[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)
Wróć do Integracja Eltenowiczów#241 djdenismusic
A mnie tak mocno zastanawia: Jak można nielubić masła i białej kiełbasy? @mustafa dzięki za protip. Być może wypróbuję po świętach, jak mnie nie odrzuci od mięsa na jakiś czas.
#242 iwkan
Wszystko kwestia smaku i gustu. Ja na przykład nie znoszę wątrubki, ten smak i zapach powoduje reakcję taką, że od razu jadę do rygi. Myślałam, jak to niektórzy mi sugerowali, że sobie wmówiłam, że przesadzam. Ale za każdym razem jest to samo. Więc dla mnie to normalne, że jedni mogą nie lubić coś lub czegoś co dla mnie może być super.
#243 Julitka
Nie lubię tego czasu po Rezurekcji w Wielkanoc.
#244 Postukujacy
Kurde, te życzenia wysyłane zdjęciem. Tego roku mi się ciut ulało, choć to nie była żółć. I napisałem w życzeniach fragment, że to bez sensu wysyłać fotkę komuś. To tak jakbym ja napisał coś komuś brajlem i niech se czyta, obojętne czy zna brajla.
#245 Natalia2000
Hmm, Mnie to już takie rzeczy przestały irytować.
-- (Postukujacy):
Kurde, te życzenia wysyłane zdjęciem. Tego roku mi się ciut ulało, choć to nie była żółć. I napisałem w życzeniach fragment, że to bez sensu wysyłać fotkę komuś. To tak jakbym ja napisał coś komuś brajlem i niech se czyta, obojętne czy zna brajla.
--
#246 Julitka
Wiesz co, ale na serio widzący są święcie przekonani, że to jest tekst. Ja kiedyś mocno opierdzieliłam tatę, że wysłał mi grafikę; do dzisiaj nie rozumie, że to była grafika, a nie tekst. Oni nie widzą różnicy.
-- (Postukujacy):
--
#247 wrzos33
O dokładnie, popieram. Co prawda coraz mniej zdjęć, ale jeszcze się zdarzają, a najgorsze, że od osób należących do Związku Niewidomych.
-- (Postukujacy):
--
#248 Postukujacy
Odpaliłem się tez ze względu na myślenie, że kopiuj wklej jst fajne. Każdemu takie same życzonka na priva, Messengerem, SMSem, WhatsAppem i czym tam jeszcze. Nie raz od tej samej osoby po kilka razy, te same xD
#249 Julitka
Znałam osobę, która wysłała mi na pewne urodziny ładne, zaśpiewane w dwugłosie "Sto lat".
Pomyślałam sobie, że to bardzo miłe ze strony tej osoby, chociaż nie wiedziałam, kto z nią dokładnie śpiewa. Ale serio mnie to ujęło.
Do następnych urodzin, kiedy to wysłała mi dokładnie ten sam plik audio.
#250 zywek
Ale jak nie rozpoznają? Toż to widać, że skanowane.
#251 Zuzler
Ale co ich to w gruncie rzeczy, wyraźnie jest, litery widać, przeczytac można. O co ten krzyk.
#252 mustafa
Teraz w dobie be my eyes i innych chatów gpt też nie rozumiem.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#253 daszekmdn
Ja nigdy nie kopiuję życzeń z neta. Wiele osób robi w ten sposób. Słabe to dla mnie i nawet jak wielu osobom wyślę na święta prawie takie same życzenia, to napisałem sam. Nie jakieś wysublimowane, wierszowane what ever. Po prostu. Moje nawet jak to jest głupie wesołych świąt szczęścia w nowym roku etc.
#254 iwkan
Jeśli chodzi o mnie, to mam problem jeśli tekst jest wysłany jako zdjęcie i liter nie widać. Często jest wtedy komunikat zdjęcie i tekst. Po naciśnięciu np. nvda+r program do rozpoznawania nie zawsze rozpozna tekst na zdjęciu A be my eyes to co mam prosić innych, czy jak to działa , bo trochę nie rozumiem.
#255 iwkan
Poza tym w komputerze nie ma programu be my eyes.
#256 daszekmdn
#257 mustafa
I chat gpt też jest, ja w komputerze generalnie z gpt korzystam, ale dlatego, że często coś robię i ważny jest kontekst.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#258 Julitka
Nie widzą, serio. Są oburzeni. Dla nich to tekst. i już.
-- (zywek):
Ale jak nie rozpoznają? Toż to widać, że skanowane.
--
#259 Julitka
A próbowałeś czasem przebemeeyesować taki tekst z grafiki z Whatsappa czy Messengera? Najpierw zapisać, potem udostępnić do apki, przemielić... Weź.
-- (mustafa):
Teraz w dobie be my eyes i innych chatów gpt też nie rozumiem.
--
#260 mustafa
Generalnie screenshot i udostępnij bez zapisywania. Druga rzecz Piotr witek gdzieś na swojej stronie pokazał jak stworzyć skrót, który będzie od razu robił screenshota i wysyłał go do gpt. To działa w tych nowych iphone, z tym przyciskiem zamiast przełącznika do wyciszania, tylko, że chyba nie da się z be my eyes, co ja bym chciał, bo w chacie się potem tworzy masa nowych chatów, a tego bym nie chciał. Nie mniej jednak z gpt działa.
I tak, regularnie robię to ręcznie bo skrutu nie mam.