Dostępność

Aplikacja TVPVOD

Założony przez paula1 11 wpisów ostatni wpis 3 miesiące temu

#1 2 polubienia

Hej, utworzyłam ten wątek choć nie wiem, czy w dobrym miejscu. Mam pytanie, czy ktoś z Was korzysta i zna jakąś aplikację TVPVOD na windows? Próbuję używać na stronie internetowej, ale nie jest ona wygodna.

Witam, aplikacja TVP to porażka, tak samo strona internetowa. Można dalej przeszukiwać, ale nie polecam tego rozwiązania – ona jest po prostu niedostępna.

#3 Edytowano

Ja tam jakoś żadnych problemów ze stroną nie mam.
Po serialach, sezonach, odcinkach można łazić. Ustawienia można zmienić.
Wszystko to wyrobienie sobie skilla na używanie stron internetowych i poznanie kilkunastu skrótów w NVDA.
A już twierdzenie, że strona jest niedostępna jest bardzo mocno przesadzone. Mogę wymienić Ci wiele trudniejszych stron, gdzie jest znacznie więcej klikania i nauki obsługi.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ja miałem na myśli to, że na TVP VOD nie da się włączyć audiodeskrypcji.

Dawidzio1, ja rozumiem, że bierzesz ai do poprawy tekstu, ale przeczytaj wiadomość przed wysłaniem.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Da się. Ja tak oglądam od dawna. Jak włączyć to Ci nie powiem, bo nie pamiętam, ale wydaje mi się, że po kliknięciu w ustawienia masz wybór ścieżki na dole strony. Pamiętaj, że nie wszystko jest z AD.

Zgadzam się z tym. Jeszcze tydzień temu audiodeskrypcja była dostępna, przynajmniej u mnie, przy „M jak miłość”. Teraz, oprócz wyboru jakości, NVDA odczytuje tylko „pusta, pusta”.

Bo może nie ma jej na tych odcinkach, które chcesz obejrzeć. AD pojawia się często jakiś czas po wrzuceniu odc.

Dziękuję za wyjaśnienie. Nie rozumiem, czemu oni na bieżąco nie dodają audiodeskrypcji na stronę, tak jak to ma miejsce w telewizji.

Ja się zgodzę, strona totalnie poryta i dostępność pozostawia wiele do życzenia. Na szczęście nie mam potrzeby korzystać, ale niedawno stosunkowo komuś chciałem włączyć odcinek jakiegoś serialu. Finalnie się nie udało, bo albo leciały same reklamy, albo wpierdzielał się inny odcinek i jeszcze muliło, albo wyszukiwało wszystko inne, tylko nie to co trzeba, ogólna masakra.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

a się zgodzęNo, ogarnięcie TVP nadal pozostawia wiele do życzenia.
Mieli się tym zająć PFRON i inni, więc ciekawe, co z tego finalnie wyniknie.
Podobno miała tam być przeprowadzona kontrola pod kątem dostępności.
, strona totalnie poryta i dostępność pozostawia wiele do życzenia. Na szczęście nie mam potrzeby korzystać, ale niedawno stosunkowo komuś chciałem włączyć odcinek jakiegoś serialu. Finalnie się nie udało, bo albo leciały same reklamy, albo wpierdzielał się inny odcinek i jeszcze muliło, albo wyszukiwało wszystko inne, tylko nie to co trzeba, ogólna masakra.

--