Archiwum Czerwonej Księgi

[Rozwiązane] [Zmiana] [Konferencje] Oznaczanie dźwiękiem kanałów, na których ktoś jest

Założony przez Julitka 6 wpisów ostatni wpis 3 dni temu Zamknięty

#1 1 polubienie

Ja wiem, wiem. Zaraz po nazwie kanału jest informacja, kto jest i w ogóle.
Ale w kontekście apelu Moniki Zarczuk o limit dla nazw kanałów (to osobna kwestia, ale nie nagląca, bo teraz ich nie ma raczej) byłaby to użyteczna funkcja. Nawet "Polska społeczeność Eltena" to już są 3 sekundy, a pyknięcie, np. to samo, co przy nieprzeczytanym wątku/wpisie blogowym, już by mi pokazało, że owszem, mogę poczekać i posłuchać, kto tam jest
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

W ogóle zastanawiam się nad takimi dźwiękowymi szybkimi informacjami na tematy różne. Bo nie tylko można dawać dźwięk, że jest nowe, czy tam siedzi ileś osób, ale wysokością dźwięku pokazać, ile, tak mniej więcej, tych osób lub nowości jest. Im wyższy dźwięk, tym więcej.

Dla mnie zbędny ficzer. No ale sama propo dla mnie jest zbędnym ficzerem. Chociaż ta akurat w sumie nie...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#5 1 polubienie

Plus tego pomysłu to spójność z innymi funkcjami programu. Dźwięk na forum też oznacza, że wątek ma jakąś wartą uwagi właściwość, więc tu oto fajnie by zajrzeć.
-- (Julitka):
Ja wiem, wiem. Zaraz po nazwie kanału jest informacja, kto jest i w ogóle.
Ale w kontekście apelu Moniki Zarczuk o limit dla nazw kanałów (to osobna kwestia, ale nie nagląca, bo teraz ich nie ma raczej) byłaby to użyteczna funkcja. Nawet "Polska społeczeność Eltena" to już są 3 sekundy, a pyknięcie, np. to samo, co przy nieprzeczytanym wątku/wpisie blogowym, już by mi pokazało, że owszem, mogę poczekać i posłuchać, kto tam jest
--

680489e Add a sound for conference channels with users (#99)
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.