Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Głównie rzeczy, których bym sama dla siebie nie słuchała. Korzystam głównie z mądrości doboru nauczyciela, bo moje pomysły zwykle okazywały się średnio trafione. Co za tym idzie, jako, że onże nauczyciel swoje latka ma, śpiewam zazwyczaj to, co on kiedyś polecił też komuś innemu, względnie co nagrał z kimś innym, nie raz wieole lat temu. A przede wszyskim, chcąc nie chcąc, to, co jemu samemu się podoba. Stąd u mnie, i nie tylko u mnie zresztą, bo u innych jego uczniów też, jakieś "Pogody ducha", walce, tanga, "Pod budą", jakeś harcerskie cudeńka z lat n.dziesiątych.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
A ja sobie dobieram utwory według określonych kryteriów. Przede wszystkim ważne jest dla mnie to, żeby piosenka była ciekawa w odbiorze i nienudna do wykonywania, ale też dopasowana do mojego głosu i umożliwiająca nauczenie się czegoś nowego.
Jeśli jeszcze kiedyś tu zajrzysz, to ciekawam, co dla Ciebie oznacza "dopasowany do głosu". -- (Mulka): A ja sobie dobieram utwory według określonych kryteriów. Przede wszystkim ważne jest dla mnie to, żeby piosenka była ciekawa w odbiorze i nienudna do wykonywania, ale też dopasowana do mojego głosu i umożliwiająca nauczenie się czegoś nowego.
Czuję się postprlowską szansonistką z podstawami śpiewu klasycznego. I nie wyzbędę się VIBRATO, NIIIIIIIGDDYYYYYYYY! Nie znoszę jazzu, Piosenka musi nieść jakieś przesłanie, musi być o czymś. więcej powiedzą Wam poczynania na naszym blogu.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"