android

blind shel 3

Started by Kuba12565 3 posts last post 5 months ago

Transcription

Witajcie, mam takie pytanie do osób, które używają telefonu Blind Cell Classic 3. Mam takie pytanie, jak ocenia się ten telefon? Co byście powiedzieli pod względem poprzedniej generacji, jak mieliście Blind Cell Classic 2? Ja miałem okazję chwilę go testować. Dostawałem to na tego asystenta głosowego. No i działa to. Opisywanie scen jakoś działa, nawet okej, ale nawet zapytać się o godzinę, jeżeli zapyta o godzinę, to trzeba długo czekać. Słabe to jest. Słabo też działał ten ekran dotykowy z tymi aplikacjami z Aurastol. Nie wiem, co mogę w sumie jeszcze o nim powiedzieć, bo krótko umiem z nim styczność, ale intro na włączanie ma fajne w sumie. Ale tak, bo widziałem wszystkie generacje Blind Cell Classic ten pierwszy taki, dwójkę i właśnie trójkę i jakoś... Pytam się w sumie o jakieś ciekawości, bo ja oczywiście nie kupię sobie takiego telefonu, ale o jakieś ciekawości się pytałem, bo jestem w sumie ciekawy, bo ciekawe są takie telefony. Te Blind Celle i te Capsysy. Capsys, no ta Smart Vision 3 też jest ciekawym telefonem, ale lepszym na pewno od Blind Cella, ale parametry są słabe. No ale dobra, wątek nie o tym, bo Blind Cell 3. Także pozdrawiam.

"Hatsune Miku is simply the best! I'm completely obsessed—listening to her music is my absolute passion!

Transcription

Ja używałem przez dzień i mogę powiedzieć, że to jest, no, w tym swoim systemiku, Androidzie jakimś, AOSP, Open Source Project, działa to nawet płynnie. Ale, no, przeglądanie internetu dotykiem, no, jest, tak jakby, no, ogólnie obsługa dotykowa tego urządzenia jest okropna. Nie wiem, nie opanowałem tych gestów, dziwne są te gesty. Asystent Luna działa, ale jak się go zapytałem, o które zgodziliśmy się, no, to trzeba czekać 30 sekund, minutę. Także, no, nie jest to fajny telefon. Wiadomo, dla osób, które wolą śliskowe telefony jest to fajne rozwiązanie, tylko nie dość, że ma słabe bebechy, to jeszcze, no, za drogie to jest, kurde. 3 tysiące płacić za telefon. Telefon, który ma 3 GB RAM-u i 32 GB pamięci. Plus jeszcze jakiś stary procesor sprzed 8 lat. No, no niezbyt. No, akurat z tym nie mogę się zgodzić, że to jest dla niewidomych, to jest po prostu już marża nałożona na to tyle, że, że nie wiem. Ale co jest fajne w tym telefonie, to, że będzie otrzymywać dożywotnie aktualizacje, tak jak cała seria Blind Shell. To akurat się chwali. I to też się chwali, że, wiem, może to zabrzmi dziwnie, ale, że ma USB-C. Zresztą dwójka też miała, ale, no, że tutaj Blind Shell zastosował nowe wejście. I, że fajne też jest to, że posiada guzik do ulubionych aplikacji. Że można sobie przepisać aplikację pod guzik i klikając guzik się włącza dana ulubiona aplikacja. YouTube paradoksalnie jest fajny. Bo jest prosty, nie posiada reklam, co jest super. Ten Blind Shellowy YouTube nie posiada reklam. To więc, no, akurat YouTube im się uda. Tak, akurat YouTube im się udał.

Transcription

Ja korzystam z branchera dwójki i jest to bardzo fajny telefon, bo ja mam problemy z motoryką i potrzebuję klawiszowo telefony. No i planuję w przyszłym roku się przyzwócić na dwójkę, a czy jakaś próbka jest możliwa tego asystenta Luny i czy idzie tam zainstalować seminary. O, o to się jest.