Czasowe zawieszenie projektu
Wróć do Archiwum Eltena#141 mikolajholysz
Nie sądze, żeby ktoś tu cokolwiek zdziałał. Jeżeli anonim ma trochę oleju w głowie to siedzi za TORem albo innym proxy, a w takim wypadku polska policja ma raczej związane ręce. Wiadomo, jakbyśmy tu mówili o wykradzeniu setek tysięcy, alertach bombowych, zamachach i innych takich to by sie postarali i może by im wyszło, ale to za mały kaliber. Spróbować warto, na powodzenie nie liczę.
#142 lukasz1993258
Czyli trzeba wprowadzić konieczność podawania numeru telefonu podczaz rejestracji. innego wyjścia nie widze
#143 gabi
tak może i napisze , bo do mnie zechciał napisać i przez , to się pogrąża , będzie przynajmniej więcej dowodów
#144 adelcia
jaaasne takze niech sbie pisze do jak najwiekszej iloscy ludzi.
wiecej bedzie pisal, wiecej sie uzbiera.
#145 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Do mnie też napisał.
Cóż.
Współczuję mu.
#146 mikolajholysz
moim zdaniem trzeba iść wielotorowo i nie zamykać się na numer, zezwolić na rejestrację z klienta bez ograniczeń, na rejestrację przez polecenie bez ograniczeń, na rejestrację przez google/facebook/twitter bez ograniczeń i na rejestrację przez numer.
#147 adelcia
czekam az napisze i do mnie:D
#148 Lowca_Androidow
Nikolaj coś Ty taki zaparty?
Każda inna weryfikacja powoduje, że będzie mógł tworzyć wiele kont i dalej będzie mógł się tu logować, nie będzie możliwości permanentnego bana.
Dla kogoś tak zdesperowanego to nie przeszkoda, że będzie musiał nieco więcej czasu poświęcić, znacznie więcej roboty mają moderatorzy.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#149 denis333
Ale konta na fb nie jes tak łatwo utworzyć wbrew pozorom.
#150 Lowca_Androidow
Nie będę tutaj podawał przykładów jak można to obejść żeby nie podwuwać kolejnych pomysłów.
Zresztą mialem się na ten temat już nie wypowiadać więc ja uważam temat za zamknięty - przynajmniej z mojej strony, nie do mnie należy decyzja, co zrobią osoby decydujące to ich już sprawa, nie moja, swoje zdanie powiedziałem.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#151 misiek
A ja proponuję zejść na ziemię ze świata durnych paradokumencików. Mikołaj Chołysz dobrze powiedział, że policja nie będzie sobie głowy zawracać.
#152 Lowca_Androidow
Łysy, nie jestem pewny, jeden czy dwa posty, czy nawet parę, ale to nie jest kilka postów, to nie jest kilka obraliwych, to jest na szerszą skalę i taki proceder jest karalny.
#153 misiek
Jedzie mi tu czołg?
#154 Lowca_Androidow
To są obelgi skierowane pod adresem osoby ze wskazaniem tej osoby, co innego zwykły hejt, jakieś tam obraźliwe posty forumowe, na program i projekt, ale tu jest inaczej są skierowane bezpośrednio do osoby.
#155 grzezlo
To jest zawsze pytanie, ilość czy jakość...
Prosty mechanizm rejestracja możliwa tylko na zaproszenie istniejącego użytkownika rozwiązałby problem troli, no i miałaby wówczas szansę powstać niewielka społeczność bez dziadostwa.
Ale wtedy mamy tylko jakość kosztem ilości... Ale w dobie masowych portali może wcale by to nie było takie złe.
Inny temat - nowi na cenzurowanym, czyli każdy może sobie założyć konto, ale do czasu zatwierdzenia przez moderację nie będzie ono widoczne na listach użytkowników i ma uprawnienia tylko do czytania.
I tak zazwyczaj czytelników jest więcej niż pisarzy.
Czyli utworzenie w pełni działającego konta wymagałoby nadludzkiego dla niektórych wysiłku wymyślenia sensownego nicka i napisania przynajmniej 3 nadających się do przeczytania wiadomości, bo pierwsze 3 na forum zatwierdzałaby moderacja.
Sposób na multikonta i permanentną blokadę - możliwość rejestracji tylko z klienta, nie przez stronę, a razem z tworzonym kontem przesyłany byłby unikalny id systemu, generowany w programie, więc i blokada następowałaby po tym id.
Zresztą pomysł z autoryzacją przez nr tel, googla albo fb też nie zły.
A jeszcze jakieś mechanizmy odciążające moderatorów, że jeśli na wiadomościach danego usera 10 osób kliknie zakop, , to dostaje blokadę, i/lub jeśli 10 osób ma go na czarnych listach, to samo, czyli po prostu wraca w tryb konta do odczytu.
I w takim przypadku wszystkie wytworzone przez niego treści przestają się wyświetlać do czasu ewentualnego odblokowania, jeśli się okazuje, że to był najmądrzejszy facet na portalu, tylko miał 10-ciu, którzy go nie trawią.
Jaki byłby wtedy sens się opluwać nad klawiaturą, skoro przeczyta to maks 10 osób i zamiast się wdawać w pyskówki, po prostu kliknie guziczek czyli nawet sensownego zamętu nie da się wytworzyć.
#156 Paulinux
Bardzo dobry pomysł z tym zatwierdzaniem kont itd.
#157 Lowca_Androidow
Paulinux, ta sama propozycja, a tak odmienne zdanie.
To samo zaproponowałem w wątku "Moderacja" i oto co odpisałaś:
"to by było bardzo niefajne. Nie każdy dowiaduje się o Eltenie wyłącznie od ludzi, może sam gdzieś natrafić"
#158 mucha
i tak podaliście mu pare pomysłuw jak się nie ujawniać no i tak nie sądzę żeby to była sprawa dla policji no hyba że nasili się to w większej skali
#159 adelcia
a to w jakiej skali to jest dotat to nibi nic?
#160 mucha
nie no jest ale zastanawiam się czy by to uznali raczej powinni