Nagrywamy

Mikrofony, jakie mieliście, jakie macie?

Started by wojtas 911 posts last post 4 months ago Page 7 of 46

Transcription

Nie wiem, czy ty masz za słabki, że tak słabo słyszysz post Łukasza. Ja i Longshot z tego co wnioskuję słyszymy go bardzo dobrze, bo Longshot ci przecież transkrypcję podwiedział. W tym momencie korzystam z mikrofonu w dyktafonie Olympus DM7. Niestety mam taki problem, że trzeba wyłączyć i włączyć w dźwięku ten mikrofon co jakiś czas, bo zaczyna się robić resampling. Nawet na Windowsie 7 tak jest, więc cóż. Przybliżę się do niego i pokażę jak on brzmi z bliska, ale to na samym posie, bo się zaczął właśnie ten resampling robić coraz mocniejszy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Teraz mówię do niego bardzo blisko, prawie przed samym mikrofonem i teraz jest to kanał lewy. Moim zdaniem brzmi to w miarę czysto. A to jest kanał prawy, który także brzmi czysto moim zdaniem. I dość ciekawe. A teraz postaram się mówić w dwóch kanałach i nawet mi to w miarę wyszło. Tak więc tak brzmi w dwóch kanałach.

Transcription

Wiesz, może jest taka sytuacja, bo jeśli korzystać właśnie z tego dyktafonu, bo ja nie wiem, ja tego dyktafonu nigdy nie miałem w ręku, ja nawet nie wiem jak on wygląda naprawdę, więc mi jest ciężko cokolwiek powiedzieć, ale może jeżeli można go podpiąć pod komputer, no to może jeszcze raz trzeba było przeinstalować te jego sterowniki, nie wiem. Mogę teraz się mylić, za co przepraszam najmocniej. Także pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Takk for atting, og takk for atting.

Transcription

A, to w takim razie rozumiem, no to ja nie wiem jak bym Ci nie mógł jakoś coś doradzić. W ostatnim czasie w tej okolicy nie było podobnych przypadków. Aczkolwiek ktoś kiedyś miał podobny przypadek do Twojego, ale nie wiem jak to zostało rozwiązane, szczerze Ci powiem. I też chodziło o Olympusa, ale to było parę lat temu, z 2 albo z 3.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Dzień dobry, dzień dobry, hello, hello, ja się nagrywam z nowego mikrofonu, który dzisiaj do mnie przyszedł, zatem jest to Blue Yeti, czyli ten sam mikrofon, który posiada aktualnie mój brat, znany to jako Longshot, proszę bardzo, ja nawet bliżej też coś powiem, pobawię się trybami, o, to był tryb radiowy, do DHT, to jest jeszcze inny tryb, o, o, o, ładnie, proszę bardzo, tak ma być, ładnie mnie słychać, o, jeszcze jeden tryb, o, teraz będzie ten tryb, ale chyba najbardziej lubię tryb radio, bo w radiu nadaję, pozdrawiam.

Transcription

To może jeszcze jeden wpis, nagram tak z ciekawości, bo wtedy mogło być trochę cicho, a teraz będzie głośno. O, i teraz robimy sobie, o, raz, dwa, trzy, o, raz, dwa, trzy, sz, sz, raz, dwa, trzy, o, tak, nie, to słychać.

Transcription

A proszę mi powiedzieć ile ten Blue Yetiw kosztuje? I nawiasem mówiąc mam takie dziwne spostrzeżenie. Ja nie rozumiem po co nagrywacie wpisy z nowych mikrofonów w wątku pod tytułem wątek do testów. Skoro generalnie i tam wymieniacie się tym nowym mikrofonem i tutaj. No uważam że skoro jest wątek o mikrofonach to jeżeli chcecie się że tak powiem pochwalić nowym mikrofonem to możecie tutaj w tym wątku, nie musicie w wątku pod tytułem wątek do testów bo to robi się mały sajgon jak dla mnie i ja to tak widzę. A więc generalnie niepotrzebnie w wątku pod tytułem wątek do testów nagrywać je z nowych mikrofonów testów. Przecież to się i tak doda. A ten wątek służy do tego żeby pokazać swoje nowe mikrofony. Więc taka jest moja opinia. Może ktoś się podziela wśród mnie ale to takie moje spostrzeżenie. Także ja pozdrawiam.

Transcription

Jesteś dziwni, w ogóle jesteście, bo sami tworzycie wątki, a potem się przepieprzacie za przeproszeniem, że że ktoś się nagrywa w tym wątku. Więc ja nie rozumiem waszego tego myślenia, a Blue Yeti kosztuje w Polsce tak około nie wiem, 600 złotych, więc jakbyś chciał kupić to polecam serdecznie, bo bo warto. Pozdrawiam.

Transcription

Człowieku, po pierwsze ja nie stworzyłem wątku pod tytułem wątek do testu tego daszek, po drugie ja tego wątku odnośnie mikrofonów też nie stworzyłem, a po trzecie generalnie jeżeli jest wątek przeznaczony do testowania mikrofonów, to tutaj powinny być testowane mikrofony, a nie wątek do testów. Bo ja też sobie mogę w tym momencie pójść do sklepu, kupić sobie iPhona, po czym sobie z niego testować w wątku do testów, a czy Anuś się nagra, a czy a coś tam, coś tam. Generalnie tego jest podsług, że tak powiem, żeby sprawdzić, czy to się nagrywa, zanim to się wyśle na serwer. A jeżeli chcecie się pochwalić mikrofonem, to generalnie w tym wątku można się pochwalić mikrofonem. I dla mnie jest prosta i jasna sytuacja w tej kwestii. Pozdrawiam.

Transcription

No to dokładnie to zrobił Puszkin, pochwalił się swoim mikrofonem, a wy, a ty zacząłeś się tutaj go czepieć, że dlaczego on się tam w dwóch wątkach nagrywa, czy coś takiego. Nagrywa, bo może, bo to zostały wątki stworzone i dlatego się w nich nagrywa i to nie jest twój interes, czy on się nagra w jednym wątku, w dwóch, czy kurde w pięćset tysięcy wątkach. Które zostały stworzone na ten temat.

Transcription

Ja tylko zwróciłem uwagę, ja już się w tej kwestii i w tym temacie nie będę w ogóle wypowiadał.

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, nagrywam niestety z mikrofonu wbudowanym w Samsungu, jakość tego mikrofonu jest fatalna, a WOMI-ka nie mogę sobie podpiąć, ponieważ jak instaluję sobie WOMI-Klient, wszystko ładnie się instaluje, instaluję sobie driver, żeby mi to widziało, też niby się ładnie instaluje, ale kiedy uruchamiam podobnie komputer, to ja nie widzę na liście mikrofonów, mikrofon WOMI-Klient, nie widzę, więc to jest taki problem właśnie mam, i z tym problemem chciałbym się tutaj zwrócić. Jeszcze powiem o tym wątku WOMI-K, który stworzył Patef. Pomyślcie, że chyba tak. Tam bardziej, ale tutaj też chciałbym ten problem zgłosić.

Transcription

Dzień dobry A patrzyłeś Chociaż nie wiem Może to będzie rzucenie słów na wiatr Ale patrzyłeś w pokaż wyłączone urządzenia Czy pokaż włączone urządzenia Bo czasami różnie się dzieje z tymi mikrofonami

Transcription

Так под шоем оно не было.

Transcription

Witam wszystkich tak troszkę testowo. Znowu, oj serce te szumy, które mogą być w trakcie postu. Znowu taka mała prezentacja ode mnie, mianowicie JBL z mikrofonem tutaj, o dzień dobry.

Transcription

Dzień dobry, kolejny post ode mnie i kolejna prezentacja. Nagrywam teraz do Was z laptopa mojego, że tak powiem, rezerwowego i szkolnego firmy Dell, którego już pewnie niektórzy pamiętają, bo tam nawet na Eltenie się parę postów pojawiło i tu jest właśnie z niego mikrofon. Dzień dobry.

Transcription

No, Wojtasz, całkiem fajny mikrofon i wreszcie mogę twoich postów słuchać, to tak szczerze ci powiem, bo nagrywać tego mikrofonu najwięcej, jakbyś mógł, a wtedy będę rozumiał twoje posty, bo są najgłośniejsze niż z mikrofonu, z którego nagrywasz inne swoje posty. Pozdrawiam i sorry za aftopic, jeśli się tego wy zrobił.

Transcription

No, kurde, jak naprawdę na laptopa to ten mikrofon, jeżeli to jest wewnętrzny, to naprawdę działa fajnie. Kurde, ja już jestem pod dużym wrażeniem.

Transcription

Dzień dobry Polsko, postanowiłem się z Wami przywitać też z tego mikrofonu, jest to mikrofon w nowym sprzęcie, czyli netbooku firmy Toshiba, także welcome to San Tropez, czasem moje posty się będą z niego pojawiać, ale to raczej na jakichś wyjazdach bardziej i tak dalej, na razie go używam odkąd wróciłem do domu, bo wszystko sobie na nim ustawiam, konfiguruję, instaluję i tak dalej. A później to raczej dopiero gdzieś w szkole, jak będę tudzież w innych miejscach, no mikrofon jak na netbooka jest spoko, bo niektórych z netbooka słuchajcie jak z puszki, niektórym te mikrofony bardzo buzią, a tutaj jest znosie, nawet jak zamkniemy klapkę, o to prezentacja, klapka jest teraz zamknięta i nie jest to jeszcze jakieś inwazyjne, pozdrawiam i do usłyszenia.

Ulotka, miouuuu!