Forum

Odtwarzacz Sansa Clip, opinie.

Forum mieszane

Poprzednia 8 / 8

daszekmdn

#141 ·

Gdzie takie rzeczy zrobić? Mam tak samo że mi gniazdo pada.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

markus1234

#142 ·

Ja swoją sansę zaniosłem do punktu, w którym się zajmują naprawianiem telefonów i innych urządzeń. Być może u Ciebie też taki punkt jest.

lukasz1993258

#143 ·

ja mam samse, która wgl nie działa.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#144 ·

Transcription

Mam problem znowu z Sansą Clip. Od wtorku się pojawił. Kiedy podłączam Sansę do komputera pojawia się taki komunikat. Dodam, że Sansa w ogóle nie działa. Nie chce się włączyć. Co mogło być tego powodem? Czekam na odpowiedzi.

lukasz1993258

#145 ·

Transcription

Odpowiadając na Twoje pytanie, no niestety te odtwarzacze mają właśnie takie odpały, że nie chcą odpalać po jakimś czasie. Ja właśnie jestem w posiadaniu takiego odtwarzacza, który w ogóle nie chce odpalać. Gdy się go podetnie pod komputer, to jest tylko dźwięk systemowy wykrywania urządzenia. Spróbuj na noc ten odtwarzacz podpiąć pod ładowarkę, pod normalną kostkę do ładowania. Ja tak kiedyś robiłem z innym egzemplarzem odtwarzacza, sam piszcząc takie i to pomagało. Aczkolwiek pomagało tylko na jakiś czas i potem na nowo już w ogóle nie chciał odpalać. Do tej pory tego egzemplarza, który mam obecnie jeszcze nie sprawdzałem. Dlatego nie chcę odpalać, ale zastanawiam się czy to w ogóle ma sens. Może go sprawdzę za jakiś czas, nie wiem kiedy, bo teraz mam trochę spratne głowie i po prostu nie mam jak do tego się zabrać. Na koniec mogę jeszcze powiedzieć tyle, że właśnie te odtwarzacze mają tą... ... cholerną wadę to przedłużać. Nie wiadomo skąd ta wada się bierze. Także pozdrawiam. Co do tego... Aha zapomniałbym na sam koniec. Co do tego komunikatu no to też często zyskam kilka Oceanus.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#146 ·

Transcription

Moja Sansa Clip poszła do naprawy. Mam nadzieję, że zostanie naprawiona.

lukasz1993258

#147 ·

powodzenia

markus1234

#149 ·

Transcription

Witam, przychodzę z takim typowym pytaniem. Wczoraj została mi zamówiona nowa sansa FlipZip przez Allegro i ona jest z zainstalowanym rockboxem. I teraz chodzi mi o to, że rockbox tam jest zainstalowany, tak przynajmniej w opisie pisało. I teraz chodzi mi o to, czy żeby stworzyć pliki głosowe, to trzeba tego rockboxa usunąć i zainstalować rockbox po swojemu, z plikami głosowymi? Czy można na tego rockboxa zainstalowanego stworzyć tylko pliki głosowe? Jak to jest? Bo nie wiem właśnie, jak dostanę tą sansę, to czy mam tego rockboxa usunąć i zainstalować z plikami głosowymi, tak po swojemu? Czy ten rockbox może być... Czy ten rockbox, który jest zainstalowany, o, może tak powiem, tam jest chyba język polski, nie? I czy da się na ten język polski stworzyć same pliki głosowe bez ponownej instalacji rockboxa? Czy trzeba koniecznie tego rockboxa usunąć i zainstalować na nowo? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.

markus1234

#150 ·

Już od poniedziałku mam nową sansę clip zip. Powiem tak: był tam zainstalowany rockbox, ale bez plików głosowych. Musiałem tego rockboxa przeinstalować, bo była tam wersja 3.13, a teraz obecnie jest 3.15. Na razie wszystko działa, mam 2 języki: angielski i polski.

markus1234

#151 ·

Transcription

Powiem teraz taką ciekawostkę. Mam tą nową sansę ClipSip i ona mi się doładowała do 100%. Więc albo ktoś mało z niej korzystał i bateria jest w dobrej kondycji, albo nie wiem. Bo wszystkie sansy jakie miałem, to się doładowały tylko do 90 par procent, a ta się doładowała do 100%. Także to jest ta ciekawostka.

lukasz1993258

#152 ·

Transcription

Cześć, słuchaj, no to wygląda na to, że po prostu ktoś z tej mp3 bardzo rzadko korzystał i dlatego działa tak jak działa, no i powinieneś się cieszyć, moim zdaniem, bo to dobrze. Ja co prawda nigdy nie miałem tej mp3 SanDisk Sansa Clip Zip, ale domyślam się, że chyba tak samo wygląda jak ta normalna mp3, także tyle jak na razie.

daszekmdn

#153 ·

Transcription

Sansa co miała dobre to nagrywanie z radia, bo można było zapisywać sobie do 320, natomiast moja niestety ostatnio zadzieliła zgona i muszę wymienić USB, bo po prostu kompletnie nie łączy.

daszekmdn

#154 ·

Transcription

A jeszcze tak tylko dodam, bo kiedyś tutaj poruszałem temat literowania przez Sansę, nie wiem czy finalnie wyjaśniłem, że da się to pominąć, da się to poprawić, czy nie. Natomiast jeżeli tak jak mnie wówczas wkurza Was literowanie folderów, literowanie tytułów, to w aplikacji Rockboxa na komputer jest zakładka, w której możecie wygenerować pełne nazwy folderów i utworów wybraną przez siebie syntezą i zapisać na Sansie, w której się tworzą pliki. I wszystko jest skrzytane poprawnie. Wadą tego rozwiązania jest fakt, iż za każdym razem, gdy dodamy jakiś kawałek, czy pod folder będzie trzeba to regenerować. Ale myślę, że jeżeli update'ujemy swoją playlistę, nie losowo dodając tam po jednym kawałku, jednym utworze, czy coś, tylko tak jak mi się to zdarzało, że już raczej masowo raz na tydzień, dwa, czy... rzadziej, nawet nie raz, dodając kilkanaście lub kilkadziesiąt utworów, to problem jest mniejszy i nie będzie to nikogo aż tak irytowało.

markus1234

#155 ·

Mam dziwny problem po aktualizacji RockBoxa na mojej Sansie Clip Zip. Otóż po aktualizacji, gdy się włącza Sansę, to nie ma żadnego gadacza, mimo, że pliki głosowe są utworzone. Co mogło się stać, i jak ten problem mogę rozwiązać? Czekam na odpowiedzi, bo to jest dla mnie dość pilna sprawa.
Poprzednia 8 / 8