Skycash
Wróć do inne#1 mikolajholysz
Dla tych, co jeszcze nie wiedzą, czas jakiś temu zdecydowanie poprawiła się dostępność skycasha, przynajmniej na iOs, nie wiem, jak z Androidem. Kiedyś to ponoć była tragedia, ale teraz całkiem, całkiem ładnie to działa. Aplikacja służy do kupowania biletów wszelkiego rodzaju, od kolei do parkingów czy kin. Dziś korzystałem poraz pierwszy i działa to całkiem całkiem fajnie. Interfejs jest intuicyjny, nie ma wiele szukania, wszystko jest tam, gdzie być powinno i nie mając doświadczenia z aplikacją powinniśmy sobie poradzić. Możecie mieć problem z aktywacją tzw. konta Skycash (ze względu na biurokrację) i z weryfikacją karty płatniczej (ze względu na dostępność), ale można płacić za pomocą banków, np. m Transfer, Inteligo i inne podobne.
#2 balteam
na andku podobno też teraz bardzo dobrze. Tylko za bilety lotnicze jakąś prowizję pobierają, także drożej wychodzi, ale nie wiem o ile.
#3 siwy4don
Też jakiś czas temu pobrałem i całkiem fajna sprawa, tylko chyba w biletach pkp intercity nie pokazuje połączeń z przesiadkami. Dopiero, jak wejdziemy w zaplanuj podróż można zobaczyć połączenia z przesiadkami.
#4 dawek
Tak, faktycznie poprawili dostępność tej aplikacji, w biletach intercity nie pokazuje połączeń z przesiadkami i nie wiem też jak kupić bilet do kina. Jeżeli chodzi o tą weryfikacje to chyba jest ich dwie. Pierwsza jest po to, aby płacic poprzez konto skycash, a dróga żeby wypłacać środki z bankomatu i te weryfikacje trzeba było przejść do jakiegoś konkretnego dnia i nie wiem, czy jest możliwosć teraz.
#5 piter9521
Chyba jest. Najlepiej zrobić ją przez stronę internetową.
#6 dawek
O ile się nie mylę to weryfikacje zawsze trzeba było na stronie, tylko w przypadku pierwszej przekierowało na stronę, a jak klikam teraz w następną pojawia się komunikat coś w stylu, że weryfikacja jest w tej chwili niedostępna.
#7 zywek
Ja tam IC mobile używam bo to jedno na drugim w sumie jest.
#8 balteam
mi jakiś błąd wywalał jak wybrałem ulgi itd i klikałem kup w ic, dlatego sky cash używam, ale jedno i drugie ok faktycznie.
ktoś wie jaka prowizja za kupowanie biletów lotniczych?
#9 cinkciarzpl
Ja nie wiem, czym się tak podniecają zwolennicy skycasha. Od jakiegoś czasu bilkom stał się na tyle dostępny, że kupowanie tam to przyjemność, a żadnej biurokracji przechodzić nie trzeba. Przynajmniej jeśli chodzi o bilety kolejowe i ich kupowanie.
#10 balteam
Jak masz konto na skycashu to nie ma sensu zakładać konta na bilkomie, jak już te konto masz to pewnie tak samo szybko się kupuje bilety.
#11 siwy4don
A czy na bilkomie pokazuje połączenia z przesiadkami? Na skycashu niestety nie.
#12 zywek
Przecież bilkom od 2015 nie jest rozwijany