EltenLink

Blind shel classic- co myślicie.

Wróć do inne

#361 denis333

@cinkciarz jak to jest, że czesto potrafisz zajebiście npisać o tym, co ja już jakiś czas chciałem przekazać, tylko jakoś nigdy mi się nie składało? Like pod postem już zapodałem. A tutaj wielki szacun dla ciebie. Takich, moi drodzy państwo powinno się tutaj mieć moderatorów.

2021-10-15 07:44

#362 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Mi się nie chce nosić dwóch sprzętów, mogąc spontanicznie korzystać z jednego.

2021-10-15 09:49

#363 cinkciarzpl

To nie wielki brat, to oko Moskwy ;)

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-10-15 10:46

#364 magmar

Raczej Stanów kochani, to od czego się tak uzależniliście ma siedzibę w Stanach

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2021-10-15 11:00

#365 cinkciarzpl

Wolę po prostu nie utrudniać sobie żywota. Pod prąd się szło głównie za dzieciaka i co prawda sporo mi to dało, ale teraz jestem wygodny. Portwel, telefon i mini komputerek w jednym to jest to i nie jest tak, że przesiaduję popołudnia na fb. jak pisał darek, minusy dotyku skutecznie rekompensują mi możliwości, chociaż dla mnie problemu z dotykiem nie ma właściwie żadnego. Może wypróbujcie telefon z czystym androidem? To na prawdę jest rużnica w komforcie używania w porównaniu do super cudów na kiju wciskanych w salonach.
ps. Jestem uzależniony od prądu, od systemu wodociągowego bo nikt już ze studni nawet na wsi jak za dawnych czasów nie czerpie, od gazu (jezu, zakryncom!) i od kilku innych rzeczy. Jak cały świat rozwinięty. Rynku w pojedynkę nie pokonasz, kijem Wisełki nie zawrócisz a jak będziesz się kopać z koniem to finalnie przegrasz. No i tyle. Z mojej strony eot.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-10-15 14:43

#366 magmar

OOOO Właśnie, Cinkciarzu dotknąłeś sedna sprawy, dla innych utrudnieniem żywota jest KLAWIATURA DOTYKOWA, jesteś inteligentny więc ufam, że to PRZYSWOIŁEŚ.

2021-10-15 15:13

#367 pates

Mnie się maży taki telefonik z zawiasem, po jednej stronie klawiatura, po drugiej ekran, ale klawiatura querty najlepiej. Dobrze też, jakby była odpinana.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-10-15 15:17

#368 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Jeden z moich przedmówców napisał: "Portwel, telefon i mini komputerek w jednym to jest to"
Cóż, portfel i tak muszę nosić, chociażby z uwagi na dowód osobisty i legitymacje. W tej sytuacji bez różnicy, czy płacę telefonem czy kartą. Telefon dotykowy nigdy nie zastąpi mi komputera ani przenośnego odtwarzacza muzyki, co tłumaczyłem wielokrotnie. Ale rozumiem ludzi, którzy mają odmienne zdanie.

2021-10-15 15:46

#369 mateponczas

Cinkciarzu, lajk powędrował ode mnie. Cieszę się, że mamy w tym temacie takie same poglądy.

Edytowano 2021-10-15 16:27

#370 magmar

CInkciarzu, za to też dam CI like'a:
Wolę po prostu nie utrudniać sobie żywota. Pod prąd się szło głównie za dzieciaka i co prawda sporo mi to dało, ale teraz jestem wygodny.

2021-10-15 16:34

#371 misiek

Ale jakie myślenie o słuchawkach? Toć to odpalasz i gra, co tu więcej myśleć? Co do true vireless, ja mam we wszystkich holerny dyskonfort, bo dokanałówek generalnie nienawidzę, a te douszne zwłaszcza typu airpods notorycznie mi wypadają z uszu, a już totalnie przesrane jest w komunikacji miejskiej, gdzie autobus ostro wychamuje, a słuchawka może ci polecieć gdzieś na drugi koniec autobusu więc nie, dla mnie słuchawki douszne bez kabla to strasznie głupie rozwiązanie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-10-15 16:43

#372 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Takie, że nie chce mi się siedząc w metrze, tramwaju czy jakimś pomieszczniu notorycznie myśleć o słuchawkach. Nie wspominająć o spacerach etc. To nie ja żyję dla telefonu, tylko telefon ma być dla mnie.

2021-10-15 17:15

#373 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Kolejna zaleta. Jadę gdzieś pociągiem i chcę szybko zadzwonić w miejsce wymagające obsługi tonowej. Niby drobne ułatwienie, ale dotykowce przeważnie świrują, jeżeli telefon jest przyłożony do ucha.

2021-10-18 12:01

#374 zywek

Na flecie sobi zagraj.

2021-10-18 13:20

#375 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Nie opanowałem Tej umiejętności. Zawsze mogę wziąć u Ciebie korki i się podszkolić.

2021-10-18 13:31

#376 zywek

Ja nie umiem, ale ponoć się da. Nie sprawdzałem.

2021-10-18 13:33

#377 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Nawet jeżeli metoda skuteczna, to generuje kolejny sprzęt jak słuchawki. Nie wchodzę w to.

2021-10-18 13:34

#378 tomecki

Też chciałbym coś fajnego z klawiaturą, ale jednak mam zbyt dużo aplikacji, których na Blindshellu nie ma i raczej nie będzie, bo np. są typowo polskie jak np. aplikacja banku, rozkład jazdy PKP, czy chociażby Pyszne.pl albo Inpost lub Mmpk. Aha, jeszcze apka Lidla, czasem Biedronki, X-kom no i jakieś tam rozwiązania dedykowane dla niewidomych, ale też lokalne jak np. Totupoint.
Swoją drogą czy tłumacz od Google albo Lookout jest w katalogu apek na Blindshella? no i nadal nie wiem jak ten telefon nagrywa.

2021-10-21 23:27

#379 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Lookout jest. Próbkę nagrania wrzucę na dniach.

2021-10-21 23:33

#380 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Tłumacza nie ma.

2021-10-21 23:33