przytulnemiejsce.pl
Wróć do Sieci społecznościowe#121 violinist Konto zarchiwizowane
witajcie kochani.
Ten serwer nie istniał by bez was, dlatego w imieniu administracji będziemy wdzięczni za wsparcie finansowe na utrzymanie serwera.
Jeśli ktoś chciał by nas wesprzeć podajemy niżej dane do przelewu.
Nazwa odbiorcy: Mieczysław Bąk
Adres: giełdowa 7c/9
78-100 Kołobrzeg
nazwa banku: MBank.S.A
numer rachunku:
55 1140 2004 0000 3702 7766 8611
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłych udanych i owocnych rozmów! :)
Załoga przytulne miejsce.
#122 mustafa
Serwer ma około 50 utworzonych kont. Już ci Mietek tłumaczyłem, gdyby tylko 20 osób zapłaciło równą składkę, to wyszłoby około 33 złotych na łepka, czyli 2zł z groszami miesięcznie.
Wnioski wyciągnij sam.
Na szczęście mnie to już nie dotyczy. Trzeba wiedzieć kiedy wysiąść z pociągu który zaraz się wykolei.
#123 Bartek1
Czemu zostałem zbanowany?

#124 matid25
@Bartek`1 nie zostałeś zbanowany logowanie działa
#125 Bartek1
yyyy dziwne, bo teamtalk wyrzucił informacje że zostałem zbanowany na tym serwerze.

#126 matid25
Nie może tak być bo konto jest otwarte
#127 violinist Konto zarchiwizowane
spróbuj sie zalogować
#128 djkrissu
A to ci heca! Każdy sposób logowania jest otwarty? Hmm: To dlaczego po wpisaniu "przytulnemiejsce.pl" wspomniane logowanie nie następuje? Za to pokazuje się komunikat następującej treści" "Napotkano błąd przy wywołaniuwydanego polecenia. Nieprawidłowe konto"? i co? Nadal twierdzi się, że można się tam zalogować w dowolny sposób? A ja wpisałem jedynie adres pozostawiając puste pola logowania na porcie 10333 Co to więc za przytulne miejsce, skoro jest ono zamknięte dla szarego użytkownika, który musi prosić się o konto? Przytulne miejsce jak sama nazwa wskazuje, powinno być otwarte dla każdego bez względu na wszystko!. Jeśli zaś tak nie jest, świadczy to tylko o administracji tego serwera!. Zrobiłem też inne doświadczenie i spróbowałem zalogować się na portach 10335 bo to też jest port jeden z domyślnych, na których pewne serwery mają opcję logowania, ale i to też skończyło się fiaskiem :D Jeśli tak ma działać serwer , który jak tu napisano jest taki przyjazny ludziom, to ja nie chcę myśleć, co się dzieje, jak się admini tego serwera wkurzą :D :P :D Wychodzę z założenia, że przytulnemiejsce.pl to jakiś lipny serwer. Tyflopodcast, nieposiada żadnych kont, chyba, że ktoś naprawdę takowe chce i jeśli się płaci za serwer jedyne marne 100 pln za rok, można dostać admina i co? i jakoś diała on już tyle lat bez żadnych wymysłów. I tak apropos przytulnego miejsca, to jest takie powiedzenie. że: :do dupy z taką dupą co pierdzi, a nie śmierdzi:. i tak ma się sprawa z przytulnym miejscem, gdzie kłamie się, że każda droga logowania jest otwarta.
-- (przytulnemiejsce):
każda droga logowania jest otwarta.
Ze względów bezpieczeństwa, liki można jedynie wysyłać z utworzonego kąta użytkownika.
--
#129 violinist Konto zarchiwizowane
teraz jest tak, że serwer jest publiczny i można go wybrać z listy serwerów tzw unofficial server albo wpisz user i hasło public
#130 matid25
Witajcie. Z dniem dzisiejszym serwer przytulnemiejsce.pl staję się serwerem prywatnym. W celu dołączenia do naszej społeczności prosimy o kontakt na portalu elten: Violinist Matid25 oraz Niunia. Pozdrawiamy załoga przytulnemiejsce.pl
#131 DJGraco
Cztli mam rozumieć, że wszystkie konta usunięte czy ci, którzy już wcześniej dołączyli jak np jato cały czas je mają?
#132 matid25
Ci co dołączyli wcześniej konta dalej mają.
#133 misiek
:D :D :D :D :D A taki to przyjazny serwer użytkownikom miał być :D :D :D
#134 matid25
Przyjazdny jest każdy może dołączyć jedynie zmiana sposobu logowania. Z powodu paru osobników, którzy zakłócali spokój.
#135 Bartek1
-- (matid25):
Przyjazdny jest każdy może dołączyć jedynie zmiana sposobu logowania. Z powodu paru osobników, którzy zakłócali spokój.
Mateuszu mam nadzieje że nie muwisz o mnie.--

#136 matid25
@Bartek nie chodzi o osoby z zagranicy nikt z Polski
#137 violinist Konto zarchiwizowane
dokładnie. Problem jest spowodowany tym, że bioern nie umie napisać kodu który by umożliwiał banowanie użytkownika po tzw. HWID komputera, czyli jest to taki specjalny numer identyfikacyjny który identyfikuje naszą maszynę na której jest odpalany dany program.
Fajne rozwiązanie ma BGT, gdyz w wszelakich grach pisanych w BGT, jest to jak najbardziej możliwe do zaimplementowania.
#138 nuno69
To raczej nie jest kwestia tego że nie umie tylko problem jest z generowaniem takiego HWID na Linuchu czy Macu
#139 tomecki
Na forum narracja, przy najmniej kiedyś była trochę inna. Bo to se można zmienić jak kto umie albo w pakiet wstrzyknąć i w sumie nie skóteczne więc ee tam.
#140 nuno69
I tak próg wejścia jest sporo wyższy niż IP, któe bardzo wiele osób ma zmienne. Jeszcze teraz jak pula adresów IPV4 stopniowo, acz nieuchronnie się wyczerpuje.