Forum

HawkEye, czyli nowy rozbudowany OCR dla nas już niebawem

!Archiwum

Poprzednia 4 / 10 Następna

Lowca_Androidow

#61 ·

A co z drukarkami z wbudowanym oprogramowaniem?
pdf to nie obraz, ale zeskanowany dokument to już obraz jedynie o rozszerzeniu pdf, doc, czepiacie się szczegółów, oczywiście, że samo urządzenie potrzebuje oprogramowania bo samo w sobie niewiele zdziała, ale jak widać co niektórzy potrzebują się wywyższyć i lubią się przechwalać.
To tak samo jakby powiedzieć, że to nie aparat robi zdjęcie czy to nie samochód jedzie bo przecież na to składa się wiele innych czynników, w samochodzie silnik, a obecnie dodatkowo komputer sterujący tym silnikiem, aw aparacie również jest matryca, w cyfrowych oprogramowanie sterujące, samolot leci? Kto steruje samolotem, pilot czy komputer? Dlaczego ten samolot się unosi,? i tak można sobie wymieniać.
Eh, szkoda gadać.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

papierek

#62 ·

1 likes
łowca, tutaj to nie kwestia czepialstwa, tylko poprawności faktów. Skaner nie skanuje domyślnie do pdf, bo możemy wybrać format, w którym ma być zapisany zeskanowany obraz. :P Poprawnie byś powiedział, gdybyś np. napisał, że word zapisuje domyślnie do doc lub docx, bo to jest prawda, ale w programach skanujących to się wybiera, a już napewno w finereaderze. :P
po co mi sygnatura?

Lowca_Androidow

#63 ·

Papierku, weź sobie drukarkę Konika Minolta Bizhup C220, po uruchomienieu domyślnie jest pdf, są programy które po wyborze skanu domyślnie wskazują pdf i oczywiście można sobie wybrać inny wyjściowy format, ale jako pierwszy ustawia się pdf i nie twierdzę, że zawsze choć ja do tej pory co używałem zawsze jako domyślny był pdf.
A co do skanu, czymże jest jeślinie zdjęciem? I to bez względu na rozszerzenie po kropce.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

papierek

#64 ·

1 likes
zgadza się, skan jest zdjęciem. Po to właśnie są takie programy jak ocr, żeby te zdjęcie zamienić na tekst.
po co mi sygnatura?

Lowca_Androidow

#65 ·

No tak, napisałem to do teog co napisał Tomecki "pdef to nie obraz"
Tak, wiem po co jest OCR i o tym pisałem bo od tego zaczęła się ta głupia dyskusja gdzie każdy chce pokazać jaki to jest mądry.
Chodziło przede wszystkim o to, że ten sofcik nie rozpoznaje pdf, a to format który jest najczęstrzym formatem do skanowania co da się zauważyć kiedy otrzymujemy jakieś zeskanowane dokumenty z różnych biur.

nuno69

#66 ·

Tu jest offtop, kasuję większość wpisó z tego wątku...
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

nuno69

#67 ·

Dziś testerzy otrzymali nową wersję, z wbudowanym wsparciem dla OCR wbudowanego w Win10.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

nuno69

#68 ·

Takoż zmienia się model subskrypcyjny, program nie będzie miał jednak wersji darmowej. Uważam że cena jest na tyle niska (20 PLN), że nie ma sensu tego rozbijać na dwie wersje

pates

#69 ·

ja czy tak czy tak bym kupił
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

papierek

#70 ·

1 likes
o, a to może być ciekawe.
20 pln to jest praktycznie nic, więc w sumie popieram krok.
po co mi sygnatura?

denis333

#71 ·

1 likes
A ja nie będę płacił za coś, co nie ma pewnego rozwoju i nie ma nawet możliwości przetestowania tego za darmo.
Już by kiedyś taki fajny developer, co to robił taaaaaki szum, po czym programy porzucał.

magmar

#72 ·

A kto CI każe?
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

denis333

#73 ·

No ale załóżmy. Gdybym chciał przetestować to co wtedy? Jestem w ciemnej piwnicy.
A tak poza wszystkim przypominam sytuację z adb managerem 2.0. Jakoś ani widu ani słychu.

nuno69

#74 ·

@Denis, a czy masz jakiś pomysł jak sensownie, podkreślam, sesnownie bez straty dla mnie mialbym rozwiązać triala?

tomecki

#75 ·

Wiesz, osobiście ból miałbym gdyby program kosztował np stówę lub więcej, ale dwie dychy to na prawdę mogę odżałować. Z resztą prócz tego pewnie i tak będzie ileś prezentacji tego czegoś więc o to bym się nie martwił.

nuno69

#76 ·

Żeby jeszcze ostatecznie rozwiązać sprawę z ADB Manager. API AB nie umożliwiało mi zrobienia wszystkiegvo, co chciałbym zrobić, a parsowanie wszystkiego przez CMD powodoiwalo, że sam ledwo czytałem swój kod.

zywek

#77 ·

1 likes
Nie przesadzajmy, parser linii można napisać raz i będzie robił wszystko, co będzie trzeba.

denis333

#78 ·

1 likes
@tomecki prezentacja nie odzwierciedli nigdy rzeczywistych wrażeń z użytkowania.
A nie zapłacę za coś, co w każdej chwili może być porzucone. Już raz tak zrobiłem z chicken nuggetem. Niby pieniądz niewielki, ale niesmak pozostał. Bo skoro wymagasz kasy za swój produkt, to rób tak, żeby miał on ciągłość rozwoju. Pan Christopher toth o tym chyba nie bardzo pamiętał. Niestety widząc dotychczasowe poczynania obawiam się, że będzie tak samo. I nie jest to bynajmniej jakiś osobisty przytyk w twoją stronę Nuno.
Po prostu stwierdzam niepodważalne fakty.

nuno69

#79 ·

Wesz, w przeiwieństwie do CN, który działa na usługach internetu nawet jeżeli ja program porzucę, to UWP OCR dalej będzie działal, niezmiennie i zawsze. Żywek tak, ale wtedy tak nie myślałem.

denis333

#80 ·

No... O ile czegoś w api nie zmienią lub nie zaktualizujemy systemu. Poza tym tak jak mówiłem. Nie wezmę czegoś, co wymaga ode mnie zapłaty bez możliwości przetestowania.
Poprzednia 4 / 10 Następna