EltenLink

Victor reader na linijce brailliant BI40x

Wróć do Ogólne i niemieszczące się do innych działów

#1 paula1

Witajcie, czy ktoś z Was posiada linijkę firmy humanware brailliant BI40x? Mam problem i nie wiem, z czego on wynika, może podpowiecie? Mam plik txt książki. Przekonwertowałam tak jak ta linijka ma na txt z kodowaniem UTF-8, bo takie jest dla niej najlepsze. Problem polega na tym, że jak włączam tę książkę z aplikacji victor reader na tej linijce to wyświetla mi się komunikat: victor reader: zatrzymano proszę czekać. Jakby on nie chciał wczytywać Spróbowałam innej metody: przekopiowanie tej zawartości książki do worda i ponowne jej skopiowanie do programu notatnik gdzie ponownie zapisałam w pliku tekstowym w kodowaniu UTF-8. Jakie było moje zdziwienie, jak podłączyłam pendirve i ta książka z poziomu pendrive'a została poprawnie prez victora odczytana. Potem skopiowałam tę książkę do odpowiedniego folderu, gdzie ona ma być w katalogu books. Otwieram książkę i odczytuje mi się poprawnie, ale to nie koniec! Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu notatnika chcę wyszukać tę książkę na liście i po wciśnięciu entera na tej książce niestty komunikat victora readera jest taki sam: victor reader zatrzymano, proszę czekać. Co mam tutaj jeszcze zrobić? Pytałam chata i powiedział, że plik jest uszkodzony. Nie rozumiem tego koompletnie, jak on może być uszkodzony skoro w komputerze normalnie się on otwiera i wczytuje. Nie wiem, czy w dobrym miejscu utworzyłam ten wątek, ale jak coś to mnie poprawcie. Bardzo proszę o pomoc. Napisałam również do ziału technicznego humanware'a.

2026-03-09 11:23

#2 paula1

Bardzo was przepraszam za zamieszanie, ale już sprawę rozwiązałam. Skontaktowali się ze mną z działu technicznego humanware'a i powiedzieli mi dokładnie co robić więc już działa, ale z góry dziękuję.

2026-03-09 12:24