat.
Szukam czegoś wielkości radio-budzika. Nie musi mieć stereo. Grunt to dobry odbiór FM.
Osobne pokrętło na skalę i głośność.
ewentualnie Może być sterowane też pilotem.
Choć najlepiej byłoby jakby coś miało możliwość wgrania m3u, połączenia się z wi-fi i puszczania ze streamu i przełączania przyciskami pomiędzy wgranymi stacjami, a innymi przyciskami regulację głośności.
Kolega proponował Mediony, ale nie podesłał konkretnych modeli.
Harmonię w domu zapewni akordeon.

#55 1 like

Popatrz na oferty Sencorów, oni mają we wszystkim co widziałem dobry odbiór FM.