Czytam rekomendowane przez Was tytuły gier i stwierdzam, że brakuje tu propozycji bardzo wg mnie fajnej gry Quizwanie - co by się nie rozpisywać nadmiernie, napiszę tylko, że soft jest w pełni dostępny dla Voyce Over, a podkast o grze znajdziecie na tyflopodkaście. Zachęcam do wysłuchania podkastu i spróbowania swoich sił w Quizwanie lub zbliżonej produkcji pod nazwą Quizit.
hmm tylko quizit chyba ma dużo mniej pytań niż quizwanie? Jakie zalety i wady widzisz Krzych między tymi grami? Ja tylko quizwanie testowałem, coprawda na androidzie, ale to bez różnicy
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Co do listy pytań to są one sukcesywnie uzupełniane przez samych graczy - wydaje się, że w Quizit pytania są powiedzmy czasem denerwująco trywialne, ale to odczucia subiektywne więc nie koniecznie trzeba brać je pod uwagę. Obie gry pozwalają na rywalizację z konkretnym przeciwnikiem, natomiast Quizit daje jeszcze możliwość zmierzenia się niejako z samym sobą czego w Quizwaniu nie zrobimy - chociaż wybierając losowego przeciwnika niemal na pewno nie poczekamy zbyt długo na rozpoczęcie rozgrywki. Quizit ma mniej kategorii pytań, jedna runda to 10 pytań i gramy na czas im szybciej udzielimy odpowiedzi tym więcej punktów otrzymujemy i jeśli udzielamy kilku prawidłowych odpowiedzi pod rząd to algorytm przyznawania punktów jest coraz korzystniejszy.W odróżnieniu od Quizwania dwóch raczy może odpowiedzieć na tyle samo pytań, ale remisu nie będzie bo 1 z nich potrzebował mniej czasu na odpowiedź. Baza pytań w Quizit jest chyba identyczna z bazą dla gry Milionerzy produkcji tego samego dewelopera.
jeszcze jest game world produkcji tego samego co dice world są tam rużne rzeczy od wyszukiwania słów w literach przez simona, po budowanie słow z podobnych liter i kilka innych fajne, polecam