Gry audio (dyskusja ogólna)

Sound rts

Założony przez djsenter 172 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 9 z 9

#161 Edytowano

jakby ktoś chciał zagrać w coś nowego podrzucam. "modified", bo trochę pogrzebałem w plikach moda i lekko zmodyfikowałem pewne wartości do bardziej realnych.
A no i tłumaczenie na polski jest, trochę sztywne, ale da się grać :D
"Dies irae, dies illa,..."

Jakie wartości do bardziej realnych? Aż się boję, wszak moda robił czlowiek ktory ma serio pojęcie o wojaczce.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

np. zniejszenie "pojemności" wozów do 7 miejsc, nie jak w oryginale 70.
Też coś nie coś wiem o wojaczce.
-- (nuno69):
Jakie wartości do bardziej realnych? Aż się boję, wszak moda robił czlowiek ktory ma serio pojęcie o wojaczce.

--

Wozy biznantyjskie były 63 osobowe, i to zostało poprawione w patchu późniejszym
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Poprawiłem to tylko ze względu na cene, bo jeśli miało by być to w tej formie koszta nie oddają sensu tej "pojemności".
Też realia soundRTS-a są inne niż na prawdziwym polu walki, bo tu żadko co ma się nawet 100 jednostek danego typu, w przeciwieństwie do realiów faktycznej wojny gdzie jednostek takowych jest znacznie więcej.
-- (nuno69):
Wozy biznantyjskie były 63 osobowe, i to zostało poprawione w patchu późniejszym

--

po za tym, nie wiedziałem, że to jest imperium bizantyjskie, wszak "tang imperium" to imperium tybetańskie

A, OK. Ty modyfikowałęś tangow. Zaraz wysle nowa wersje tego moda bo tam sporo poprawek

taki mały oftop.
Podobno jacyś hińczycy pracują nad modem do gry warcraft, czyli strategii czasu rzeczywistego, na której podobno bazuje sound rts.
Bardzo na to czekam, bo chętnie zobaczę, jak bardzo nasza gra audio odbiega od warcrafta.
MI by bardziej w sound rts chciało się grać dla jakiejś długiej kampani.
Niestety kampania w sound rts jest bardzo krutka i niewiele się tam dzieje.
W zasadzie kampania to taki bardziej tutorial.

Ja to bym tego aż tak nie porównywał, bo po ujrzeniu oryginału udeżenie rzeczywistości może być bardzo bolesne xd
-- (mojsior):
taki mały oftop.
Podobno jacyś hińczycy pracują nad modem do gry warcraft, czyli strategii czasu rzeczywistego, na której podobno bazuje sound rts.
Bardzo na to czekam, bo chętnie zobaczę, jak bardzo nasza gra audio odbiega od warcrafta.
MI by bardziej w sound rts chciało się grać dla jakiejś długiej kampani.
Niestety kampania w sound rts jest bardzo krutka i niewiele się tam dzieje.
W zasadzie kampania to taki bardziej tutorial.

--

Hej, ja chcę wrócić do gry, ale nie umiem zbudować farmy, a mam dużo łąk. :D Jak to zrobić?

Naciskasz control + E, żeby zaznaczyć swoich chłopów, wybierasz odpowiednie pole i łąkę jako cel, potem literą a znajdź coś w stylu zbuduj farma czy inny odpowiednik i enter.
Senter San

Ale nie wszędzie się dało, coś w wersji portable nie umiałam, ale jeszcze rozgryzę.