EltenLink

Przejściówka z wtyczką minijack mono i gniazdem minijack stereo.

Wróć do Przewody i zasilanie

#1 markus1234

Witajcie. Poszukuję przejściówki, żeby z jednej strony była wtyczka minijack 3,5mm mono, a z drugiej stereofoniczne gniazdo minijack. Gdzie takie coś będę mógł znaleźć? Mam głośnik wibracyjny EasyTouch Dancer, i do niego został zakupiony kabel, który z jednej strony ma Mini USB, a z drugiej strony ma USB A i Minijack 3,5 MM. Problem jest w tym, że oryginalny kabel, który był dołączony do tego głośnika miał wtyczkę mono, a ten nowy ma wtyczkę stereo, bo ma dziwną jakość dźwięku na tym głośniku. Kiedyś w którymś podcaście Pan Kamil Kaczyński wspominał o takich przejściówkach, więc zastanawiam się, czy jeszcze można coś takiego nabyć.

2026-03-31 23:48

#2 misiek

Raczej nie, co to jest głośnik wibracyjny?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2026-04-01 04:03

#3 markus1234

To taki głośnik, który można przyczepić do dowolnego przedmiotu np. do jakiegoś kartonu i ten karton jest dla tego głośnika membraną, bo sam głośnik jej nie posiada.

2026-04-01 05:14

#4 daszekmdn

Nie rozumiem co chcesz osiągnąć.
Czy chcesz aby dźwięk z urządzenia, które emituje go tylko na 1 kanał byłsłyszalny w dwóch, czy chcesz zsumować 2 kanały do jednego. Wtedy będzie można coś podpowiedzieć.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2026-04-01 07:26

#5 markus1234

Chcę zsumować 2 kanały do jednego, bo ten głośnik nie jest stereo, tylko mono.

2026-04-01 09:32

#6 Adasadula

HM, najprościej chyba jak by ktoś ci to od ręki zrobił, tj. gdybyś przeszedł się do dowolnego lokalnego serwisu RTV i poprosił o zlutowanie czegoś w rodzaju Sumatora rezystancyjnego, tj 2 rezystory łączące sygnał z lewego i prawego kanału w 1 - za razem nie obciążając źrudła.
Problem z gotowymi przejściówkami „stereo-mono” za 5 zł z Allegro jest taki, że one zazwyczaj po prostu zwierają fizycznie prawy kanał z lewym - bardzo możliwe że jakość będzie bardzo słaba, bo tam blaszki od lewego i prawego kanału są na sztywno zlutowane z pinem wtyku mono. W sumie do tego głośnika wibracyjnego to powinno wystarczyć:
https://elektronika-sklep.pl/zacza/zacza-audio-video/adaptery-i-redukcje-av/adapter-jack-3-5mm-mono-jack-3-5mm-gniazdo-stereo/

2026-04-01 10:41

#7 misiek

Miałem i mam tego trochę i wszystko mono mono,.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2026-04-02 05:13

#8 markus1234

@Adasadula. Kupiłem tą przejściówkę, o której napisałeś. Zobaczę, jak dojdzie, czy to będzie to, o co mi chodziło.

2026-04-19 18:05