Cześć, mam na imię Marcin, mam 32 lata, mieszkam w Laskach koło Warszawy, niedaleko Ośrodka, w którym się uczyłem. Mam Aspergera. Bardzo lubię muzykę, szczególnie pop, czasami słucham też rocka. Interesuje mnie muzyka z XX i początków XXI wieku. Lubię grać na pianinie moje ulubione piosenki, ale nie potrafię samodzielnie robić akompaniamentu. Bardzo mi smutno, że nie mam już kontaktu ze znajomymi, którzy mi w tym pomagali. Teraz, jedyni znajomi ze szkoły, z którymi mam kontakt, to absolwenci, którzy tylko skończyli szkołę, ale nie studiowali, nie pracują i odpoczywają w domu, czyli tak jak ja. Niestety oni nie są aż tak uzdolnieni muzycznie. Lubię żarty i zagadki słowne oraz zabawne rozmowy telefoniczne jak "DeDektyw Inwektyw". Lubię też niektóre gry dla niewidomych, np. "Beatstar". Miło mi będzie poznać osoby o podobnych zainteresowaniach, Pozdrawiam Was serdecznie.
Heeej! Właśnie się głowiłem, bo naprawdę miałem problem, bo nie znam osoby niewidomej,która by otwarcie o spektrum mówiła... Założyłem dziś bloga, właśnie piszę z niego, w zasadzie to wczoraj, że się poprawię, bo już północ wybiła... Chciałbym coś na kształt takiego hybrydowego problemu zrobić, złożoność autyzmu i dysfunkcji wzroku, nieraz obserwuję u siebie jakieś zachowania, które dla niewidomych osób neurotypowych nie są straszne i ludzie nie postrzegają ich jako dziwnych... Marcin - jeżeli to Otrębek, to możemy razem się solidaryzować w problemie, bo mamy chyba to samo...
Ooo, ja z Maksem miałem bardzo dobry kontakt! W sensie Maksem jako instytucja, Maksymiliana Świętego Szkoła haha. :D Znam trochę osób stamtąd, Maksa Chlewińskiego kojarzę, ale tylko z tzw. widzenia w cudzym słowie.