Radio internetowe

Radio dht

Założony przez denis333 118 wpisów ostatni wpis 4 miesiące temu Strona 6 z 6

Zapraszam do mojej grupy poświęconej radyjku.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Tak w ogóle dzięki za inicjatywę stworzenia grupy, tylko bardzo Cię proszę, nie używaj zdrobnień w opisach, nie jesteśmy radyjkiem, jesteśmy radiem, dziękuję.

Radyjko to jakaś obraza dla radiowca? Ok- pozmieniam.
--Cytat (midzi):
@Łysy Tak w ogóle dzięki za inicjatywę stworzenia grupy, tylko bardzo Cię proszę, nie używaj zdrobnień w opisach, nie jesteśmy radyjkiem, jesteśmy radiem, dziękuję.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Tak, radyjko można sobie na bazarku kupić, a radio internetowe, czy naziemne to jednak radio.

@łysy: Zdrobnienia ogólnie to zło. :)

Newsy w dht to było zło, bo z tego co wiem, tych że już nie ma. Ale co by złego nie było, dht tak strasznie chce udawać radio nadające naziemnie. Już kiedyś próby sformatowania radia internetowego pod naziemne były. I źle się skończyły. To samo prędzej czy później stanie się z radyjkiem dht. Radyjkiem, bo średnia słuchalnoć u was nie przekracza 100 osób na dzień. Więc o czym my tu mówimy?
No i umówmy się: Radio samo w sobie w dzisiejszych czasach nie ma takiego znaczenia, jak te choć by 15 lat temu i serwisy typu spotify, czy twitch, gdzie obecnie dje streamują w większości muzykę wypierają t medium z obiegu.
Dla jednych to dobrze, dla innych jest to tragedią. Ale takie mamy czasy, i raczej tendencji odwrotnej nie uświadczymy.

@Denis: Radio to radio, naziemne, czy internetowe. Tworzeniem takiego medium rządzą pewne prawidła i Twoje malkontenctwo tego nie zmieni. Może zainteresuj się sukcesem newonce.radio? Stacja kompletnie nie z mojej bajki, ale bardzo szanuję, bo ludzie wiedzą, o co im w życiu chodzi i osiągnęli sukces. Już za kilka dni wystartuje kolejne radio, któremu osobiście kibicuję i wspieram je finansowo, bo ja wierzę w radio takim, jakie powinno być a nie takim, jakie sobie wydumałeś wzorując się tylko na jednym klubowo / dyskotekowo / jarmarcznym stylu prowadzenia. A DHT nie padnie, o to możesz być spokojny. Nie będziemy się bić też o niewiadomo jaką słuchalność, bo do tego trzeba dużych inwestycji, a nas najzwyczajniej na to nie stać, jesteśmy też po prostu słabi z marketingu. Robimy sobie spokojnie co nasze, po statystykach widzę, że ludzie zaczynają to powoli doceniać.
p. S. Jestem bardzo ciekaw, do którego to naziemnego radia w Polsce usiłujemy się upodobnić, bo ja takiego nie znam, ale może o czymś nie wiem i mnie oświecisz?

@midzi chodziło mi o ogólny styl prowadzenia audycji.
Jakieś kombinowanie z processingiem, jakieś śmiesznawskie formaty playlist, newsy, których i tak większość nie słuchała, bo były po angielsku, a w typowo polskim radiu to raczej takie troszkę nieporozumienie. I o ile muzycznie dawaliście radę do czasu wprowadzenia tripla kibla, o tyle z słuchalnością było słabo. Chyba, że akurat trafił się jakiś festiwal typu discodance. Wtedy faktycznie padały rekordy. I akurat za to należy się plus dla stacji, w której przecież sam kiedyś coś tam grałem. Teraz fajnym z jednej strony jest rozdzielenie wszystkiego na 2 kanały, ale z drugiej strony niestety może to negatywnie wpłynąć na słuchalność.
A co do jarmarcznego stylu prowadzenia audycji, to prawda jest taka, że ludzie prędzej będą się bawić przy jakimś nawet marnym karaoke i konsoli pozdrowień, niż sztywnym stylu prowadzenia audycji, gdzie nie ma nawet miejsca na pozdrowienia.

Odpowiadam- format troszkę podobny do naszego lokalnego radia Q, z naciskiem bardziej na Techno i teraz na starsze hity, za co szanuję.

@Denis: nieporozumieniem był okres przejściowy, w którym Tripel łączył się z eurodance, handsupem, CHRem i trance na jednym streamie. No, ale trzeba było zweryfikować format, zażarł i jest, a miłośnicy tanecznych brzmień mają swój kanał, gdzie jest miejsce na lekkie rzeczy, o ile tylko robić będzie komu. :)
@łysy: Myślę, że jednak między Radiem Q a DHT jest dość spora różnica choć nie przeczę, są pewne punkty wspólne. No ale jak ma ich nie być, skoro gra tam jeden z naszych. :)

Dlatego napisałem troszkę podobny.
--Cytat (midzi):
@Denis: nieporozumieniem był okres przejściowy, w którym Tripel łączył się z eurodance, handsupem, CHRem i trance na jednym streamie. No, ale trzeba było zweryfikować format, zażarł i jest, a miłośnicy tanecznych brzmień mają swój kanał, gdzie jest miejsce na lekkie rzeczy, o ile tylko robić będzie komu. :)
@łysy: Myślę, że jednak między Radiem Q a DHT jest dość spora różnica choć nie przeczę, są pewne punkty wspólne. No ale jak ma ich nie być, skoro gra tam jeden z naszych. :)

--Koniec cytatu

Na antenie Radia DHT jak co roku szykujemy dla Was sylwestrowo/noworoczną imprezkę, startujemy we wtorek o godzinie 16, a kończymy w środowy, noworoczny poranek o godzinie 4. Poniżej szczegółowy plan audycji:
16 / 18: Podsumowanie roku 2019 w muzyce i nie tylko, zapraszają Milena Wiśniewska i Michał Dziwisz.
18: Patryk Faliszewski
19: Magdalena Rutkowska
20/22: Robert Łabędzki
22: Grzegorz Przystupa, Kamil Łukaszewicz i ich goście
23/1: Michał Dziwisz żegna stary rok i wita nowy
1: Patryk Faliszewski
Na koniec dwie godziny tanecznych setów
2: Kazimierz Parzych
3: Julia Dzierżek
Do usłyszenia, gramy na obu kanałach!
http://radiodht.com/dht.pls

Gdyby komuś przestało działać DHT radzę ponownie pobrać playlistę:
http://radiodht.com/dht.pls
Zmienialiśmy serwery, stąd możliwe przejściowe kłopoty z odbiorem.

#114 2 polubienia

Hej hej. Dajcie znać zdarza wam się słuchać jeszcze Radia DHT? Który kanał słuchacie? Co wam się podoba a co byście zmienili? Za wszelkie odpowiedzi dzięki.

#115 2 polubienia

Sporadycznie oba, ale jednak twoja idea do mnie bardziej przemawia.

#116 2 polubienia

Dzisiaj w dniu pierwszej miłości, Kazimierz Parzych w Dance party gości. Co prawda nie mamy pojęcia, co ma jedno do drugiego, ale zapraszamy Cię od 19 na audycję koleżanko i kolego.
Co prawda dzisiaj znowu za Grzegorza zastępowo, ale i tak będzie odlotowo.
Włącz o 19 kanał drugi, utwory zamawiaj i znajomych pozdrawiaj.
Odsłuch na http://radiodht.com/stream_second/

#117 1 polubienie

Lato minęło, wszyscy żałujemy,
w morzu🏖 ani w jeziorze🛶 się nie wykąpiemy,🤿
lecz Gdy radio DHT gra
tańczyć🕺 i śpiewać wam nikt nie zabroni
przy dźwiękach audycji Polonight.
Odpalajcie odtwarzacze, bo Już za chwile ruszamy z polską muzyką taneczną.
Odsłuch standardowo na:
http://www.radiodht.com/stream_second/

#118 1 polubienie

Transkrypcja

Ja słucham głównie obie audycji RTV, polecam te audycje.