Znaczy ja mogę to powiedzieć, no zależy, wiecie, to zależy od tytnia, od nastroju, bo generalnie ja lubię swój głos, bo tak jak się słucham, to on jest fajny, tylko że ja mam taki głos dziecinny, ja tak przynajmniej uważam.
Jedni mówią, że mam, drudzy mówią, że mam normalnie, trzeci mówią, że śmieszny, więc jak się słucham, to rzeczywiście tak śmiesznie brzmię, czwarci mówią, że elf, więc to tak, a mówię, że ja zaczęłam w tej chwili nabierać dobrego stosunku do swojego głosu, bo kiedyś się wstydziłam swojego głosu.
A teraz to tak różnie.
Tak, zależy, ale raczej chyba lubię swój głos.
I to na tyle.
Zakończ napiewanie.
No w sumie to może i prawda, bo jak jeszcze byłam na studiach, chyba na drugim albo trzecim roku, ile ja wtedy miała? Chyba 22 albo 23 lata.
Tak, coś koło tego. To jak poszłam do spowiedzi na rekolekcje u siebie w parafii, to ksiądz mnie się zapytał, do której klasy chodzisz.
Tylko to nie chodziło o głos, ale też i o urodę.
Ale właśnie o urodę.
A propos głosu nastolatki, to chciałam się odnieść.
No, czyli wygląda na to, że nawet chyba ksiądz zauważył, że jesteś zbyt młoda jak na swój wiek, no i pomyślał sobie, że po prostu chodzisz jeszcze do szkoły.
Więc wygląda na to, że i głos i wygląd może człowieka zmylić.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No bywa, bywa. No jedni mi mówią, że jak jeszcze miałam 19 lat, to braliśmy udział, ja i jeszcze takie parę niewidomych osób.
Taki Maciek, na Klanko kiedyś był, nie wiem czy na RT nie jest, Patrycja, w takim przedstawieniu osób niewidomych i próby się odbywały w mojej byłej szkole podstawowej, a Maciek do niej chodził wtedy, do UN3.
To...
To...
To...
I to mi pani biedna mówiła, że ja wyglądam na lat 12. Wtedy.
Jeszcze, jeszcze mówię, miałam 19 lat, a wyglądałam na 12. I to takie jakieś...
Ciekawe jestem, na ile będę wyglądać, jak będę miała lat 60.
To tak, odbiegając od tematu, ale ciekawe, ciekawe.
Zakończ gotowe.
tego to akurat nikt nie wie
bo ja sam nie wiem jak będę wyglądał
jak będę mieć sześćdziesiątkę na karku
i szczerze powiedziawszy nie chcę wiedzieć
natomiast
co do wyglądu
no to ja w sumie generalnie
na dzień dzisiejszy sam jestem ciekawy
na ile lat wyglądam
to mnie bardzo ciekawi
bo jest takie powiedzenie
że ma się tyle lat
na ile się człowiek czuje
no
no to chyba tyle
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Nie no, jak dla mnie to nie saplenisz.
Dobrze mówisz.
Natomiast co do mojego głosu,
to powiem tak.
Podejrzewam, że już od roku 2008
miałem taki głos, jaki mam teraz,
ponieważ przed chwilą sobie przeglądałem
moje archiwalne nagrania
jeszcze z czasów Klango,
które były nagrywane w 2010 roku.
Już wtedy głos miałem taki, jaki mam teraz.
Chociaż niektórzy mówili mi kiedyś,
że w 2010 i 2011 roku
miałem minimalnie wyższy głos,
niż mam teraz.
I szczerze powiedziawszy,
do końca w to nie wierzę,
no bo porównałem sobie te nagrania,
a teraźniejsze nagrania,
no to to się moim zdaniem wszystko niczym nie różni.
No to taka ciekawostka odnośnie mnie.
Dziękuję.
Z tą oceną głosów jest różnie, słuchajcie, miałam niedawno fajną sytuację jeśli chodzi o głos, ponieważ dzwoniłam, bo brałam udział w konkursie radiowym i dzwoniłam i mówię, że dzień dobry i tak dalej i tak dalej i pan mnie pyta, no to ile masz dziewczynko lat?
Trzecia liceum, czwarta, bo taki młodziutki głosik, chyba to wrzucę na bloga.
No wiesz, jeżeli masz to nagrane, to wrzuć, bo to może być ciekawe.
Tak jak wspominałem, no przez właśnie to, jaki mamy głos, są czasami bardzo ciekawe wpadki.
I mogą się też różne kwiatki przydarzyć.
Także tak to wygląda.
No ale jak masz taką możliwość, to wrzuć to na bloga. Z chęcią posłucham.
Będzie się z czego pośmiać przynajmniej.
Pozdrawiam.
No, czy lubię swój głos? No, z jednej strony tak, z drugiej strony uważam, że jest troszeczkę za wysoki jak na mój bieg, mam 22 lata, ale nie wiem, coś w tym może być, bo ludzie, którzy gdzieś tam mnie widzą i uważają, że wyglądam młodziej, także nie wiem, może za tym moim niby młodym wyglądem idzie w parze też młody głos, nie wiem.
Może. Ogólnie jakiś zły nie jest, ale też mógłby być taki trochę bardziej dojrzalszy, bardziej taki pewniejszy, bardziej taki właśnie niższy troszkę może.