EltenLink

#101 MonikaZarczuk

Ja właśnie nie pamiętam nic, z wczesnego dzieciństwa. Moje pierwsze bajki, to gdzieś z wieku 6/7 lat
i były to nagrywane na kasetach "Bajki grajki", a także pamiętam te, które puszczano nam na muzyce w
szkole. Z tych, które najbardziej utkwiły mi w pamięci mogę wymienić "Stoliczku nakryj się", pamiętam,
że już wtedy podobało mi się, że bajka była też romantyczna hehe, "Latający młyn", "Piotruś Pan" czy
"Calineczka" albo "Królowa śniegu". Ta ostatnia mnie wzruszała. Muszę powiedzieć, że do tej pory tak
mam, że często wzruszam się przy słuchaniu reportarzy, bajek, czasem nawet wiadomości, a już na bank
oglądając filmy. Myślałam, że z wiekiem mi to przejdzie, ale chyba robi się gorzej hehe. Fajnie, że tak
szybko odpisałaś Lwiczko.

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-03-05 14:14

#102 Lowca_Androidow

@Łysy pytasz czemu ten czas musiał przeminąć? Odpowiem kolokwialnie rzecz ujmując - bo czas nie pyta
- nie stoi
Hehe.
Ale bajki były superowe i to były bajki, a nie to co się później urodziło typu Daimos, atomówki i tym
podobne gdzie więcej wrzasku niż treści

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-03-05 16:49

#103 kmicic92

A pamiętacie Kulfon, co z Ciebie wyrośnie?

2018-03-05 16:59

#104 Lowca_Androidow

Ja pamiętam, ale tego nie lubiłem.
A co powicie o Pan Kracym? Ktoś pamięta?

Były jeszcze dwie bajki które bardzo lubiłem.
Rumcajs oraz Żwirek i Muchomorek

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-03-05 17:15

#105 kmicic92

Rumcajsa oraz żwirka i muchomorka to na kasetach wideo można było kiedyś kupić.

2018-03-05 17:34

#106 Celtic1002

O, Ruumcajsik. I Cypisek. I Hanka. Uwielbiałam tę bajkę.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-03-05 17:43

#107 Lowca_Androidow

Jeszcze była taka romantyczna bajka Motyl Emanuel, miał swoją ukochaną, ale już nie pamiętam jak się
nazywała. On w takim czarnym kapeluszu latał, a raczej cylindrze

2018-03-05 19:16

#108 matius

Żwirka kojażę i Rumcajsa też, ale Dajmos nie jest taki zły. Leciał na poloni 1. A pszczółkę Maje pewnie
sporo was kojaży.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-05 19:25

#109 kmicic92

Oo tak jak byłem mały to Pszczółkę Maję puszczali w wieczorynce. A nawet jak mój brat się urodził to
też to jeszcze leciało. Pamiętam, że lubił to oglądać.

2018-03-05 20:45

#110 lwica

Co do tych wzruszeń, ja tak mam przy książkach :). I z tego się chyba nie wyrasta, bo moja mama do tej
pory się wzrusza

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-03-05 21:10

#111 hryniek

Zawsze można poprzenosić posty. A co ja. Kopciuszek, but w kocie, znaczy kot wbutach, Calineczka, dziewczynka z zapałkami i mam wątpliwości czy to była bajka, bo dziewczę już halucynacje na koniec miało i sobie marłoz hipotermii, Reksio, coś mi się kojarzy, że adaptacja książkowa była, Pluto, Kaczor DOnald, Brygada RR to z tych telwizyjnych teraz opisuję, dalej oczywiście nieśmiertelne Muminki, jakiaś bajka byłą też o 12 dziewczynkach, Franklin, smerfy, było tego, jeszcze kasetowa mi się przypomniałą: KOzucha kłamczucha, to to wręcz na pamięc umiałęm i pewnie dalej część bym odtworzył. Piotrusia Pana też znam, rożne adaptacje baśni Grim, jakichś Jasiów i Małgosióœ, no jest tego, o tym można książkę napisać. Jak to było robione? Czytane na pewno przez rodziców, tv, co do wspomnień, chociaż mam z te 2 lat to raczej nie są to bajki, już bardziej świadome życie prowadziłęm jednak w tym wieku 3 lat.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-03-05 22:59

#112 hryniek

Trzeci raz i zapommniałęm o Kreciku :P, ai Kubusia Puchatka też wsiąkło.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-03-05 23:00

#113 MonikaZarczuk

Niezła lista. Brygadę RR też chętnie oglądałam, ale w tym czasie też Dróżynę A chyba, choć średnio dla
dzieci hehe.

2018-03-05 23:06

#114 hryniek

Tej ostatniej nie kojarzę. Pinokio też chyba formalnie jest bajką. NIestety pokolenie 95 zaczęło doratać już w tych głupotach na tv4 jakichś Scoby doo, które już nie niosły żadnych konkretnych treści i czego nie lubiłem za bardzo jak tamtych.

2018-03-05 23:08

#115 MonikaZarczuk

Ta Dróżyna A, to był film, tacy Robinhoodzi, co to różnych opryszków załatwiali, no ale to tak poza tematem,
po prostu mi się przypomniało.

2018-03-05 23:09

#116 hryniek

Klasycznego Robin hooda czytałem i nie wiem czy nie skończyłem go słynnego 11 września. Najprawdopodobniej właśnie tak było.

2018-03-05 23:11

#117 kmicic92

Aa no i byłbym zapomniał Król lew.

2018-03-06 15:56

#118 daszekmdn

Domowe przetrzkole, ja wszystko to... Jaki jest ciąg dalszy pewnie niektórzy wiedzą. :D
Ja lubiłem stare bajki, takie typowo starsze, jakoś nowe średnio mi się podobały. Kilka nowszych oglądałem ale stare ceniłem bardziej. Był taki kanał w UPC, który puszczał tego typu bajki o konkretnych godzinach ale już nie istnieje chyba to było MTC czy jakoś tak.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-03-06 17:44

#119 marcysia

domowe przedszkole i teleranek pamiętam a co do tej bajki o 12 dziewczynkach to była bajka madeline.

marzenia się spełniają.
2018-03-06 18:18

#120 Lowca_Androidow

No to ja wam zadam tutaj bajeczkę - Ptyś i Balbina

2018-03-06 21:21