1 likes
Witam. Mam taką propozycję, żeby można było usówać ludzi z konwersacji grupowych, albo przynajmniej żeby twórca takiej konwersacji mógł usówać urzytkowników. Taką propozycję mam dla tego, że czasem do konwersacji ludzie dodają jakichś ludzi, którzy spamują i rozwalają konwersację w 5 minut.
Ja wiedziałam, że kiedyś był z tym problem, ale wydawało mi się, że został rozwiązany. Najwyraźniej coś mi się tylko ubzdurało. :)
To napisz.
-- (daszekmdn):
To jest tak oczywista opcja, że to poracha jakaś że tego nadal nie ma :D
--
-- (daszekmdn):
To jest tak oczywista opcja, że to poracha jakaś że tego nadal nie ma :D
--
Nie wiem, czy jak napiszesz do dewelopera, nie zrobi tego przecież.
Wiem, że osoby robiły mniej lub bardziej udane pulle, chyba bardziej do klienta, ale robiły. Teraz są Codexy i takie tam, czemu nie spróbować?
-- (daszekmdn):
Pragnę Cię uświadomić, że komponent serwerowy nie jest udostępniony.
--
Wiem, że osoby robiły mniej lub bardziej udane pulle, chyba bardziej do klienta, ale robiły. Teraz są Codexy i takie tam, czemu nie spróbować?
-- (daszekmdn):
Pragnę Cię uświadomić, że komponent serwerowy nie jest udostępniony.
--
Problem jest w czymś innym i to o wiele szerszym. Konferencje grupowe co do zasady nie miały żadnych złożonych narzędzi, bo miały być proste, dla grup znajomych.
Nie mają ról, nie mają administratora. I tu jest problem, bo tak naprawdę to nie jest kwestia dodania jednej opcji, ale przepisania całej logiki konferencji, żeby nadawać role użytkownikom. A to już nie jest pół godziny roboty tylko przekopanie się przez masę kodu po stronie klienta, serwera, mobilek i strony.
Nie mają ról, nie mają administratora. I tu jest problem, bo tak naprawdę to nie jest kwestia dodania jednej opcji, ale przepisania całej logiki konferencji, żeby nadawać role użytkownikom. A to już nie jest pół godziny roboty tylko przekopanie się przez masę kodu po stronie klienta, serwera, mobilek i strony.
To zrobić, że jak w ciągu dnia wciśnie "wywal kogoś z konwersacji", przynajmniej połowa grupy, to kasujesz :P Taka demokracja. Pewnie prostsze niż tworzenie całych ról