Nowości

Super Liam 1.5 już jest!

Założony przez matius 26 wpisów ostatni wpis 2 miesiące temu Strona 1 z 2

Witajcie.
Dziś ukazała się wersja gry audio z 2004 roku w odświeżonej formule. Stare mechaniki zostały, ale wiele kontentu zostało dodane. Z największych i najszybciej zauważalnych rzeczy mamy:
menu, wyniki po poziomach itp czyta czytnik ekranu.
Można grać na padzie,
nie trzeba trzymać spacji aby biegać,
obracanie postaci, czyli: jeśli biegniemy w prawo, to, aby strzelać w lewo, albo biec w lewo to najpierw postać się obruci w tę stronę i dopiero pobiegnie.
Na padzie można strzelać obiema spustami, jak i kwadratem dla padów ps5, a dla xboxa: y,
nie da się podmienić dźwięków, jeśliby komuś przeszkadzały,
Są trzy sloty na zapis.
Po więcej odsyłam do pliku z readme itp razem z grą. Gra jest na windows, jak i na maca. Gre można pobrać z tąd:
https://l-works.net/superliam.php
Nie chcę zdradzać zawiele. Niech ten kto nie oglądał streama z premiery niech ma niespodzianki.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Testowałem. Działa to bardzo fajnie. Muszę jeszcze sobie na kontroleże pograć.
Tralalalalaaaaaaaaaaaaaa!

a wie ktoś jak pokonać tego bosa w drugim akcie, tego cycle bot czy jak mu tam było?

dobra jego już zniszczyłem, ale nie wiem jak zniszczyć tego dziwnego robota w lesie, bo jak za nim biegam i to chyba się nic nie dzieje, próbowałem też skakać ale też chyba nie działa. Ktoś by mógł powiedzieć jak go rozwalić?

ja go nie umiem zniszczyć tego cycle bot
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Była to moja piąta gra w życiu. Fajnie że ta nowa wersja powstała.
Time to exterminate.

Ja zrobiłem serie na kanale z wersji 2004.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

o to sprawdzę

Ciekawe czemu nie 2.0
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

a czy ta gra ma nowe jakieś miejsca itp? Czy w tej kwesti wszystko jest stare, tzn plansze, bossowie itp.
Bo jeśli tak to dla mnie logiczne i oczywiste że jest 1.5 a nie 2.0.

A czy ta gra jest w języku polskim?
Pozdrawiam

#12 Edytowano

Nie, wszystko po angielsku, chyba że będziesz grał z translatorem co się da zrobić ale rozgrywka pewnie nie będzie tak fajna jak bez translatora.

no no apropo nowych poziomów to warto przejść grę bo fajne rzeczy się dostaje.

A big thank you to everyone who has written in with feedback. The Super Liam launch was a huge success. A new version will be released in the first half of April with a ton of features and fixes including leaderboards. Stay tuned for more news.

Wild bot jest łatwy. Po prostu jak słyszysz że się zbliża to strzelasz a potem kucasz, potem leci z drugiej strony i strzelasz i kucasz i tak do końca, z tego co pamiętam. A cycle bot? Też łatwy. On jedzie sobie na motorze, trzeba do niego strzelać jak się zbliża i chyba uciekać żeby nie uderzył i będzie jechał coraz szybciej gdy spada mu zdrowie i tak do końca. Ja nie mogę przejść Lethal lab act 2.

A ja już podstawkę przeszedłem, i ta nowa wersja jest super.
May the force be with you!

Ja się męcze z tymi trudniejszymi poziomami. Dochodzę do siudmego poziomu i tam przegrywam. A tych trudniejszych jest osiem.

Co do tych trudniejszych poziomów, to ja dochodzę do drugiego aktu i tam nie daję rady z tymi aligatorami jeszcze.
May the force be with you!

#19 3 polubienia

Przeszedłem całe Super L AI M. Wszystkie osiem poziomów.

A to jest za free czy tak jak w tamtym superliamie że było dostępne demo a teraz jest za free bo l-works tak zrobił?
Cholerne wstrętne sample w suno!