Słuchawki do Iphone'a
Wróć do Archiwum#1 Zuzler
Poszukiwane i to zawsze w moim wypadku, oryginalne słuchawki do Iphona, z wtyczką jack albo lightning, bez większej różnicy.
#2 misiek
Tak się składa, że znalazłem słuchawki od mojego starego Iphonea 5, ale za ich oryginalność nie ręczę i według mnie grają jakoś dziwnie.
#3 Zuzler
1: czy działa mikrofonik?
2: douszne z gumeczkami czy takie ucho-kształtne?
3: przeciwfazy nie mają?
#4 misiek
1- Działa mikrofonik. 2- nie mają żadnych gumeczek. Standardowe słuchawki, jakie były dodawane od Iphonea 5 po dziś dzień. 3- Nie wiem o co chodzi. Możesz jaśniej?
#5 Zuzler
Jeśli są oryginalne, to nie powinny mieć. Słuchawki czy głośniki, które są dobrze połączone wypuszczają dźwięk jakby w stronę słuchacza. Jeśli jest przeciwfaza, to masz wrażenie, jakby dźwięk rozchodził się do tyłu na boki, Trochę jakby głośniki były ustawione tyłem do Ciebie.
#6 misiek
I moim zdaniem tak właśnie grają, ale może ja to tylko tak słyszę- nie wiem.
--Cytat (Zuzler):
Jeśli są oryginalne, to nie powinny mieć. Słuchawki czy głośniki, które są dobrze połączone wypuszczają dźwięk jakby w stronę słuchacza. Jeśli jest przeciwfaza, to masz wrażenie, jakby dźwięk rozchodził się do tyłu na boki, Trochę jakby głośniki były ustawione tyłem do Ciebie.
--Koniec cytatu
#7 Zuzler
Tak, czyli, że jak?
#8 misiek
Właśnie tak jak napisałaś.
--Cytat (Zuzler):
--Koniec cytatu
#9 Zuzler
Czyli dobrze czy źle, bo obie te rzeczy napisałam.
#10 misiek
Według mnie coś jest nie tak, ale może ja mam już spaczony słuch. W każdym razie słuchawki w sumie takie same, tylko ze złączem lightning od mojego Iphonea 7 grają według mnie w porządku, z drugiej strony kiedyś nie narzekałem na te od Iphone 5, więc możliwe że coś się z nimi stało.
--Cytat (Zuzler):
Czyli dobrze czy źle, bo obie te rzeczy napisałam.
--Koniec cytatu
#11 Zuzler
Jakby co, to wątek jest stale otwarty, a każdą ofertę chętnie rozważę.
#12 misiek
Czy ogłoszenie dalej aktualne?
#13 Zuzler
Owszem, niezmiennie i stale, chyba, że uda mi się nakupić 5 czy 10 takich słuchawek, a jak na razie się nie zanosi.
#14 pawlink
Również jestem zainteresowany słuchawkami do iPhone'a, ale tylko z jack'iem 3,5 mm. Przegryzł mi je sierściuch w taki sposób, że tylko jedna i mikrofon działa, więc do rozmów jeszcze się nadają, ale do muzyki już niespecjalnie.
#15 Julitka
A ja w sumie przygarnęłabym takie z Lightningiem, jakby ktoś się pozbywał.
#16 misiek
Teraz jeszcze nie, ale gdy będę się pozbywał mojego Iphonea będę miał ciebie na uwadze, o ile wcześniej czegoś sobie nie załatwisz.
--Cytat (Julitka):
A ja w sumie przygarnęłabym takie z Lightningiem, jakby ktoś się pozbywał.
--Koniec cytatu
#17 piter9521
Czy aukcje z allegro też mogą być, bo tego tam dużo jest?
#18 Zuzler
Gdybym szukała aukcji z Allegro, smaa bym się tym zajęła.
#19 misiek
Na Allegro trzeba uważać, bo jak chodzi o słuchawki do Iphone jest mnustwo podróbek sprzedawanych jako oryginały po zaniżonej cenie.
#20 papierek
nom, akurat tych słuchawek do iphone to jest wysyp podrubek, niby wyglądają identycznie, a mikrofon się rozwala po miesiącu