Blind shel classic- co myślicie.
Wróć do inne#361 denis333
@cinkciarz jak to jest, że czesto potrafisz zajebiście npisać o tym, co ja już jakiś czas chciałem przekazać, tylko jakoś nigdy mi się nie składało? Like pod postem już zapodałem. A tutaj wielki szacun dla ciebie. Takich, moi drodzy państwo powinno się tutaj mieć moderatorów.
#362 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Mi się nie chce nosić dwóch sprzętów, mogąc spontanicznie korzystać z jednego.
#363 cinkciarzpl
To nie wielki brat, to oko Moskwy ;)
#364 magmar
Raczej Stanów kochani, to od czego się tak uzależniliście ma siedzibę w Stanach
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#365 cinkciarzpl
Wolę po prostu nie utrudniać sobie żywota. Pod prąd się szło głównie za dzieciaka i co prawda sporo mi to dało, ale teraz jestem wygodny. Portwel, telefon i mini komputerek w jednym to jest to i nie jest tak, że przesiaduję popołudnia na fb. jak pisał darek, minusy dotyku skutecznie rekompensują mi możliwości, chociaż dla mnie problemu z dotykiem nie ma właściwie żadnego. Może wypróbujcie telefon z czystym androidem? To na prawdę jest rużnica w komforcie używania w porównaniu do super cudów na kiju wciskanych w salonach.
ps. Jestem uzależniony od prądu, od systemu wodociągowego bo nikt już ze studni nawet na wsi jak za dawnych czasów nie czerpie, od gazu (jezu, zakryncom!) i od kilku innych rzeczy. Jak cały świat rozwinięty. Rynku w pojedynkę nie pokonasz, kijem Wisełki nie zawrócisz a jak będziesz się kopać z koniem to finalnie przegrasz. No i tyle. Z mojej strony eot.
#366 magmar
OOOO Właśnie, Cinkciarzu dotknąłeś sedna sprawy, dla innych utrudnieniem żywota jest KLAWIATURA DOTYKOWA, jesteś inteligentny więc ufam, że to PRZYSWOIŁEŚ.
#367 pates
Mnie się maży taki telefonik z zawiasem, po jednej stronie klawiatura, po drugiej ekran, ale klawiatura querty najlepiej. Dobrze też, jakby była odpinana.
#368 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Jeden z moich przedmówców napisał: "Portwel, telefon i mini komputerek w jednym to jest to"
Cóż, portfel i tak muszę nosić, chociażby z uwagi na dowód osobisty i legitymacje. W tej sytuacji bez różnicy, czy płacę telefonem czy kartą. Telefon dotykowy nigdy nie zastąpi mi komputera ani przenośnego odtwarzacza muzyki, co tłumaczyłem wielokrotnie. Ale rozumiem ludzi, którzy mają odmienne zdanie.
#369 mateponczas
Cinkciarzu, lajk powędrował ode mnie. Cieszę się, że mamy w tym temacie takie same poglądy.
#370 magmar
CInkciarzu, za to też dam CI like'a:
Wolę po prostu nie utrudniać sobie żywota. Pod prąd się szło głównie za dzieciaka i co prawda sporo mi to dało, ale teraz jestem wygodny.
#371 misiek
Ale jakie myślenie o słuchawkach? Toć to odpalasz i gra, co tu więcej myśleć? Co do true vireless, ja mam we wszystkich holerny dyskonfort, bo dokanałówek generalnie nienawidzę, a te douszne zwłaszcza typu airpods notorycznie mi wypadają z uszu, a już totalnie przesrane jest w komunikacji miejskiej, gdzie autobus ostro wychamuje, a słuchawka może ci polecieć gdzieś na drugi koniec autobusu więc nie, dla mnie słuchawki douszne bez kabla to strasznie głupie rozwiązanie.
#372 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Takie, że nie chce mi się siedząc w metrze, tramwaju czy jakimś pomieszczniu notorycznie myśleć o słuchawkach. Nie wspominająć o spacerach etc. To nie ja żyję dla telefonu, tylko telefon ma być dla mnie.
#373 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Kolejna zaleta. Jadę gdzieś pociągiem i chcę szybko zadzwonić w miejsce wymagające obsługi tonowej. Niby drobne ułatwienie, ale dotykowce przeważnie świrują, jeżeli telefon jest przyłożony do ucha.
#374 zywek
Na flecie sobi zagraj.
#375 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Nie opanowałem Tej umiejętności. Zawsze mogę wziąć u Ciebie korki i się podszkolić.
#376 zywek
Ja nie umiem, ale ponoć się da. Nie sprawdzałem.
#377 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Nawet jeżeli metoda skuteczna, to generuje kolejny sprzęt jak słuchawki. Nie wchodzę w to.
#378 tomecki
Też chciałbym coś fajnego z klawiaturą, ale jednak mam zbyt dużo aplikacji, których na Blindshellu nie ma i raczej nie będzie, bo np. są typowo polskie jak np. aplikacja banku, rozkład jazdy PKP, czy chociażby Pyszne.pl albo Inpost lub Mmpk. Aha, jeszcze apka Lidla, czasem Biedronki, X-kom no i jakieś tam rozwiązania dedykowane dla niewidomych, ale też lokalne jak np. Totupoint.
Swoją drogą czy tłumacz od Google albo Lookout jest w katalogu apek na Blindshella? no i nadal nie wiem jak ten telefon nagrywa.
#379 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Lookout jest. Próbkę nagrania wrzucę na dniach.
#380 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Tłumacza nie ma.