Blind shel classic- co myślicie.
Wróć do inne#321 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Nie ma. Jest tylko dyktowanie.
#322 misiek
Jak może być asystent, jak to nawet niema usług Google?
#323 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
A no nie ma.
#324 daszekmdn
zdecydował bym się na ten telefon, gdyby nie konieczność pisania na klawiaturze numerycznej.
Joystick do przechodzenia po elementach i ekran dotykowy do pisania braillem, to by było to czego mi trzeba.
Nagrywanie rozmów, Telegram, Whatsapp, przeglądarka internetowa i tyle mi do szczęścia wystarczy.
#325 daszekmdn
Odniosę się jeszcze do postu Tomeckiego:
Jestem młody, a nigdy się nie polubiłem z dotykowymi wynalazkami.
Zawsze w dyskusjach odpowiadam, że głaskać, to ja sobie mogę kota a nie telefon.
Nawet przykład z dnia dzisiejszego:
Czas na zmianę sprzętu, to i smsy trzeba wyeksportować. Wszystko spoko, ale żeby to zrobić siedziałem prawie godzinę i szlak mnie trafiał.
Nie mogłem wyeksportować sobie tego do pamięci wewnętrznej własnego folderu, bo wyświetlała się tylko appka Ostatnie w której był brak elementów, a nie jakiś sensowny manager plików. Na telefonie z większą pamięcią używałem Total commandera i pracowało mi się z nim dość sensownie.
Dylemat:
Kupować Andropadło za około 1000zł, aby wykorzystywać z 10 procent jego możliwości czy Blindshella za 2000 aby wykorzystywać z 80 procent, to już chyba lepiej sprzedać wszystko i zamieszkać w głuszy bo żadna opcja dla mnie nie jest sensowna.
Telefonu używam do dzwonienia, bo do tego jest jak dla mnie telefon, a to co obecnie nazywa się telefonem to jest... komputer dla ludzi, którzy nie mogą mieć kota, to i głaszczą plastik.
Komunikacja: Telegram, whatsapp.
Nagrywanie rozmów i dyktafon, chociaż i tak zawsze noszę osobny ale nigdy nie wiadomo.
Z bajerów to radio FM, ale żeby był z niego pożytek to dobre jak w starym dobrym Samsungu J700, którym robiłem nawet DX-Y i koniecznie z nagrywaniem.
Tyle starczy jak chodzi o możliwości telefonu dla mnie.
Blindshell oferuje to wszystko, po za nagrywaniem z radia, chociaż nie wiem akurat jakiej jakości jest odbiornik.
Ale co z ceną? No właśnie. Nie ma dla mnie idealnego telefonu w idealnej cenie. 500zł to jeszcze bym dał, ale więcej? Już mi starczy, że operator ze mnie zdziera kilka stówek na rok.
#326 pates
@Daszek podpisuję się rękam i, nogami i głową, chociaż blindshella bym kupił pod 2 warunkami.
1. Cena mniejsza.
2. Otfarty system.
#327 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Pates, Możemy się w ten sposób licytować i ja powiedziałbym, że kupiłbym zwykły telefon z androidem pod warunkiem, że będzie mały i dysponował klawiaturą numeryczną. Skupmy się na realiach.
#328 pates
To pierwsze jest realne
#329 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Nowego nie ma.
#330 pates
Powiedziałem pierwsze, czyli mały.
#331 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
A ja chcę jedno i drugie. Ba. Mam jedno i drugie.
#332 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Pates, mnie nie interesują półśrodki.
#333 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Kolejna zaletaBlindshella. Jadąc w podruży albo idąc o wiele łatwiej zadzwonić w jakieś miejsce i potem wybrać tonowo dany numer.
#334 pates
Mapewno jego zaletą jest szybkie wybieranie
#335 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
No właśnie. A bez słuchawek na dotykowcu idzie się zajechać, albo trzeba odsunąć telefon od ucha i wszyscy do okoła słyszą, co robisz.
#336 cinkciarzpl
Oj tam. Są słuchawki bluetooth. Przeczytałem manuala od tego bs'a i tak jak na początku kusił faktycznie, bo klawiszowy sposób obsługi jest zwyczajnie szypszy, tak po przeczytaniu uwarzam, że jest to telefon dla pewnej określonej grupy ludzi którzy raczej nie podąrzają za nowinkami, nie są do końca w tym cyfrowym świecie i najprawdopodobniej nigdy w nim nie będą, gdyż mają np choroby które im to uniemożliwiają a to w zakresie poznawczym, a to motorycznym lub po prostu lubią biadolić. Nie korzystają z nawigacji, raczej też nie podrużują bo w telefonie sobie połączeń nie sprawdzą chyba że przez web, płacą tylko gotówką itd. U takich osób może się to sprawdzić. Dla całej reszty jest to urządzenie drogie, zamknięte i ograniczone na wskroś które powinno kosztować 300 PLN max. No niestety, takie są fakty i można sobie zaklinać prowadząc jałowe dyskusje. Dobrze, że rynek wyprodukował takie sprzęty, bo faktycznie jest trochę osób które nowoczesne rozwiązania przytłaczają. Są dla nich jak zbyt duże ciuchy. Ale ja tego nie kupuję chyba że wersję lite jako awaryjną słuchawkę w razie padu.
#337 magmar
Boooożeeee, jeszcze jedno urządzenie ładować. Nie lubię słuchawek bluetooth.
W obecnych smartfonach zacyna to być standard, a ja nie lubię i już.
Naprawdę nie potrzebuję mieć miliona aplikacji do szczęścia, czy jestem ograniczona poznawczo, nie wiem, nie stwierdzono u mnie zaburzeń intelektualnych. (w ramach studiów miałam dostęp do testu Wechslera więc). motoryka też działa u mnie bez zarzutu.
Ot, nie lubię i już.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#338 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
I to jest merytoryczna odpowiedź. Mi ten telefon wystarcza, ponieważ ani brajl, ani dotyk mi nie odpowiada. Nic nie poradzę. Wiem, typowy android oferuje pierdylion apek, możliwości minilaptopa itp itd. Ale ja wolę klasyczny telefon wyposażony w komunikatory, a przelewy wykonuję telefonicznie i Bezpłatnie. Czy jestem zamknięty na nowe rozwiązania? Myślę, że nie. Przez 3 lata korzystałem z androida. Jakoś dawałem radę, ale to było użytkowanie dalekie od komfortu. Gdyby teraz na rynku pojawił się samsung o średnich parametrach, ale wyposażony w klawiaturę numeryczną, pewnie zainwestowałbym w drugi telefon.
#339 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Acha, w wątku zażalenie na pracę moderacji znajdziecie nieoficjalny hymn niniejszej grupy mojego autorstwa. To tak a propos notorycznego usuwania wpisów.
#340 magmar
A poza tym blindshell się naprawdę rozwija. W ciągu ostatniego roku zrobił gigantyczny progres.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"