Forum

Scena dla instrumentalistów, wokalistów i aktorów

Kultura i sztuka (forum mieszane]

1 / 3 Next

violinist

#1 ·

Transcription

Witam serdecznie. Wątek reaktywowany z klango przez niejaką daną arię. I myślę bardzo warty i godny uwagi. Słuchajcie, w tym wątku podzielmy się tym wszystkim, co mamy najlepsze. Jakie mamy talenty. Jeżeli ktoś z nas potrafi śpiewać, niech pokaże, jak śpiewa. Jeżeli ktoś z nas gra na jakichś instrumentach, czy może ma jakieś nagrania, to zapraszam śmiało do pochwalenia się tym, podzielenia się z tym. Technologia jest dowolna. Wszystkie jakieś wirtualne kable, nie kable. Jeżeli ktoś ma jakieś nagranie już nagrane, proszę bardzo, to można przestreamować jak najbardziej. Ja tutaj postaram się za chwileczkę przestreamować mój jeden ulubiony utwór. Który zagrałem, nagrałem w studiu nagrań profesjonalnym na dwoje skrzypiec z akompaniementem fortepianowym, tam ściągniętym z internetu. Także śmiało zachęcam, nie bójcie się, pokażmy na co nas stać. Jeżeli ktoś ma inne jakieś ukryte talenty aktorskie, no niby powiedziałem, że wątek dla... ...to... ...też zachęcam. Zachęcam, zachęcam, śmiało, pokażmy co potrafimy.

violinist

#2 ·

Transcription

අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි � තාරීම අපි ලෙම් ඇයේ පළමුන් කාලි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි � අපට බඩු හා � elevation� යොතිපින්ප semiconductor�ල් සමට කරන්නරරයණයි හැණේ වදියි වෛඩි කැට බඩු වඩින් කරන්න එයචිය වීදියා ඉසුදුව කරුණය ඉසු ඇත අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි � ින්ස් succeed පේරුණ එය අපි දන් ලාරයි අපි අපි වන් හැනේතිවද් කාලි බවම අපි confrontින් ලාන් මෙරී අපි අපි Fansහදීම් අපි අපි අපි අපි එය හැනේතිඩු අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි අපි � යිර අපි එක් මුදහාමක කරණික් සහ මට ඉකිෂ්වානෙ කර්naments�ිලින් අපි අපි ඩුසුදුවට ඉචාවි්යෙන කියි හින්ර මිදියෙන ක හින් අප හම වද සඳ ත්ඳින් 10 ක් අපි

daszekmdn

#3 ·

Transcription

Zrobiłem kiedyś wątek twórczość i to jest chyba taki duplikat bardziej tego mojego wątku.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

wojtas

#4 ·

1 likes
Transcription

W pewnym sensie z sobą się zgodzę, a w pewnym nie, dlatego że twórczość to coś swojego, a tutaj na przykład Mietek grał nie swój utwór na przykład. Więc tutaj chodzi po prostu o to, co się potrafi, a nie, że coś się własnego robi, że na przykład tutaj można prezentować, że ktoś umie śpiewać, że ktoś umie grać na pianinie, czy cokolwiek. A na twórczość coś, co zrobił sam w pełni, tak? Swój tekst, swoja nawet melodia, jak ktoś umie.

skrzypenka

#5 ·

Transcription

No hej, ja już w filmie tylko mówiłam, że mi się bardzo to nagranie podoba, no od siebie na razie nic nie zamieszczę, zresztą ja na blogu zamieszczam, więc jak ktoś chce, to może posłuchać.

Große Operndiva?

Celtic1002

#6 ·

Transcription

Nie wiem, czy odgrzebuję, czy nie odgrzebuję, chyba odgrzebuję wątek, ale się zakochałam w tym, co wystawił Mietek. Jezu, ja w ogóle uwielbiam piosenkę tą, mam jedno swoje ulubione wykonanie z wokalem, ale ta wersja mnie zabiła. Coś pięknego po prostu, aż sobie zapisałam. Już się bałam, że tak się nie da, ale się da. Także... wow.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

violinist

#7 ·

Transcription

No cóż. Bardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa. To niebywałe i miłe, że Wam się tak podoba. Postaram się niebawem coś tu jeszcze porzucić, bo tam mam nowe utwory. Jakieś tam, co gdzieś nagrywałem. I też tu przystreamuję coś. Ja tak w ogóle gram na ulicach. Generalnie rzecz biorąc. Dorabiam sobie w ten sposób. No i między innymi to też grywam. Jest Afanaria oczywiście, Vivaldi jakiś tam, czy to z klasycznej, po to jakieś Disco Polo czy Pop. No żeby jakoś tak dostosować się do ludzi i klimatu, że się tak wyrażę. Żeby każdy był zadowolony i żeby muzyka się podobała. I żeby, co najważniejsze oczywiście, ludzie wrzucali pieniądze. To przede wszystkim o to w tym chodzi.

violinist

#8 ·

Transcription

A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-A ... ... ... ... ... ... ... ... Aze, aze, aze, aze, aze. Aze, aze, aze, aze. Aze, aze, aze, aze. Aze, aze, aze. Aze, aze, aze, aze.

violinist

#9 ·

Transcription

jest, proszę Państwa, udało mi się nagrać, wrzucić plik, to jest z koncertinoniny bakłanowej i udało mi się to fajnie zrobić i faktycznie dzięki za tą metodę i to działa!

violinist

#10 ·

Transcription

Śmiało, śmiało udzielajcie się drodzy kochani i nie bójcie się porzucać i pokazywać swoich umiejętności. Zachęcam gorąco.

lwica

#11 ·

Transcription

Chciałabym Ci powiedzieć, że oba te wykonania są cudne i naprawdę jestem bardzo zadowolona, że je tu wstawiłeś, bo bardzo te utwory lubię oba. Ten pierwszy znam w wersji instrumentalnej, znaczy w wersji z wokalem, a ten drugi też parę razy słyszałam, także pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję ładnego wykonania.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

pajper

#12 ·

1 likes
Transcription

Jest sobie tu na forum ten temat, samotny, porzucony przez wszystkich, zapomniany, strącony na granice świadomości i tylko autor prawdopodobnie o nim pamięta, patrzy na niego i widzi jak mało jest na eltenie wokalistów, instrumentalistów, scenarzystów. A przecież to nieprawda, ponieważ jest tutaj trochę takich ludzi. Uznałem więc, że co zaszkodzi tutaj coś Wam pokazać. No a może skuszę tym ludzi bardziej utalentowanych ode mnie, żeby także wystąpili w formie czy to wokalnej, czy scenicznej, chociaż do wystąpień wokalnych już powstał osobny wątek, ale instrumentalnie też można tu coś pokazać. W każdym razie mam nadzieję, że jakość będzie tego nagrania dość sensowna, bo nie mam gdzie postawić mikrofonu. Mam go dosłownie na keyboardzie, więc będzie bardzo blisko. No, mamy tu ten keyboard. No i można by coś z nim zagrać. No to może pokażę Wam absolutny szczyt mojej sztuki. No, więc Wy tutaj możecie się podśmiewać. To jest utwór, przy którym, nie wiem, wszystkie symfonie Beethovena razem wzięte są po prostu łatwizną. Nie, a tak poważnie to chciałem Wam pokazać utwór. To jest utwórek Oxygen, piątą część Żara, w bardzo, bardzo zmodyfikowanej wersji. Kiedyś musiałem przygotować na koncert utworek wystąpienie, bez żadnej zabawy tutaj w jakieś dodatkowe granie w pętli i tak dalej, zwykłe, typowe granie keyboardowe. Czyli instrument jakiś główny, ewentualnie przyłączany, plus perkusja. Akurat takie były możliwości w obojętnym czasie moje techniczne. Akurat takie były możliwości w obojętnym czasie moje techniczne. Akurat takie były możliwości w obojętnym czasie moje techniczne. Akurat takie były możliwości w obojętnym czasie moje techniczne. Akurat takie były możliwości w obojętnym czasie moje techniczne. Zmodyfikowałem trochę brzmienie utwórku Oxygen, piąta część Żara i Wam pokażę jak wyjdzie i jak można zagrać na keyboardzie bez bawienia się w jakieś wtyczki VST, uruchamianie looperów i podobne rzeczy i tylko z predefiniowaną perkusją. Chociaż cudów się nie spodziewajcie. No to zobaczcie, wyszło to tak. No to zobaczcie, wyszło to tak. No bo wszyscy się domyślnie bitali, czypowali już i mu wyskowali z Jak był tam ktoś innym. Tak więc, zaczynamy! W皆さん�że. 1-1-1 Maciej Zbierajcie z siebie wielkie kisię. W willThreeStop. W willThreeStop. Zbierajcie z siebie wielkie kisię. PeteeC habt Rifferentauf II T- mikrofon Psy Nathan Psy Nathan Outro Psy Nathan ensing Terminal Terminal Terminal Timelin Terminal Terminal T furnace T furnace T decades Aroom Aroom Aroom Aroom T착PS Aroom KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC Prosty utworek. Tutaj nie ma nic trudnego. Ale brzmi dość sensownie. No więc to była taka jakby moja prezentacja. I zapraszam do pokazywania tu kolejnych.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Celtic1002

#13 ·

Transcription

Wow, Dawid, to było mega, to było fantastyczne, to było wow!

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Kosa12

#14 ·

Transcription

No powiem, że Dawidzie, no wyszło Ci fantastycznie to wykonanie, bardzo fajne to wykonanie jest, takie akurat lubię właśnie takie coś, że jak ktoś gra na keyboardzie i fajnie wykonuje takie rzeczy.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

violinist

#15 ·

Transcription

No, a ja się cieszę, że w końcu wątek odżył i mam nadzieję, że już nie będzie obumierać i że tutaj więcej artystycznych duszyczek się ujawni.

violinist

#16 ·

Transcription

A swoją drogą Dawidzie gratuluję wykonania, bardzo fajne, utwór oczywiście znany i fajny pomysł, naprawdę. Super.

matid25

#17 ·

Transcription

Witajcie, jak wszyscy, to ja też. W następnym poście wrzucę Theriona Lemurię. Ja grałem na melodyce, a kolega dorabiał gitarki i głosy.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

matid25

#18 ·

Transcription

Intro In the ocean, deep down Under raging waves Wrapped in memories You'll find Wrecks of stately ships They all went astray Captain, did you find Land of moon Eldorado for the seamen Or did you sink In dreams And lose your ship In the siren symphony When the sailman's sailing away He shows that the dream Of Lemuria is true Hell and Lost He will pine again Hear the call from the depth Of the anemone song Do you dare to Enter the ship From beyond Of an underwater world Land of moon It's close to the stars In the arms of the sea You will live is his good life The Gulf Mariana The seven headed one Lemuria Come Rise When the sailman's sailing away He shows that the dream Of Lemuria is true Hell and Lost He will pine again Hear the call from the depth Of the anemone song Do you dare to Enter the ship Hear the call from beyond Of an underwater world Land of moon It's close to the stars In the arms of the sea You will live is his good life Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah Ah

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Mimi

#19 ·

Transcription

hejka to teraz ja się wypowiem bardzo fajna robota chłopaki super to brzmi w ogóle rewelacyjna harmonizacja hej pozdro

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lwica

#20 ·

Transcription

Dzień dobry, a tak przy okazji, to Pani by się mogła tu Panie Minko zaprezentować, może na przykład grając, albo śpiewając, albo coś takiego? Ja w sumie sama nie wiem czemu ja się w tym wątku jeszcze nie wypowiedziałam, ale jakoś chyba na razie nie mam nic wartego uwagi do pokazania.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
1 / 3 Next