Literatura

Cherub

Założony przez djsenter 23 wpisy ostatni wpis 8 lat temu Strona 1 z 2

Kto czytał Cheruba?
Jakie wrażenia?
Jakieś ulubione postacie?
W sumie piszcie tu też o chendersonie, gdyż to ma troche wspólnego zCherubem, właściwie to tobyły począdki
Cheruba.
W każdym razie, moimi ulubionymi postaciami z Cheruba są: Bruce, Kyle, Shakeel, Dave był spoko, Ryan,
Junior Mur, sam Keith Mur, Kerry bywała spx, no i oczywiście James Adams! pominąłem tu wiele postaci
które James poznawał na misjach, bo gdybym miał tak wymieniać wszystkie, to trchę by to zajeło.
Senter San

ja cztałem, wszystkie 17 tomów, serdecznie polecam

#3 1 polubienie

O rany, nareszcie ktoś o tym pisze. Ja bardzo lubię, szczególnie za coś, czego chyba jeszcze nikt nie
napisał, a mianowicie, że bardzo fajnie ukazuje ceny akcji dla kogoś, kto na filmach ich z wiadomego
powodu nie może obejrzeć. Bardzo mi się podoba, jak autor ukazuje po 1. środowisko przestępców i szpiegów
od środka, a po 2. dylematy moralne tych agentów.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Tak., Cherub jest świetny. Swego czas się czytąło, ale ostatnio przestałem. NO oczywiście znam wszystkie
17 tomów. Ulubionymi moimi bohaterami są... hm, Bruce był niezłym gościem. do Adamsa nic nie mam, ale
na początku był strasznie rozpieszczony. mamuśka złodziejka i tkie tam. no i Moore też fajnym był człowiekiem,
choć przz hajs tatuśka się zepsuł.

Jaki tytuł ma ostatni tom?
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

new guard bodajże

Cherub fajna sprawa, zwłaszcza tom 10 i 4
Senter San

ale ostatni tom chyba po anglsku tylko przynajmniej ja nigdzie nie mogłem po polsku znaleść

#9 1 polubienie

Ostatnia po polsku jest 16, dalej chyba nie ma. Nie lubię, jak nie tłumaczą do końca.

Ja przeczytałem 16 części, ale to już troszkę czasu mineło od tego.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

ja 17, ale po polsku bym przeczytał, bo akcja jest niezła

#12 1 like

Kurde, no właśnie ja bym przeczytała 17, ale jeszcze chyba nie ten poziom u mnie. Niedaleko, ale jeszcze
nie to. W sensie z językiem

Też czytałem siedemnastke, ale wiadomo, po Polsku to wszystko innaczej wygląda.
Senter San

#14 1 like

A Agentów Chenderssona czytaliście?

3 pierwsze przetłumaczone tomy jak najbardziej, innych jeszcze nie.

#16 1 like

Pozostałe trzy chyba nie są przetłumaczone.

W sumie tak czy tak bym sobie przeczytał, tylko poprostu niewiem gdzie ich szukać.
Senter San

a ich siedem przypadkiem ni było?

#19 1 like

wydaje mi się że 6 ale pewności nie mam

Mółby ktoś podrzucić wszystkie tomy? Najlepiej po ang i w txt.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb