Jak to zrobić, aby moje nagrania były głośniejsze?
Wróć do Pytania i odpowiedzi#1 agakrawcow
Witam!
Próbuję się nagrywać na blogu czy forum głosowym w wątku testowym, ale moje nagrania są strasznie ciche.
Wszystko mam ustawione niby na 100 procent, może coś z mikrofonem, ale nie bardzo umiem ustawić.
Od nie dawna jestem posiadaczką Windowsa 10, więc się trochę nie znam.
Poradźcie coś.
Dzięki serdeczne.
#2 Julitka
Co to znaczy, że wszystko masz "na 100%)? Grzebałaś w ustawieniach dźwięku? Zwiększałaś czułość mikrofonu? Czy problem występuje też w przypadku innych programów nagrywających/rozmów/generalnie używania mikrofonu?
--Cytat (agakrawcow):
Witam!
Próbuję się nagrywać na blogu czy forum głosowym w wątku testowym, ale moje nagrania są strasznie ciche.
Wszystko mam ustawione niby na 100 procent, może coś z mikrofonem, ale nie bardzo umiem ustawić.
Od nie dawna jestem posiadaczką Windowsa 10, więc się trochę nie znam.
Poradźcie coś.
Dzięki serdeczne.
--Koniec cytatu
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3 agakrawcow
Gdy nagrałam wiadomość testową na skype, to jest ok. A tu jest strasznie cicho.
Patrzyłam w panelu sterowania, głośność jest na 100%, na ustawieniach mikrofonu się nie bardzo znam.
#4 Julitka
Przejdź w Panelu Sterowania na zakładkę "Nagrywanie" i tam pokombinuj.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#5 agakrawcow
A co to znaczy pokombinuj, co i jak mam ustawić?
Przepraszam, ale jak ja zacznę kombinować, to zaraz nowy komputer zepsuję, bo ja to zdolna do tego niestety jestem. ć
#6 tomecki
Tu nie ma jednego czego kroczek po kroczku, bo w różnych sytuacjach wygląda to różnie. Zależy to m.in. od posiadanej karty dźwiękowej.
#7 DJGraco
Jeżeli masz remote'a to zgłoś się do mnie. CHetnie oblukam.
#8 DJGraco
Pomogłem jej miała mikrofon na 46 :D ale poza tym jest ok.
#9 agakrawcow
O tak, już jest ok.
A ja Wam tu pisałam, że wszystko na sto procent, a tu kolega pięknie wszystko wyprostował.