Podróby pachniątek, prawie jak oryginał a może trwalsze?
Wróć do Inne#1 djsenter
Witam, w UK jest chociażby taka stronka The Essence Vault, gdzie można kupić wiele podrób, praktycznie co do jednego w ingrendjencjach, profilu zapachowym, etc, ale wiadomo, tańsze, bo bez loga na butelce.
Znacie i polecacie może jakieś takie miejsca? Mogą też być stacjonarne drogerie/sklepy, chętnie wpadnę i wąchnę sobie tego i owego :)
Chodzi oczywiście o perfumy, zapraszam do dyskusji.
#2 Paulinux
Rozlewnia perfum Kraków drogeria Nowe Czyżyny :P
#3 MarOlk
francuskieperfumy.pl
#4 djsenter
@Paulinux to wpadamy tam razem :D
#5 Kat
Francuskie Perfumy - kilka razy coś tam kupiłam i muszę przyznać, że nie odbiegają znacząco od oryginału, choć nie daję głowy za wszystkie.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#6 Paulinux
Bardzo chętnie. Muszę sobie tam kupić jeden zapach, który wcześniej mi się rzucił w nos, a z jakiegoś powodu stwierdziłam, że to jeszcze nie teraz
#7 Paulinux
Swoją drogą, nie wiem czy dla Ciebie to będzie wyznacznik, ale te waniliowe perfumy to właśnie stamtąd
#8 monstricek
A jaki konkretnie?
-- (Paulinux):
Bardzo chętnie. Muszę sobie tam kupić jeden zapach, który wcześniej mi się rzucił w nos, a z jakiegoś powodu stwierdziłam, że to jeszcze nie teraz
--
#9 Paulinux
Niestety muszę się tam przejechać żeby sprawdzić. Wiem tylko, że to była podróbka jakiegoś zapachu od Victoria's Secret i było tam sporo ziołowych, świeżych nut
#10 Paulinux
A dobra, znalazłam stronę tej rozlewni i to jest https://refan-polska.com/
#11 EugeniuszPompiusz
Abstrachując od klasycznego pierdololo, że czyjś pomysł kosztuje a jego kopia dużo mniej, bo w tym jest tylko 20, może 30 procent uzasadniania i prawdy, resztę i tak ustalają więksi od nas, pozwolę sobie nie moralizować ogólnie o podróbsach i skupić się na tym, że wysyp i budżetowość niektórych świetnych arabców od około 5 lat jest tak wysoka, że poza One Millionem, kltórego mam już bardziej z kurtuazji i przyzwyczajenia, poszedłem w to po całości.
powiecie, że dodaję sobie lat, ale Al Vatanya, kayaan classic wszedł na pełnej i dziwię się, że wcześniej niż te 3 lata temu na niego nie wpadłem.
Ostrzegam, zapach nie dla każdego, specyficzny, wymagający, ogoniasto-dojrzały, ale brałem z pełną świadomoscią.
#12 Postukujacy
Pogrzebałem trochę w buteleczkach i ich rozmiarach. Z ciekawości, czy wiecie o kimś, kto pokusił się i nazamawiał próbek próbeczek po 5 zł rodzajów wiele? Udało mi się zjechać do 2 ml i butelka ustawiła się jako próbka. W sumie za 100 zł mamy 20 różnych zapachów do testowania, a 2 ml na kilka razy starczyć być może powinno. Tak piszę co głośno myślę.
Edit: ale na janusza wyszedłem...
#13 Paulinux
Kurna, panie, oczywiście że tak się robi. Nawet często da się zamówić takie sety z próbkami, w których masz od razu pakiet załóżmy 20 sztuk różnych zapachów i często wychodzi taniej. Wiadomix, wtedy nie podobierasz sobie zgodnie z uznaniem, ale coś za coś.
#14 MarOlk
Taki kiedyś kalendarz adwentowy Izabeli zrobiłem. 24 flakoniki po 7 ml.
#15 Kat
Tak, kupiłyśmy z siostrą na Notino taki pakiet próbek, ale dobierałyśmy same, co ma się w nim znaleźć.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#16 Postukujacy
A to nie wiedziałem i odkrywam koło na nowo. Zasugerowałem sie ostrożnym podejściem jak pies do jeża coponiektórych, gdy tymczasem głowa podpowiada proste rozwiązanie :D
-- (Paulinux):
Kurna, panie, oczywiście że tak się robi. Nawet często da się zamówić takie sety z próbkami, w których masz od razu pakiet załóżmy 20 sztuk różnych zapachów i często wychodzi taniej. Wiadomix, wtedy nie podobierasz sobie zgodnie z uznaniem, ale coś za coś.
--
#17 MarOlk
Z wszelkiego rodzaju klonów budżetowych wartych uwagi to Lattafa Hayaati - klon Invictusa i Cuba Prestige - klon Thierry Mugler A*Men
#18 Postukujacy
Hayaati używam, tylko nie pamiętam, czy dokładnie tego. Podobno najczęściej wybierane arabskie perfumidła. pachną faktycznie przyjemnie i nie znikają zaraz po pierwszej godzinie.
Kiedyś naciąłem się na Toma Taylora z jakiejś promki i to jest bardzo znikający zapach.