Polityków powinny łączyć wspólne cele… -z pryczami i bez telewizora.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Do doświadczonej ekipy pokładowej pewnego samolotu dołączyła nowa, początkująca stewardessa, blondynka, oczywiście! Po zakończeniu lotu, kapitan samolotu, szef załogi, jak zawsze w takich wypadkach, poinformował żółtodzioba, w którym hotelu załoga ma nocleg i że o dziesiątej rano jest zbiórka w hallu, skąd wszyscy wspólnie odjeżdżają na lotnisko na kolejny rejs. Rano, na zbiórce stawił się komplet, oprócz nowej. Kapitan połączył się z recepcji z jej pokojem i prosi, by natychmiast schodziła, bo wszyscy czekają. Na to stewardessa: - Ale ja nie mogę wyjść z pokoju! - Jak to nie może pani wyjść? - Zwyczajnie. - prawie z płaczem odpowiada blondynka. - W pokoju jest tylko troje drzwi. Jedne do łazienki, drugie od szafy, a na trzecich na klamce wisi zawieszka ”nie przeszkadzać”.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
w szpitalu na oddziale jest człowiek, który ma 3 choroby zakaźne: aids, trąd i gruźlicę. Doktor pyta sie jego współpacjenta z sali: - Jakie Pański kolega zażywa leki?
- Omlety, Racuchy i placki ziemniaczane.
- Pomaga?
- No... Nie bardzo, ale wygodnie się je wkłada pod drzwi.
Poszedłem do apteki, zobaczyłem jakie są ceny i wróciłem do domu, - Lepiej już umrzeć niż płacić tyle kasy za leki. W domu zobaczyłem ile kosztuje pogrzeb, wróciłem do apteki.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Napad na bank. Bandyta oddał kilka strzałów z karabinu. Pech chciał, że trafił kobietę w ciąży z trojaczkami, dwie dziewczynki i chłopiec. Kobieta trafiła do szpitala, przeżyła, dzieci też, lekarz powiedział, że każde z dzieci dostało po jednej kulce, ale nic im nie będzie, po urodzeniu same wydalą te kule. Mija siedem lat, kobieta uż zapomniała i w pewnym momencie jedna z córek krzyczy z łazienki: - Mamo, mamo, chodź szybko zobacz co jest w kibelku! Mama pobiegła i zobaczyła kulę i mówi: - To nic kochanie, wysiusiałaś kulę. To samo przytrafiło się drugiej córeczce. Nie trzeba było czekać i Kajtuś, syn woła z ogródka: - Mamo, mamo, chodź tutaj szybko, coś się stało! - Czyżbyć synku wysiusiał kulę? - Nie, nie, mówi nieśmiało Kajtuś, - Biłłem konia i psa zastrzeliłem
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Ukrainiec ożenił się z rosjanką. Nadchodzi noc poślubna i ojciec pana młodego mu doradza: - Złap mocno swoją żonę i pchnij na łoże, niech wie, że ukraina jest mocna, potem wyjmij kutasa, niech zobaczy, że Ukraina jest wielka... Na to wtrąca się dziadek i mówi: - ...a potem zwal se konia, niech wie, że Ukraina jest niezależna.
Rozmawia dwóch przyjaciół o polityce na świecie: - Co tam nowego? - NATO prowadzi wojnę z Rosją. - I jak wygląda sytuacja? - Rosja straciła kilka tysięcy żołnierzy, w tym elitarne oddziały VDV, ponad setkę helikopterów i samolotów, kilkaset wozów opancerzonych i czołgów, trzy jednostki pływające, wymienialność waluty, Ikeę i McDonalda, a w perspektywie paru tygodni grozi jej bankructwo. - A jak wygląda sytuacja NATO? - A NATO jeszcze nie wkroczyło.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Mówi kumpel do kumpla: - Słuchaj, moja żona codziennie chce seksu. Już nie mogę. Nie jestem już taki młody a poza tym, ile można... - Kumpel odpowiada: - Widzisz - mówiłem ci, jak się ożenisz z brzydką kobietą to ci nikt nie pomoże.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.