EltenLink

Śmieszne przypadki screenreaderów (wpisy z okresu wrzesień 2017 - czerwiec 2021)

Wróć do Wątki archiwalne

#121 Elanor

Swego czasu o ile dobrze pamiętam syntezator mowy Maja, odczytywał słowo hipnoza jako czipnoza.

Edit: O, widzę, że eSpeak też to robi. :)

2017-12-23 11:51

#122 denis333

A hipnozy nie piszę się przypadkiem przez samo h? Tak mi się przynajmniej wydaje.

2017-12-23 16:05

#123 jamajka

No ja ostatnio dowiedziałam się ciekawej rzeczy. Dostałam maila z życzeniami, a czytałam go na iphonie.
Voiceover ma taki cudowny zwyczaj, że po odczytaniu tekstu robi przerwę i mówi, co możesz zrobić, używając
jakiego gestu. Tekst brzmiał tak: i wiele błogosławieństwa bożego. Aby uzyskać dostęp do tej rzeczy,
użyj pokrętła. xd

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2017-12-23 16:21

#124 daszekmdn

:D Hahaaa, w androidzie napotkałem się też na różne krzaczki tego typu.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-12-23 19:40

#125 Elanor

Denis, możliwe, że ja się teraz walnęłam, bo z h zawsze mam problem, ale tamto to akurat w książce było.

2017-12-23 19:44

#126 denis333

Sam nie jestem do końca pewien, ale w głowie mi szumi, że Hipnoza to jest h raczej.

2017-12-23 21:34

#127 nuno69

Tak, bo to z angielskiego, a w ang jest hypnosis.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2017-12-24 06:08

#128 Elanor

Ok, mój błąd. Co nie zmienia faktu, że Majka tak czytała, bez względu na pisownię.

2017-12-24 13:51

#129 pajper

Hahaha, teraz ja padłem.
Przypadkowo ruszyłem touchpadem podczas czytania jednego tekstu.
O mój Boże... Microsoft Edge!

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-12-25 19:41

#130 lola

wczoraj czytałam sobie coś, i słyszę, chodziło tu tylko o, wiadomości Przedchwilny dialog, historia wielowierszowe
tylko do odczytu.

"Gdy się ucieka, ucieka się jak wilk. Nigdy po ścieżkach, którymi się kiedyś chodziło".
2017-12-25 19:47

#131 Elanor

Zosia z Maca, w poprzedniej wersji systemu, słowo marcowy, czytała jako markowy. Natomiast dalej czyta
słowo one, jako łan.

2017-12-27 11:27

#132 denis333

Dla tego ja ubolewam że na macu w prosty sposób nie da się mieć jakiegoś gregora, lub syntalka.

2017-12-27 11:30

#133 DJGraco

A w tedy z pianina rozległ się głos

Nokia TTS czyta to jako "A w tedy z pianina rozległ się głosowe"

2017-12-27 11:34

#134 daszekmdn

To co dziś zrobił Googlowy synth to chyba przeszło wszystko :D Niestety nie pamiętam co to było. Chodziło
o jakiś skrót a z pc rozwalał mnie zawsze dysk lokalny 1000 jeśli dobrze pamiętam, bo chyba tak było
na D jeśli chodzi o Agatę.

2017-12-27 21:42

#135 Lowca_Androidow

Tak - Agata, ale SAPI4
C: to był dysk 100
D: to był dysk 1000
Agata SAPI5 już tego płędu nie ma
W SAPI4 literka ć to agata SAPI4 mówiła coś w rodzaju pein

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2017-12-27 21:54

#136 misiek

Jeśli mnie pamięć nie myli to na Sapi 5 też był ten problem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-12-28 00:34

#137 Elanor

Tak. U mnie dysk D, nazywała data 500. :)

2017-12-28 09:37

#138 Lowca_Androidow

No nie, mam zainstalowaną Agatę SAPI 5 i nie gada już dysk 100 czy dysk 500 i ć czyta jak ć :)
Mam Agatę full :)

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2017-12-28 14:37

#139 daszekmdn

Przypomniałem sobie, z czego tak się wczoraj śmiałem. Transmisja w sieci kom wł Googlowy syntezator czyta:
Transmisja w sieci komisarz, właściciel.

2017-12-28 17:05

#140 misiek

Łowca androidów, bo zapewne masz tą od Wocalizera nie od Nuance czy tam Scansoftu.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-12-28 23:50