Biblioteka

ulubiona część

Założony przez jamajka 48 wpisów ostatni wpis 4 lata temu Strona 1 z 3

Jest to temat stary, jak świat, ale tu podyskutujemy o tym, jakie książki lubicie i dlaczego. :)
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

najbardziej lubię część 5, bo najwięcej się dzieje i jest taka ciekawa
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Każda ma w sobie coś, ale również lubię piątą. Możliwe, że dzięki utarczkom wszelakim z Umbridge.

#4 1 polubienie

Ja także najbardziej lubię część piątą i w audiobooku przesłuchałam ją... no, bardzo dużo razy :)
"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Szóstka jest elegancka, ale dość dziwnie się tam zaczyna robić powoli.

#6 1 polubienie

Ja lubię "Czarę ognia" oraz "Kamień filozoficzny".
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Ja najbardziej lubię szóstkę. Bo jest to część, która pokazuje niby już prawie dorosłego Harregom, ale niedokonca.A i jest tam najwięcej nawiązan dorzeczywistości.

#8 1 polubienie

Ja najbardziej lubię chyba trójeczkę. Jeszcze dość lekka, za dużo ludzi to tam nie ginie, a już zaczyna się coś dziać.
No i, z sentymentu, jedyneczkę.
Dwójeczka też niczego sobie, chociaż najmniej z tych trzech.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Jeśli chodzi o Harry'ego to ja najbardziej lubię części piątą, i szustą.
May the force be with you!

#10 1 polubienie

Ja najbardziej lubię trójeczkę :)
🇺🇦 🇵🇱

No w sumie... Syriuszek sie tam pojawia i dla mnie słabe jest to, że jednak i tk ginie.

#12 1 polubienie

Daaawno nie czytałam. Każda część miała swoje uroki, ale trójkę lubiłam może trochę bardziej, bo zakończenie miała w sumie najlepsze spośród wszystkich części, a czwórkę, bo tam mamy najwięcej, że tak poiem fajerwerków, bo turniej, bo mistrzostwa i trzymające w napięciu zakończenie. Chodzi o to, że akcja nie ograniczała się tylko do tego otoczenia i pomysłów, które były wcześniej. Szóstka też mi się bardzo podobała ze względu na wspomnienia, które Dumbledore pokazywał Harremu.

#13 1 polubienie

Szóstka mi się podoba ze względu na to, że w końcu mamy więcej Dumbledore'a, a to jest ciekawa postać.

Cześć! Ja też jestem fanką Harry'ego i najbardziej lubię części trzecią, czwartą i piątą. Chyba najwięcej się tam dzieje, tylko mały minusik co do piątki, śmierć Syriusza jest niepotrzebna.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

siudemka i tylko siudemka! Naj wiecej akcji i wgl, no i poprostu jest epicko

Dla mnie czwurka, piątka szóstka i siódemka, bo zori się ciężko. Lubię śmierć W czwurce czeka się na te zadania i czuć niepokuj, w piątce też mamy tajemnicę i niesprawiedliwość.
Szustka i siódemka są mroczne ciężkie.
Prawda jest okruchem lodu.

Każda część ma coś fajnego w sobie, także ciężko mi stwierdzić, ae chyba od trójki wzwyż.

--Cytat (Puszkin):
Każda część ma coś fajnego w sobie, także ciężko mi stwierdzić, ae chyba od trójki wzwyż.

--Koniec cytatu No muszę się zgodzić z tą opinią. Jedynka i dwójka takie sobie były. Niby fajne, ale czegoś brakowało.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

Ale wiecie co? Mają swój klimat też. Tak teraz widzę z perspektywy czasu.

Ja dopiero teraz widzę, ile było fajnych cytatów w pierwszych częściach
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.