Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Założony przez Julitka 922 wpisy ostatni wpis 7 lat temu Zamknięty Strona 41 z 47

#801 1 polubienie

To całe tłumaczenie się jest, bez obrazy, jeszcze bardziej dziecinne niż sama rezygnacja. Kogo to obchodzi? Organizatorzy zawsze powinni przewidzieć że nie każdy kto to zadeklarował, przyjedzie. Pierwsza ankieta odbyła się tyle czasu temu, że już sam fakt, że ktokolwiek się jeszcze na nią powołuje jest zabawny.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Co prawda to prawda Cinkciarzu. Mój post zostal napisany dla beki
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Jak się nie mylę, chodzi o przedostatnią ankietę, wktórej zgłosiło się ok 50 ludzi, a była ona chyba na początku czerwca, od połowy czerwca jest ostatnia ankieta, także chyba to nie jest bardzo odległy termin aby nie móc się na nią powoływać, chyba, że cośźle sprawdziłem, ale raczej nie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

mikolajholysz
nieodpowiedzialni, niesłowni, takie są właśnie dzieci, choć i te trafiają się bardziej odpowiedzialne i słowne.
Poza tym powinieneś czytać ze zrozumieniem, dziećmi nazwałem właśnie te osoby, któe się zgłosiły, a potem pez słowa wyjaśnienia zmieniły zdanie.Zuzer
lekkomyślne, , olewające ważne sprawy (bo żadne dla nich nie są ważne), nierzetelni, również właśnie bywają dzieci, bo nie muszą być ani rzetelne, ani rozsądnie myślące, choć jak wyżej, również i wśród dzieci trafiają się myślące zdroworozsądkowo i rzetelne.

Poza tym sądzę, że gdybym użył słowa "olewający" spotkałbym się z taką samą reakcją.
Poza tym kto bardziej kogo obraził, ja te dzeci czy te dzieci organizatorów? I jakoś nie widzę choć wzmianki, drobnej nagany za niewłaściwe zachowanie.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#805 2 polubienia

Cóż, szczerze mówiąc, aż ciekawi mnie kto to w tej drugiej ankiecie się zapisał. Jeśli jest tak jak myślę, czyli, że większość to były osoby średnio ogarniające rzeczywistość, to sorry, ale podobny obrót rzeczy mógł być do przewidzenia. Choć nie powiem, jeśli mamy 20 zgłoszeń, a nawet mniej skoro ten i ów rezygnuje, no to trochę zniewalający spadek.

#806 1 polubienie

ja mam hipotezę, że tam się mogło zapisać dużo osób, które stwierdziły, że może pojadą, może nie, ale w sumie zgłosić to się nie zaszkodzi. Puki nie wołają pieniędzy, to robie co chcę, jak zawołają to podejmę ostateczną decyzję. Nie były jednak na tyle zainteresowane, żeby ostatecznie pojechać.

Żeby nie było, ja swój przelew już wysłałem, zgłoszenie również.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#807 1 polubienie

Ja się tak zastanawiam. Parę osób tutaj pytało, czy jeszcze jest sens cokolwiek wpłacać i ja z jednej strony rozumiem, bo biorąc pod uwagę, co tu się ostatnio dzieje, można mieć wątpliwości, ale z drugiej strony wpłacanie zaliczek to jeden z warunków zapisu. Każda taka osoba, która do ostatniej chwili jej nie wpłaca, zwiększa tylko deficyt sprawiający, że zlot stoi pod znakiem zapytania i koło się zamyka.
Przyjaciel tworzy w nas nową przestrzeń, która prawdopodobnie nie zaistniałaby nigdy, gdybyśmy go nie spotkali. Tylko dzięki niemu rodzi się w nas nowy świat. – Anaïs Nin

#808 2 polubienia

Tym bardziej to dziwi, że każdy napisał od kogo wpłata w opisie przelewu i raczej nie powinno być to problemem dla Dawida, żeby poodsyłać pieniążki z powrotem.

#809 1 polubienie

wiesz, widząc dyskusje w innym wątku o 20zł, może boją się bycia okradniętymi?
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#810 2 likes

Oj tak, Dawid na pewno strzeli sobie sam w stopę i wszystkich okradnie, jak mogłam o tym nie pomyśleć.

#811 1 like

nie mówię o tobie, ale czytając tamten wątek... spodziewałbym się wszystkiego, po ludziach rzecz jasna, nie po Dawidzie.

#812 2 likes

Jakie to ślepackie <3

#813 2 likes

No dobra. Mamy 25 lipca. Ile mamy zgłoszeń?

#814 1 like

Nie drodzy Państwo. To ja zapytałam i to z zupełnie innej przyczyny, niż tu twierdzicie. Od ponad tygodnia mam problem z bankiem, który chyba nie ma zamiaru zostać rozwiązany i zanim prawdopodobnie przeniosę się gdzie indziej, wykonanie przelewu jest dość... problematyczne. Gdybym była na miejscu, dałabym te pieniądze komu trzeba do ręki, ale jeśli i tak zlot miałby się nie odbyć, to miałam średnią ochotę się z tym szarpać.

Ale niektórych boli to 20 zł. Jakbym jakąś zbrodnię popełnił. To już zapytać się nie można o śniadanie? Czy jest z tym jakiś problem? Za chwilę sobie zmieniam opis na pytanie o cenę śniadania to przejaw ochydnego ślepactwa. Ludzie, Jadę na zlot, druga osoba, która podniosła temat też jedzie, więc pytam kulturalnie, po co do tego wracać?

Darek to chyba nie chodzi o śniadanie, bo to było nawiązanie do innego wątku dotyczącego programu do rozpoznawania tekstu za magiczne 20 zł.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#817 2 likes

O śniadanie to ja pierwsza zaczęłam krzyczeć :D Wnioskować więc logicznie należy, że jestem godną przedstawicielką gatunku homo ślepakus.

O kurczę to przepraszam. Ale cieszę się, bo mam już kolegę ślepaka do pary. Witaj w klubie przyjacielu:).

#819 2 likes

Przyjaciółko szanowny przyjacielu, ale to szczegół. Może nie offtopujmy lepiej?

Zuzler jest rodzaju żeńskiego.:)
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"