archiwum propozycji

Rozdzielenie Krowy

Założony przez pajper 20 wpisów ostatni wpis 8 dni temu

Tak tak, wiem, że z dużym prawdopodobieństwem większość będzie przeciw i prawdopodobnie będę przegłosowany, ale dla mnie Krowa, którą generalnie uwielbiam odkąd Paulina mi pokazała, nie pasuje do Game Roomu.
Ona ma zupełnie inny interfejs, inne wymagania, idea jak Dzienna Krowa nie pasują nijak do idei stołów.

Prawdę mówiąc widziałem szkic jako osobny program i tam uwielbiam sobie odpalić go szybko i bawić się w rozwiązywanie. Przy potrzebie przedzierania się przez menu, tworzenia stołów etc. nie chciałoby mi się.
Ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że mam osobny program z poprzednich testów i będę go sobie używał, więc dla mnie nie problem, ale boję się, że po prostu gra straci na użyciu i zainteresowaniu z powodu tej formy. Dla mnie Game Room jest super do gier drużynowych, ale Krowa? No jakoś mi nie pasuje.

Najwyżej mnie zakrzyczycie. :D
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Akurat miałem podobne wrażenie, że trochę inna filozofia i w ogóle. Że jakby mamy program w programie. Z drugiej jednak strony, a nóż widelec z powodu gamerooma ktoś zainteresuje się krową, a z powodu krowy ktoś zainteresuje się gameroomem. A z jeszcze innej strony, te wyścigi i w ogóle to pasuje ideą do tego wszystkiego, co ja już mam... Ostateczny głos ma i tak Paulinux, a że zadecydowała w ten sposób i można powiedzieć, że integracja się mimo wszystko udała i udała się dobrze, no to hmm...
po co mi sygnatura?

To można zrobić wywołanie programu programem i uruchamiać Krowę jako coś odrębnego. I dać ją zainstalować osobno :)
INFP

Za dużo kombinowania. Wydaje mi się, że na tym etapie i tak decyzja została podjęta.
po co mi sygnatura?

Mi się wydaje, że tak jest spoko, bo nie trzeba mieć osobnych programów do gier. Zgadzam się z Papierem, że to może napędzać zainteresowanie. Kolejna rzecz jest taka, że właśnie międzyinnymi takie gry jak krowa pozwalają się odróżnić gameroomowi od quentina itp. Im więcej będzie zróżnicowanych gier na gameroomie, tym lepiej dla eltena i gamerooma.

Nadal mam mieszane uczucia. Opinia od wszystkich mile widziana
Happy hacking

Ja wiem, że nie chciałoby mi się odpalać osobnego programu, przez co grałbym dużo mniej niż teraz

A to ja mam odwrotnie, mi w Game Roomie nie chciało się jej odpalać. Na szczęście mam starą instalkę od Pauliny, więc po prostu na nowo sobie ją zainstalowałem. xd
#StandWithUkraine

Ale ja bym, uczciwie mówiąc, w Game Roomie w nią nie grał.
Dla mnie zabawa polegałą na: szybko odpal, rzuć sobie 4-5 liter, przeleć czekając na kompilację czy inną rzecz w tle, baw się. Teraz, z przedarciem się przez Game Room, listę stołów, pamięć o stole prywatnym etc. po prostu dla mnie się to zbędnie skomplikowało.
#StandWithUkraine

Ale masz jeszcze wyścigi i wiezę słów. Co już się wpasowywuje w gameroom.
po co mi sygnatura?

Ej mam chory pomysł, zrobię na to nowy wątek
Happy hacking

Mi się gameroom na tyle wydaje intuicyjny w nawigacji, że nie jest to jakaś gargantuiczna różnica, ale rozumiem co masz na myśli. Porównałem sobie dwie wersje krowy i to jest jakaś kilkusekundowa różnica na twoją korzyść, ale dla mnie to jest cena, którą mogę zapłacić za fajną platformę do gier

Mogę wywalić opcję stół prywatny przy dziennej krowie. I tak jest prywatny. Ale to, co zaproponowała pauilina przy widgecie, jeśli w ogóle jest to do zrobienia ma jeszcze więcej sensu.
po co mi sygnatura?

ja też w krowę bym grał nie tak często, ale w quntengerze sobie w nią pogram, w sumie nawet inaczej. W krowę normalnie pewnie bym nie
zagrał, bo by mi się nie chciało instalować.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Stół prywatny przy dziennej krowie rzeczywiście jest do wywalenia. Moje mieszane uczucia wynikały właśnie z feedbacku na temat większej liczby kliknięć w celu uzyskania tego samego, ale jeśli będzie możliwość tworzenia konfigurowanych w ustawieniach stołów z poziomu widgetu, cały ten argument odleci w kosmos, bo nawet będzie jeszcze mniej kliknięć niż w pierwotnej wersji.
Happy hacking

Czy ja wiem, czy to serio tyle kliknieć? Sprawdziłem specjalnie. Od wejścia do gameroomu raz enter, dwa razy k i potem 3 razy enter i startujemy z dzienną krową, czy to faktycznie jest dramat?
po co mi sygnatura?

Pamiętajcie, że nie trzeba przejeżdżać całego okienka i w ogóle.
po co mi sygnatura?

ta różnica jest serio znikoma. Ja kiedy sprawdzałem robiłem to tak jak właśnie napisałeś

Sprawdziłem nawet dla losowego słowa, ścieżka trochę dłuższa, ale to też nie aż tak, że trzeba się przedzierać przez mnustwo ustawień i całą liste gier, bo po liście gier i tak możemy przemieszczać się literami
po co mi sygnatura?

#20 1 polubienie

Też należe do grona tych stworzeń, które nie instalowałyby jej, gdyby była osobnym programem. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.