Jeśli chodzi o mnie, to caller id v voice assistant/talkback działa, I jeśli talkback jest zabugowany, to android ma voice OVER :) Testowałem trochę telefonów z androbiedą bądź zielonym robocikiem, jak kto woli, i talkback mnie się nie bugował, no chyba że na jakimśtam philipsie, podwójne tapnięcie nie działało, więdz nie sądzę, że to jest wina czytnika ekranu
A ja uważam, że to nie dokończone demo czytnika ekranu, z okrojonymi możliwościami, nawed nie umie przeczytać całego tekstu, bo po chwili przestaje czytać!
apropos alternatyw, Jest, commentary screenreader t.me/jieshuo Gdyby talkback był tylko demem tj. Nie czytałby tekstów czy niedałoby się edytować tekstu, Nie było by podcastu android from an accessible point of view http://www.jjhof.com/androidpodcasts/ Chyba że używasz androida gingerbread czy honeycomb, tj, 2 czy 3 :) swoją drogą na gingerbreadzie u mnie działał. Jedyną wadą tegoż był brak odczytu stron internetowych i nieodczytywanie niezaetykietowanych elementów, nawet jako ID. Paradoksalnie niektóre aplikacje na androida 2, typu k9 mail, były dostępniejsze niż aplikacje do androida 4 wzwyż
Tak, są wady talkbacka, czyli nie można ustawić innego silnika syntezy mowy inny niż systemowy, czy nie można do niego pisać dodatków, co jedynie własne etykiety. Do czytania tekstów, książek poleciłbym jednak zaopatrzyć się w czytnik książek typu goRead, moonPlus reader, czy voice dream reader. Dla przyszłych pokoleń, z mojego doświadczenia, najbardziej współpracują z talkbackiem urządzenia z czystym androidem i samsungi z serii a, m, czy flagowce [voice assistant]. Apropo alternatyw, Link do commentary screenreader powinien być w wątku "commentary screenreader" w polska społeczność eltena, informatyka
Jesteście śmieszni. Nie zabugowany, nie będzie nic zarło mniej ramu, bo wszysto jest na kontenerze javy, więc żre. Nie umieta gestów, to jst zbugowany. Proste.