Nagrywamy

Mikrofony, jakie mieliście, jakie macie?

Założony przez wojtas 911 wpisów ostatni wpis 4 miesiące temu Strona 26 z 46

Transkrypcja

Witajcie, skoro nagrałeś setny wpis, ja nagram wpis 101, a to mikrofon w nowych słuchawkach.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

No i fajnie ci usiadł ten w pistożku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Dzień dobry, witam się z wami z tego oto cudeńka, jest to Blue Snowball i właśnie to jest testowe nagranie, tak brzmi mikrofon z tej odległości, około 5 cm, a tak brzmi z trochę dalszej.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Transkrypcja

Fajną to ma jakość, ja widziałam takie mikrofony nieraz, znaczy dwa mikrofony takie widziałam i no fajnie, fajną to ma jakość, taką ani szumiącą jakość szczególnie, więc da się.

Transkrypcja

Mówiłem prywatnie, ale powiem na forum, że dla mnie ten mikrofon ma takie puszkowe brzmienie, jakbyś mówił do otwartej puszki i to słychać na jakichś S i takich innych dźwiękach.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Witam Państwa, mówię tutaj o rzeczy, która też mnie dotyczy, a mianowicie o popfiltrach dla mikrofonów, który Nunowi by się zapewne przydał. Mówiłem też to prywatnie, a mówię dlatego, że mnie dotyczy, bo ja mam też w moim mikrofonie popfiltr i żeby go dobrze ustawić, to jest trudne. A ja nagrywałam ten wpis już po raz naprawdę kolejny i nie wiem, czy w końcu to się zrobić udało. Generalnie z popfiltrami jest tak, że to zależy wszystko od ich rodzaju. Ja mam taki na takim patyku zamocowany takie kółeczko i to jest przykręcane do statywu. No i trzeba jakby wstawić mikrofon w to urządzonko i dzięki temu to powinno działać. Ale według mnie... ...to tak średnio spełnia swoją rolę.

Transkrypcja

Witam Was bardzo serdecznie. Ja teraz Wam pokażę bardzo dziwny mikrofon, który, szczerze powiedziawszy, mi się nie podoba. Z kilku względów. Z kilku względów. Sami zobaczycie dlaczego. Dodam tylko tyle, że ten mikrofon jest w słuchawkach, które mam obecnie na uszach. Tylko, że ten mikrofon jest jakby chyba wbudowany w słuchawki. To znaczy nie mogę go dotknąć, nie mogę nic zrobić. To są normalnie jakby słuchawki, a mikrofon jest w środku. I zaraz zobaczycie, dlaczego ten mikrofon mi się bardzo nie podoba. Ja go właśnie podpinam pod pod Olympusa. I teraz macie okazję właśnie usłyszeć, jak mnie przez ten mikrofon słychać. A założę się, że słychać mnie bardzo, bardzo dziwnie. Niestety. O! Właśnie teraz było słychać Mirandę. A tutaj właśnie jak się podepnie ten mikrofon wbudowany w słuchawkach, no to właśnie słychać wszystko to, co się dzieje w komputerze. Oczywiście, bo dźwięk, właśnie jest z słuchawek. Tak idąc, proszę bardzo. Tutaj się iPhone ładuje. No, a tutaj, tak jak mówię, wszystko słychać, jak macie okazję właśnie usłyszeć. I to niezależnie od tego, jak słuchawki ściszę, bo nawet jeśli je ściszę tak, żeby tylko ten, to i tak będzie wszystko słychać. Ale tak jak wspomniałem, ten mikrofon jest po prostu wbudowany w słuchawki. W słuchawkach on gdzieś tutaj jest. I szczerze powiedziawszy, nie wiem, gdzie on tutaj jest, więc macie właśnie teraz okazję usłyszeć, jak ten mikrofon brzmi. Brzmi. O! Także, no sami stwierdzicie, że ten mikrofon, no, nie jest najlepszy do chyba jakichkolwiek rozmów. Chcąc, nie chcąc. Także ja przepinam się z powrotem na mikrofony z Olympusa. Więc macie, znaczy mieliście okazję właśnie usłyszeć, jak ten mikrofon działa. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

ponownie was witam bardzo serdecznie tym razem postanowiłem jeszcze nagrać się z mikrofonów bina neuralnych abyście mogli też usłyszeć jak one pięknie sobie działają proszę bardzo tutaj jest kanał lewy tutaj jest kanał prawy nie sprawdzałem jeszcze jakby one się zachowały gdyby ktoś tutaj coś w tle robił bo niestety nie mam za bardzo, że tak powiem takiej możliwości ale spróbujemy na przykład zawołać Rokiego, zobaczymy czy to coś da Rocky! Chodź! o! Rocky jest teraz po mojej prawej stronie jak zresztą słychać a teraz chodź tutaj, chodź! tu! a teraz Rocky jest po mojej lewej stronie yyyy więc yyyy tylko tyle jak na razie mogłem pokazać yyyy także tak że także jak na razie z mojej strony tyle o! i poszedł na łóżko a łóżko jest po lewej stronie praktycznie no ale także na razie z mojej strony tyle i do usłyszenia

Transkrypcja

Co do tych słuchawek, jak na słuchawki brzmią dobrze, tylko jest straszny przestaw, więc jakbyś mógł to to wyreguluj.

Transkrypcja

Znaczy się, ja ich tak nie używam, bo cały czas na Olimpusie jadę.

Transkrypcja

No wiadomo, jak ma się coś lepszego, to się używa tamtego, lecz jak jest coś nowego też, to warto zaprezentować, jak się sprawdza w akcji.

Transkrypcja

Ale ten mikrofon w słuchawkach mi się osobiście nie podoba.

Transkrypcja

On ma osobne jakby wejście od mikrofonu, czy to jest takie typowe słuchawki telefoniczne, w których jest jakby ten mikrofon działający na wejście kombo albo do telefonu takie?

Transkrypcja

Nie, to jest, znaczy w tych słuchakach jest osobne wejście na mikrofon, jest jeszcze możliwość podpięcia ich pod USB, przy czym USB z przyczyn niewiadomych nie działa.

Transkrypcja

Aha, znaczy generalnie tak naprawdę najlepsze mikrofony na słuchawki, słuchawkowy mikrofon słyszałam u Johnsona, który miał słuchawki na tak zwane właśnie USB i one naprawdę ładnie brzmiały, więc tak, szkoda, że to USB ci nie działa, bo mikrofony na USB brzmią znacznie ładniej niż mikrofony na jacka, no bo mimo wszystko mikrofony na jacka też zależą od jakości karty dźwiękowej.

Transkrypcja

A teraz nagrywam dzisiaj z pożyczonych chwilowo słuchawek od kolegi. To są słuchawki firmy Tracer. I te słuchawki są na USB. I tak sobie one oto brzmią. W połogach są podświetlane niebieskimi diodami, tylko że nie migają jak u psiarskich. Tutaj można wyciszyć mikrofon jednym kliknięciem i go zgłośnić. Proszę bardzo. A tak działa. No. To tak to mniej więcej wygląda.

Transkrypcja

No dobra, to melduje się z LTE na wersji beta na iPhone'ie SE. Tak, dzisiaj wyszła druga beta aplikacji LTE na iOS, która wspiera już odtwarzanie i nagrywanie postów na forach głosowych. Co niniejszym właśnie demonstruje. Można również podejrzeć sobie dane o profilu użytkownika, czego jeszcze nie sprawdzałem, ale sprawdzić muszę. No i właśnie nagrywam się, jak istnieje ten wątek poświęcony mikrofonom, no to go wykorzystam, chociaż niezmiernie się on nam już rozrósł. No i tak w ogóle to witam wszystkich, bo dawno się nie odzwałem, ale mimo wszystko jestem, śledzę co się dzieje i bardzo jestem żywo zainteresowany rozwojem LTE'a, zwłaszcza aplikacją mobilną. I zarówno aktualnie rozwijano na iOS, jak również, miejmy nadzieję, w późniejszym... ...w tym czasie, aplikacją na Androida, bo i tym systemem właśnie się bawię. No i w sumie to tyle, mam nadzieję, że się nagra i wyślę, zaraz to sprawdzimy, koniec testu.

Transkrypcja

No i, no i się udało. Ja się nie zgłaszałem do beta testów, ponieważ ja dopiero niedawno mam iPhone'a, więc, więc tak to wyszło, ale no cóż, no żeby tutaj nie spamować, bo teraz wątek poświęcony mikrofonom, to tylko powiem tyle, że mi jak na razie pozostaje czekać na stabilną wersję LTE'a, która zostanie oficjalna, oficjalnie wprowadzona do Apple Store.

Transkrypcja

Dzień dobry, oto ja prezentuję się z mikrofonu Zoom H2n. Być może ktoś powie, że jest źle ustawiony, bo to może być prawda, gdyż dopiero niedawno udało mi się go połączyć jako kartę dźwiękową, więc jeszcze tak do głęby niego nie rozgryzłem.

Transkrypcja

i tak Cię nieźle słychać, więc głowa do góry.