Archiwum Czerwonej Księgi

[Rozwiązane] [Błąd] [Pozostałe] Feed: Dołączone audio ma 61 sekund. Nagrywane wbudowanym recorderem

Założony przez daszekmdn 6 wpisów ostatni wpis 7 dni temu Zamknięty

Coś się tu nie spina.
Nagrałem wbudowanym w Eltena przyciskiem nagraj a on przy wysyłce i tak się zbuntował i stwierdził, że Dołączone audio ma 61 sekund.. Czyżby Elten nagrywało jedną sekundę za dużo, lub znów problem z obliczaniem czasu?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

To w sumie robota dla AI. Elten sprawdza co jakiś czas czy audio nie przekroczyło limitu, a serwer dla offsetu pozwala na 64 sekundy. Na forach podobnie, limit jest o 4 sekundy większy od faktycznego dla rozjazdów.
Tylko Elten sprawdza co ramkę czy audio nie przekroczyło 60 sekund, co już może dać offset kilku ms. Potem zrzuca i tak bufor nagrywania, czyli o ile mnie pamięć nie myli, 250 ms. A więc zanim zatrzyma nagrywanie, z 60 sekund może się zrobić 60 i pół albo nawet 60 i trzy czwarte.
To normalne i powinien to przepuszczać.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

no dobra, ale ja sobie nagrywam i nagrywam i co ma się stać? jakiś sygnał, że minuta mineła?
jak sprawdzasz czas nagrania?
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

ok, hm powinno działać, u mnie jest ok po testach:
Mam nadzieję, że jest ok.
Nagrywanie w feedzie: timer zatrzymuje na 60 s, ale bufor zrzuca się po nim, więc plik wychodzi minimalnie
dłuższy (zmierzone 60,04 s). Klient wtedy pokazuje „nagranie ma 61 s, skróć do 60" i blokuje wysyłkę. Poprawka
daje 1 s tolerancji: ostrzeżenie leci dopiero gdy przekroczysz limit o więcej niż sekundę. Limit 60 s bez zmian,
za długie pliki z dysku dalej łapane. PR: https://github.com/dawidpieper/elten3/pull/94

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#5 Edytowano

O to ja liczę na wrzuconą tą poprawkę jeszcze w 3.0.1
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

8f43235 Tolerate one second of overshoot in feed audio duration check (#94)
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.