[zrealizowana] blokada na komentowanie bloga
Wróć do Archiwum propozycji#1 papierek
Na blogu jednego z userów wyniknęła pewna kłótnia, która nasóneła mi rozwiązanie problemu niechcianych komentarzy na blogu. Moja propozycja brzmi: Jeżeli dodamy kogoś na czarną listę, to ten ktoś nie tylko nie może nam wysyłać wiadomości, ale również komentować naszego bloga. Mogło by być to opcjonalne.
#2 monstricek
O, bardzo dobry pomysł.
#3 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
popieram w całej rozciągłości i fajności
#4 magmar Konto zarchiwizowane
Dziwię się, że to nie było wprowadzone od początku. Czarna lista to czarna lista.
#5 misiek
Popieram całym sobom.
#6 lukasz1993258
popieram
#7 Lowca_Androidow
A ja się dziwię bo temat był już kiedyś poruszany i było więcej sprzeciwów niż poparcia, a tu nagle zmiana o 180 stopni, ciekawi mnie czym to jest spowodowane czy jest to może zależne od tego kto podsuwa pomysł?
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#8 balteam
Ja nie przypominam sobie aby ktoś cośtakiego podrzucał, ale nawt jeśli, to po prostu teraz sytuacja pokazuje, że jest konieczne zaostrzenie, spamy Marchewy na blogach czy tam innych spamerów.
#9 tomecki
Mnie w ogóle dziwi, że autor bloga nie ma wpływu na komentarze. Praktycznie wszędzie można tworzyć wpisy bez możliwości komentowania, w większości miejsc można usuwać komentarze itd. Tutaj trzeba normalnie życiorys ze zdjęciem do moderacji żeby ktoś z góry usunąć raczył. A niby blogi są własnością ich twóców...
#10 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
--Cytat (tomecki):
Mnie w ogóle dziwi, że autor bloga nie ma wpływu na komentarze. Praktycznie wszędzie można tworzyć wpisy bez możliwości komentowania, w większości miejsc można usuwać komentarze itd. Tutaj trzeba normalnie życiorys ze zdjęciem do moderacji żeby ktoś z góry usunąć raczył. A niby blogi są własnością ich twóców...
--Koniec cytatu
właśnie!
#11 Julitka
Moderacja komentarzy będzie wprowadzona prędzej czy później, ale pomysł z blokadą komentarzy na blogach również popieram.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#12 magmar Konto zarchiwizowane
Mówiąc szczerze szkoda, że używacie takich ogólników prędzej czy później. Kryzys jest TERAZ! Rozumiecie TERAZ! WIęc jeśli Wam zależy działajcie.
#13 cinkciarzpl
Magmar, lajk, ale przypuszczam że i tak wszystko stanie na tym, że Dawid jest sam, znaczy się, nie ma kto tego sprzątać.
#14 pates
popieram, jednak spammer jako gość będzie mógł dalej robić te rzeczy
#15 Zuzler
No to właśnie po to są takie rozwiązania, żeby nikt poza twórcą nie musiał być angażowany w sprzątanie.
#16 daszekmdn
Przede wszystkim zanim to, to należy dodać moderację komentarzy.
Później można dodać tą opcje z możliwością wyłączenia komentarzy od niezalogowanych jak ma np Wordpress.
#17 Lowca_Androidow
Moim zdaniem moderacji komentarzy nie powinno być, nie powinno się mieć możliwości ingerencji w czyjąś wypowiedź, jeśli nie pasuje, blokujemy kolejne, ale zmiana jakakolwiek mogłaby zmienić sens wypowiedzi.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#18 papierek
powinno. Mój blog, to ja decyduję co na nim jest i kogo komentarze są.
#19 Paulinux
Moderacja, ale bez edycji
#20 Zuzler
Edycja to by się przydała temu, kto komentarz wstawia. CHoć z drugiej strony... Hm...