Odbiorniki

Nasze radioodbiorniki, (archiwalny wątek głosowy)

Założony przez lukasz1993258 115 wpisów ostatni wpis 11 miesięcy temu Strona 6 z 6

Transkrypcja

Dzięki, zerknę na to.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

A wie ktoś do czego tam służy przycisk menu, i jakich opcji można się spodziewać?

#103 Edytowano

Od niedzieli będę miał nowszą wieżę. Jak ją rozpakuję, to ją zaprezentuję w tym wątku. Będzie to wieża Sharp XL-B520D BK. Obecna moja wieża będzie użytkowana przez moją mamę, bo sobie zażyczyła.

#104 Edytowano

Łoo Paaanie, odgrzał żeś Pan wątek, to i ja się pochwalę, od końca 2024 jestem posiadaczem dwuch odbiorników zTEFem, jeden Deepelec DP-666 a drugi Mini TEF6687.
Powiem krótko. Moje najlepsze przenośne odbiorniki do FMu jakie dotąd miałem, biją na głowę wszystko

Dlaczego zarchiwizowane?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Teraz załączam prezentację wieży Sharp XL-B520D-BK. W następnym wpisie będzie ta prezentacja.

Transkrypcja

Teraz chciałbym pokazać swój prezent urodzinowy, jest to wieża Sharp XLB520DBK Ona jest mniejsza od tamtej co miałem, bo tamta była większa Taka jest, kolumny, tu jest jedna, a tu jest druga, widać że drewniane No i tak, z tyłu tej wieży jest wejście zasilające, takie okrągłe Potem są dwa czynnicze do głośników, potem jest wejście AUX, potem jest wejście antenowe męskie i potem jest USB A z przodu jest... Wyświetlacz i pokrętło Tak się obraca, tak się naciska i jest... Osiem przycisków i wyjście słuchawkowe, czego tamta nie miała No i tak wieża ma DAP, F4, F5, F6, F7, F8 DAP, FM, Bluetooth, CD, USB, no i AUX Ja może opiszę pilota, bo z pilota częściej korzystam niż z przycisków tych na wieży, bo z przycisków na wieży jednak nie korzystam, bo są trochę wielofunkcyjne No i pilot jest Taki plastikowy Ma wejście na dwie baterie AAA, czyli cienkie paruszki I tak u góry tego pilota jest przycisk włączania, potem jest przycisk wyciszania, potem jest przycisk, pod spodem jest przycisk od... Rozparowywanie urządzeń bluetooth Bluetooth po przytrzymaniu, a po naciśnięciu to jest do stacji ulubionych W FM i w DAP-ie, potem jest przycisk do menu Potem jest przycisk do... Niech ja sobie przypomnę, do czego Do tego tego To jest przycisk bodajże do... ... Nie do alarmu, tylko do... ... ...ten trzeci ... ...chyba to jest do... ...nie do... ...do ulubionych był pierwszy, potem było menu, a potem był... ...no, pamiętałem tylko, że zapomniałem ...trzeci... ...trzeci przycisk... ...właśnie... ...może skorzystam z instrukcji... ...w instrukcji będzie mi łatwiej... ...sobie otworzę... ...bo może tam piszą w instrukcji jaki to przycisk... ...niech ja znajdę... ...opis pilota... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... No i ósmy przycisk to jest do zatrzymywania. Krótko naciska się dwukrotnie aby anulować odtwarzanie z sekwencji zaprogramowanej. Dziewiąty to jest do odtwierania tych szuflady. No i jak się naciśnie podobnie to się zamknie. No i gniazdo słuchawkowe jest na końcu tych przycisków. No i jak mówiłem pokręt długogłośności jest. O jest, jest obsługa pilotem. I teraz tak. Pierwszy to jest do włączenia zasilania. Drugi jest do wyciszenia i włączania. No to pod spodem tego włączenia jest do zaprogramowanych stacji. Długo naciska się zapisuje stację. No i w bluetoothie się odłącza i uruchamy operowanie urządzeń. Czwarty jest menu. A to jest info ten kolejny przycisk. Już sobie przypomniałem dzięki tej instrukcji. Jakbym nie miał instrukcji to bym się zastanawiał. Bóg wie ile. Potem pod spodem jest przycisk radio FM. DAP FM się przełącza. Następny jest od bluetootha. No i jak się naciśnie długo to się rozłącza. Z urządzeniem. Następny jest od CD zmiany. No i następny jest od auxa i od USB. Potem jest od equalizera. Potem jest przycisk od load. Od głośności. Pokażę zresztą jak to brzmi. Jest mała różnica. Potem jest od jasności wyświetlacza ale szczerze powiem to chyba nic nie zmienia. Może do aplikacji będzie jaśniej jakbym zmienił. Bo ja tego nie widzę niestety. Więc nie wiem które jest jasne, które jest ciemne. Wysoka średnia niska jest. No i kolejny jest od zamykania szuflady i od otwierania i zatrzymywania odtwarzania. No i potem jest strzałka w górę. Strzałka w dół. Strzałka w prawo. Strzałka w lewo. Okej. No i potem jest przycisk od odtwarzania ciągłego. Ale ja z tego jeszcze nie wiem jak się korzysta. Jeszcze nie dopracowałem tego. Przycisk odtwarzania w przypadkowej kolejności jest następny. Czyli losowej. Tylko na CD działa. Próg. Znaczy programowanie chyba. Tych utworów 20. I następny jest intro. Czyli 10 sekund piosenek odtwarza. Bo ja to testowałem. I potem jest przycisk odtwarzania. Przycisk od regulacji basu góra-dół. Potem jest od głośności. I potem jest od wysokich tonów też regulacja. I potem jest od 1, od 0 do 9 numeryczne. Można przełączać częstotliwość, ale mi to jakoś nie wychodzi. Jak nacisnę na przykład 8, 9, 9 to się nic nie dzieje. To się włączy albo ósemka albo dziewiątka. Nie wiem jak to. Częstotliwość przełączyć za bardzo. Może trzeba szybko. Może trzeba szybciej wpisywać, a mi to nie za bardzo wychodzi. Następny jest od alarmu. Tam obok zera. W trybie czuwania. A, to może te alarmy się w trybie czuwania ustawia. A ja chciałem dzisiaj ustawić alarm, ale na włączonej wieży. Może mi dlatego nie szło to. Potem jest obok zera wyłącznik czasowy. No i to tyle z opisu pilota. Teraz włączę tą grę. I mamy stację radiową. Ona domyślnie gra tak. I teraz pokaże różnicę z tym loadem. Teraz jest load włączony. Teraz jest load włączony i ja ten load teraz po prostu wyłączę. I to jest load wyłączony. I to jest load wyłączony. I to jest load wyłączony. Ale ja go włączę właśnie na niższej. I teraz jak się stroi na FM. I teraz jak się stroi na FM. Otóż strojenie wygląda... Otóż strojenie wygląda... Otóż strojenie wygląda... Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. To się przełącza na następną stację lub poprzednią. Mamy to 7 stacje. No, zaraz 8. I teraz załóżmy 4 zaformułowanych stacji. Przełączamy, naciskamy 1. Mamy 1, Polskie Radio, Wysoka Kustabien. Mamy 2. To jest RMS. Mamy 3. Mamy 4. RMS. RMS. Mamy 5. Z. Mamy 6. To wiadomo co to jest. Rady Maryja. Mamy 7. Rady Maryja. Mamy 8. Mamy 9. Tesco. Dobra, niech zostanie. Co będzie? Polskie Radio, RMS. RMS Mamy. ... ... ... ... Napisy by Jacek Makarewicz Ale ja odstawiam razy. A ja jestem, ja jestem. A to jest, to jest ten myślny i ja sobie wstawiam maksymalnie. Teraz wpadnę dalej i pokażę maksymalną głośność tej wieży. Tak na chwilę. I to jest Max. Tak działa wyciszenie. No i co jeszcze mogę pokazać? CD działa. Bluetooth to połączy się z ostatnim urządzeniem. Tu nie ma co pokazywać. Działa i każdy Bluetooth. AUX działa. Pokażę jak się szuflada wysuwa. O. Tak się wysuwa. Ciszej niż w tamtej połowie. Pokażę jeszcze DAP, bo to może być ciekawe. Mamy DAP. Przełączyło się. No i mamy pierwszą stację. Chcę na następną. To naciskam dwa razy i środek. Mamy następną. Teraz wstanie. Środek. To nazwie światło. To jest coś, co przygotowuje, prowadzi. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Środek. Kolejna. Raz, dwa. Środek. O. Dwójka. Raz, dwa. Środek. W przedszkolu i przez cały rok tylko obserwowała dzieci. Dzieci śpiewały w... Środek. Raz, dwa. Raz, dwa. Środek. Józefie, 20, 27, 3. Alicja, czy chcesz zabrać głos? Środek. O. A, jest. Światło. Światło. ... ...jakąś właśnie gumą, tak zwaną masteką. ...wziały i więcej, ale... I tyle. Więcej w dubbie nie mam. Ja przełączę. No i jeszcze można w menu ustawić mono. To akurat jestem w stanie zrobić, bo pamiętam. O i teraz mamy mono. No i też menu. Ale ja chcę to. I mamy z tyłu. I wyłączyłem. Tak się wyłącza, a tak się włącza. I już jest. Ale ja. W sobie. A gorszym sedno sprawy plus jest teraz Beata Maciejewska. Była wiceprzewodnicząca nowej lewicy, była... Dobra tam. Co by tu jeszcze pokazać no. CD działa. Może jedną. Może jedną piosenkę. Z tego CD pokażę. Biorę jedną piosenkę. Włączam. Bierze. W drugiej części naszej rozmowy. No. CD. Otwieram szufladę. Wyjmuję płytkę. Wkładam. I zaraz zacznie. Zaraz zacznie grać. Dobra. No i mamy piosenkę. Jeszcze raz. Zatęczymy jest za dawnych lat. Jeszcze raz. Jeszcze raz. Tańco obrócimy całe dnie. Jeszcze raz. Jeszcze raz. W serce moje twoje dłoni. O tak. Jeszcze raz. Jeszcze raz. Jeszcze raz. Jeszcze raz. Jeszcze raz. Teraz jest kończony. I odłączę. Jak za dawnych lat pomóżmy. W tłumy całujmy się dziś. Poczuć mnie gdy będę swój. Hej. Proszę cię. Jak za dawnych lat pomóżmy. W tłumy całujmy się dziś. Poczuć mnie gdy będę swój. Hej. Proszę cię. Chcę przypomnieć ci. Jak nam szybko wijały wspólne. Chcę przypomnieć ci. Kiedy urodziłaś mnie. Przez nasze ślądy. Chcę przypomnieć ci. Jak na ucho sektor. Mówiłaś mi. Chcę przypomnieć ci, że. Ja rano kocham cię. Jak za dawnych lat pomóżmy. Jak za dawnych lat pomóżmy. A przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa. Przepijanie działa.

Z nagrania gra to strasznie, tempo i dudni.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

@misiek po tym co wysłuchałem obawiam się, czy trafię w przyszłości na coś grającego równie dobrze jak moja obecna wierza. Coś tak czuję, że będzie z tym ciężko.

Ja akurat swojego TEFa mogę podłączyć pod dobre kolumny, wiadomo że to nie to samo co natywna wieża, etc, ale jak kabel jest dobry ekranowany etc to też zminimalizujemy ryzyko że wprowadzi on zakłócenia radiowe.

Na tą chwilę z nowych Panasonic sc pmx92 jak chodzi o wieże.
-- (djdenismusic):
@misiek po tym co wysłuchałem obawiam się, czy trafię w przyszłości na coś grającego równie dobrze jak moja obecna wierza. Coś tak czuję, że będzie z tym ciężko.

--

A sony cpz1 do tego Sharpa to jak czekolada do gówna

@misiek wspaniała ta wierzyczka od soniacza. Na moje potrzeby wsam raz, bo potrzebowałem jedynie czegoś do dobrego audio na głośnikach, i to dostałem.

A cholera wie... :D Sam nie pamiętam, odarchiwizowane.
-- (misiek):
Dlaczego zarchiwizowane?

--
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Gdyby co w tych samych gabarytach Sony cmt gpx7 jeszcze lepsza, lata te same, funkcje także, ale mocniejsza i wzmacniacz jeszcze na stk nie w klasie D.
-- (djdenismusic):
@misiek wspaniała ta wierzyczka od soniacza. Na moje potrzeby wsam raz, bo potrzebowałem jedynie czegoś do dobrego audio na głośnikach, i to dostałem.

--