Inne

Gdzie można smacznie i tanio zjeść

Założony przez agakrawcow 28 wpisów ostatni wpis 3 miesiące temu Strona 1 z 2

Jesteśmy z różnych miejsc Polski i świata.
Tu dzielmy się informacjami, gdzie można coś smacznego i niedrogiego zjeść.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

#2 1 polubienie

Jakby ktoś przejerzdżał przez Ozorków woj. Łódzkie to polecam Pizzerie Epaolo mieszczącą się na ulicy JanaPawła II. Najwiękrza pizza ma ok 60 cm i samemu raczej jej nie pokonasz. Ciasto zawsze chrupiące, składniki świerze a ceny nie zabiją. W każdym razie można najeść się do syta już za 40 zł. W przykładowym Mcdonaldsie nawet za 70 zł się nie najjesz.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

O, właśnie o coś takiego mi chodziło.
Może stworzy się nam całkiem fajna mapka tanich i dobrych lokali gastronomicznych.

#4 1 polubienie

Witajcie jakby ktoś był w krakowie to na ulicy szewskiej przy rynku głuwnym jest fajna pizzeria nazywa się boccajola jest tam menu w brajlu i obsługa jest przyjazna osobom niewidomym jak ktoś będzie w kraku i chciałby tam pujść to moge zaprowadzić mój nr tel 666212769

#5 1 polubienie

Jest jeszcze w Krakowie pizzeria Rewolucja? Serio- taka nazwa, a i nazwy pizz też mieli kozackie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Fajnie, że się swoją wiedzą dzielicie, nie wiadomo co komu i kiedy się przyda.

Witajcie w Kraku jest też tani lanczbar i bar mleczny. Tak wogule to tanio dla was to jest do jakiej kwoty bo dla każdego pojęcie tanio jest różne bo każdy inaczej zarabia

Wegaan bistro w Warszawie, laflaf, wegemiasto też w Warszawie.
Olastenka.

jeżeli chodzi o sieciówki to dagrasso jest spoko a w suwałkach kink kebab

#10 1 polubienie

Kraków i miłośnicy pizzy, ul. Lubicz i pizzeria "Pizza Garden", rewelacja i naprawdę włoska pizza w przystępnej cenie.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#11 1 polubienie

Polecam w poznaniu: restaurację Makaron (ul Zofii Naukowskiej 61) gdzie mamy do wyboru wiele potraw z makaronem w roli głównej, Oraz drógim miejscem które mogę polecić z całego serca, to Restauracja Odessa (ul. Główna 45).Raczej nie pizza, ale porządne duże jedzonko w cenie, która jest zjadliwa dla każdego..

#12 1 polubienie

W Żyrardowie warto zajrzeć do Cafe Filiżanka przy ul. Mireckiego 83. Poza słodkościami serwują tam również obiady. Wybór nie jest duży i nie codziennie można zjeść to samo, ale za dwa drugie dania, kompoty i szarlotkę zapłaciliśmy jakieś 45 zł, a było naprawdę smaczne. Zupa też raczej dużo by nie kosztowała, więc myślę, że za niewielką cenę da się tam najeść i napić kawy bez problemu.

Bardzo żadko, ale jednak bywam w tamtych stronach. Nie omieszkam zajrzeć.

Uważam, że lepiej w tym celu utworzyć oddzielne forum, a wątki zatytułować np. województwami. Powiedzmy, że wybieram się do Warszawy. Muszę najpierw przedzierać się przez wpisy o knajpach w Krakowie, Touniu, Zakopanem, Kielcach, Koszalinie, Bydgoszczy, Łodzi i może jakihś wioskach.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#15 1 polubienie

W poznaniu polecam jeszcze zagłębie kebaba, znaczy się ulicę Wielką, bar mleczny... Yyy... No nazwy nie pomnę, ale znajduje się jakieś kilkadziesiąt metrów od przystanku tramwajowego Plac Wolności po lewej stronie i do tyłu patrząc w kierunku jazdy tramwaju, kolejny bar, tym razem na Ogrodowej 1 lub 2 w piwnicy, w którym się zje dużo, barowo, smacznie i cały obiad z jabłuszkiem i kompotem gratis kosztuje chyba jeszcze nawet nie 20 złotych.

#16 1 polubienie

Dobry wieczór! Odświeżam wątek.
Podróżując po swoim województwie podlaskim nie raz zachodziłem do różnych barów. I tych droższych i ty tańszych. Na tą chwilę polecam restauracje Mickiewicza 62 znajdującą sie pod tym samym adresem w Bielsku Podlaskim. Można tam zjeść obiad w cenie poniżej dwudziestu złotych. Oprócz tego w Białymstoku polecam Bar Grodno. Sczególnie przy ul. Sienkiewicza, gdyż tam jest najmilsza obsługa ze wszystkich trzech punktów tej restauracji. Nie jest też drogo w restauracji Emka w Siemiatyczach. Za nie całe 20zł. można na prawdę porządnie się najeść. Szukając tanich restauracji nie należy zapomnieć o barze Omega w Siedlcach. Mimo, iż to nie jest moje województwo to za nie całe 20zł. można się bardzo dobrze najeść.
Jak na razie to będzie wszystko. Jak coś sobie przypomnę lub odkryję nowy dla mnie tani lokal to się tutaj do piszę. Wszystkie te restauracje to są z obiadami domowymi, a nie które mają też sałatki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

witam w gliwicach moge polecić restauracje kebab alaturka pizzeria alibabka bar teatralny i pizzerje dagrasso oraz dania na wage jeśli chodzi o restauracje w hotelach lub hostelach to restauracja w hostelu rajtan i restauracja w hotelu jaworowy dwór

Aleksandrów Łódzki tóż przy Łodzi, polecam gorąco Indian Burger. Może nie jest super tanio, ale burgera bydlaka, takiego z 420 G wołowiny i jeszcze z szarpaną wiepszowinką można tam zjeść. Mało tego, są tam też bardzo dobre Steki. RibEyeStecke. Znajdziemy tam także dania z ryb, jakieś obiadowe, ale o tym się nie wypowiem, bo jadałem i jadam tam zazwyczaj ze znajomymi. Na takie posiadówki dostaniemy tam Litrowy kufel piwa za jakieś 24 albo 25 PLN. Polecam ciemne. Ma taki ciekawy, cytrynowy smak. Idąc tam z moim przyjacielem wiemy, że nie będziemy z tamtąd nigdy wychodzić, a wytaczać się.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Łódź, ul. Piotrkowska, na wysokości ulicy Struga. Lokal Pizza Nowa. Samodzielnie komponujemy sobie tam pizzę z czego chcemy. Stosunkowo tanio i na prawdę dobrze.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Polecam Obiadkowo Bistro & Catering na Reymonta na Bielanach, ogromne porcje, sensowne ceny, pyszne, doprawione porządnie, trudno się jest do czegokolwiek przyczepić w sumie.
Esnaf i Tendur, kebaby na Jana Pawła na Śródmieściu w Warszawie baardzo polecam.
Otto Pompieri na placu bankowym to super miejscówka, niby taka brdziej ekskluzywna restauracja Włosk, ale ceny są zaskakująco przystępne, obsługa miła, a oferta szeroka i przecudowna.
Senter San