Transcription
Zwykłe przeczyszczenie głowicy by pomogło, aczkolwiek sytuacja zawsze z magnetofonami była taka, że po prostu niektóre magnetofony troszkę inaczej nagrywały. Były też, znaczy ja też takie miałem sytuacje kiedyś, że miałem dużo magnetofonów i po prostu zdarzały się takie sytuacje, że niektóre magnetofony nagrywały z troszkę szybszą prędkością, co skutkowało tym, że na niektórych magnetofonach utwory szły troszkę minimalnie w niższej tonacji, a w niektórych magnetofonach troszkę wolniej to nagrywało, to też utwory szły w troszkę wyższej tonacji. Ja tam się nie orientuję, bo to już było dosyć dawno temu. Ale w niektórych magnetofonach, jak się je rozkręcało, to chyba tam można było jakoś tam legurować tą prędkość kasety, jak ma odtwarzać. Ale ja już Wam słowa nie daję, bo naprawdę już tego nie pamiętam. No akurat mój tata był dobry w elektronice, więc on wiedział jak to można obejść. No ale tak to mniej więcej wyglądało. Ale jeden niezaprzeczalny fakt zawsze mnie dziwił, to jest taki, że oryginalne kasety, jak kiedyś się kupowało, pamiętam, to zawsze je odtwarzało w odpowiedniej tonacji, jaka powinna być. Bynajmniej ja tak miałem i tak po prostu to wyglądało. Także pozdrawiam.